Norge: Allt fler ifrågasätter NRK:s ”objektivitet”

LÖGNPRESSEN. Enligt det norska public service-bolaget NRK:s egen årsrapport från 2017 menar ett växande antal norrmän att statskanalen inte längre agerar opartiskt och objektivt.

Frihetskamp och Nordfront har ofta påpekat norska NRK:s lögner – nu växer skaran norrmän som håller med.

Allt fler norrmän anser att den norska public service-kanalen NRK inte agerar opartiskt och objektivt, åtminstone om man får tro en opinionsundersökning som NRK själva har genomfört. På fråga om hur NRK uppfyller sin målsättning om att vara opartisk och objektiv har antalet som svarar ”ganska dåligt” dubblerats från 9 till 18 procent sedan 2016. Antalet som svarar ”ganska bra” har under samma tid minskat från 58 procent till 46.

Enligt årsrapporten anser fortfarande 77 procent att NRK agerar opartiskt, men den trenden ser ut att vända. 2017 ansåg sammanlagt 23 procent att NRK uppfyller målsättningen att vara opartisk ”ganska dåligt” eller ”mycket dåligt”, vilket motsvarades av 12 procent under 2016.

NRK har under de senaste åren varit drivande bakom en rad hetskampanjer mot Nordiska motståndsrörelsen, bland annat genom att sprida grova lögner om organisationen.

Källa:
Stadig flere mener NRK ikke er upartisk

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AVeraSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

NRK är väl som Svt enbart en propagandamaskin för kulturmarxisterna.Båda dessa aktörer saknar totalt trovärdighet.

Vera
Medlem

Media kan utlysa en tävling vilket av de nordiska ländernas TV team ljuger mest. Men ännu tror jag att Svt är närmast att vinna J pokalen men striden är inte avgjord.

Karl-Путин A
Medlem

NRK är rena sanningens källa i jämförelse med SVT, fast feminismen och kulturmarxismen förgiftar NRK allt mer. Och inte blev det bättre av att det sionistiska Fremskrittspartiet kom i regeringsställning.