Nordkorea: Trump ber om kärnvapenkrig

UTRIKES. Nordkoreas utrikesdepartement gick i lördags ut med ett uttalande där Trump-administrationen anklagas för att be om ett kärnvapenkrig. Detta då USA och Sydkorea förbereder en gemensam militärövning.

USA:s president Donald Trumps relation till Nordkorea blir sämre och sämre.

Trump förbereder ett extremt farligt kärnvapenspel på den koreanska halvön. Så lyder ett skriftligt uttalande av en företrädare från den Nordkoreanska utrikesdepartementet. I det skriftliga uttalandet kallades USA:s president Donald Trump även för “kärnvapendemon” och “störare av global fred”.

Bakgrunden till det hela är att USA och Sydkorea förbereder sig inför en gemensam militärövning. Nordkorea ser detta som en provokation och därför kom det skriftliga uttalandet.

Militärövningen är allmänt bekant vid namn Vigilant Ace. Den är planerad att genomföras redan på måndag. Omkring 12 000 amerikanska soldater och 230 flygplan skall delta under övningen.

Donald Trump hoppas även att kunna lösa situationen på den koreanska halvön med hjälp av Ryssland, det är dock oklart hur den tänkta lösningen ser ut.

Efter Nordkoreas stora ansträngningar med att fabricera en robot som kan nå USA har man framgångsrikt lyckats med detta. Den senaste veckan testade Nordkorea sin hittills mest kraftfulla robot, som enligt beräkningar kan nå USA:s huvudstad Washington D.C och USA:s östkust.

Efter det framgångsrika testet krävde Trump hårda sanktioner mot Nordkorea. Nordfront kommer att följa utvecklingen.

Källa:
North Korea: Trump is ’begging for nuclear war’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Undrar om USA har slutat använda Windows XP i sina missilkontrollsystem ännu.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Hehe….. XP innehåller i alla fall bara en bråkdel så mycket (((spionvara))) som senare versioner. Men du har en poäng där, det kommer att bli en lätt match för JEWSAs fiender att slå ut det amerikanska ”försvaret”.

Chief
Nybörjare
Chief
2 år sedan

Någon minns åtminstone inbördeskriget i Ukraina. Men för att hålla mig till ämnet så hoppas jag på att de kan lösa konflikten utan att någon av Nordkorea eller UZA kommer till skada med dessa jävla atombomber.

– Chief

Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

Liknar bråk mellan bångstyriga ungar.
Oavsett leder inget av det de gör till något gott. Uza som alltid skall gå in som bror duktig med ett påstående att de har folkets vilja i ryggen.
Man har förlorat räkningen på det antal krig som Uza har startat i globalismens namn.
:-/

Ramon
Nybörjare
Ramon
2 år sedan

Borde han inte skaka hand med Jacob Rothschild istället i avseende på Nordkorea? Som har en stort begär att kontrollera Nordkoreas ekonomi med en privatägd centralbank.

Angående Syrien skaka hand med dem båda och vad det gäller Iran med Benjamin Netanyahu.