Nordmaling gör miljonförluster

NORDMALING. Socialdemokraterna satsar miljoner på ”konst” till maskar och nu måste Nordmalings nya dagis stoppas, eftersom det saknas 10 miljoner kronor i kassan.

Nordmalings kommun trodde att de skulle gå plus under 2018, men när resultatet nu ska presenteras visar siffrorna på att tio miljoner skattekronor fattas.

Nordmaling blev nyligen rikskänt efter att den socialdemokratiska regeringen gett över 1 miljon kronor till konst för maskar och skalbaggar, en satsning som är exklusivt förbehållen Nordmaling.

Frågan är dock om någon kommer att få se konsten, eftersom syftet med den är att få folk att fråga sig om konstverken verkligen existerar.

På sociala medier föreslogs att sossarna behöver tvångsmedicineras, och den kostsamma satsningen fick stark kritik från oppositionen M+KD+SD samt från tankesmedjan Timbro. Björn Söder från Sverigedemokraterna föreslog i Riksdagen att de ansvariga statsrådens tjänster skulle avskaffas, eftersom deras roll i samhället är ”fullständigt vansinnig”.

Samtidigt hävdade den ansvariga ministern Amanda Lind att konstprojektet inte alls hänger ihop med att vänsterextremister som hon själv sitter i regeringen.

Förutom många bidrag av olika slag har staten de senaste åren skjutit till 100 miljarder skattekronor extra om året till kommunerna. Men i Nordmaling är det alltså maskarna som regeringen prioriterar. På grund av att skatten gått till vänsterextrem konst för Nordmalings maskar måste nu byggandet av Nordmalings nya förskola stoppas.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

De folkfientliga vämjeliga politikerna vrider sig som maskar när verkligheten tränger sig på. Är det alltså för dom som utställningen är till för?