Nordkorea: Trump ber om kärnvapenkrig

UTRIKES. Nordkoreas utrikesdepartement gick i lördags ut med ett uttalande där Trump-administrationen anklagas för att be om ett kärnvapenkrig. Detta då USA och Sydkorea förbereder en gemensam militärövning.

USA:s president Donald Trumps relation till Nordkorea blir sämre och sämre.

Trump förbereder ett extremt farligt kärnvapenspel på den koreanska halvön. Så lyder ett skriftligt uttalande av en företrädare från den Nordkoreanska utrikesdepartementet. I det skriftliga uttalandet kallades USA:s president Donald Trump även för “kärnvapendemon” och “störare av global fred”.

Bakgrunden till det hela är att USA och Sydkorea förbereder sig inför en gemensam militärövning. Nordkorea ser detta som en provokation och därför kom det skriftliga uttalandet.

Militärövningen är allmänt bekant vid namn Vigilant Ace. Den är planerad att genomföras redan på måndag. Omkring 12 000 amerikanska soldater och 230 flygplan skall delta under övningen.

Donald Trump hoppas även att kunna lösa situationen på den koreanska halvön med hjälp av Ryssland, det är dock oklart hur den tänkta lösningen ser ut.

Efter Nordkoreas stora ansträngningar med att fabricera en robot som kan nå USA har man framgångsrikt lyckats med detta. Den senaste veckan testade Nordkorea sin hittills mest kraftfulla robot, som enligt beräkningar kan nå USA:s huvudstad Washington D.C och USA:s östkust.

Efter det framgångsrika testet krävde Trump hårda sanktioner mot Nordkorea. Nordfront kommer att följa utvecklingen.

Källa:
North Korea: Trump is ’begging for nuclear war’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments