Nordkorea till FN: ”Trump gör vårt raketbesök oundvikligt”

UTRIKES. I ytterligare en provokation mot Nordkorea flög USA under dagen bombplan i närheten av landet. Samtidigt eskalerade ordkriget mellan de två länderna ordentligt när Nordkoreas utrikesminister under kvällen talade till FN:s generalförsamling.

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho skrädde inte orden när han talade inför FN:s generalförsamling under lördagskvällen.

Under dagen flög amerikanska bombflygplan av modellen B-1B, eskorterade av stridsplan, förbi Nordkoreas kust. Den militära provokationen bekräftades av USA, som menar att man ville sända en signal till hela världen:

— Det här är det närmsta amerikanska flygplan och bombflygplan har flugit från Nordkoreas kust det här århundradet. Det understryker hur allvarligt vi ser Nordkoreas ansvarslösa beteende, förklarade Pentagons talesman Dana White.

Provokationen skedde just innan ett inplanerat tal inför FN:s generalförsamling av Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho, som tog tillfället i akt att trappa upp ordkriget med USA och president Donald Trump ytterligare.

— Trump kanske inte vet vad som kommer ur hans mun men vi kommer säkerställa att han får ta konsekvenserna, sa Ri Yong Ho.

Utrikesministern fortsatte med att kalla Trump för ”president Evil” och menade att presidenten är ”sinnesrubbad” och ”på självmordsuppdrag”. Han menade dock att Trumps ”storhetsvansinne” kan komma att bli kortvarigt:

— Han har begått ett oåterkalleligt misstag, vilket gör det allt mer oundvikligt att våra raketer gör besök på det amerikanska fastlandet.

Vidare riktade Ri Yong Ho skarp kritik mot FN, som han benämnde som ett ”gangsternäste”, där blodsutgjutelse sätter agendan.

— Nordkorea är nära att vara en fullfjädrad kärnvapennation och sanktioner kommer inte hjälpa alls, hävdade utrikesministern enligt Aftonbladet.

Eskaleringen av ordkriget har gått hand i hand med styrkedemonstrationer från både USA och Nordkorea. Medan USA har flugit bombplan i närheten av den koreanska halvön har Trump bland annat hotat med att överskölja Nordkorea med ”eld och vrede av ett slag som världen aldrig tidigare skådat”.

Nordkorea har å sin sida provskjutit raketer över USA:s allierade Japan och dessutom nyligen provsprängt en vätebomb. Då Trump nyligen kallade Nordkoreas ledare Kim Jong-un för ”raketmannen”, svarade den nordkoreanska regeringen med ytterligare hot:

”Låt oss förvandla USA:s fastland till aska och mörker. Låt oss ge utlopp för vårt hat genom att mobilisera alla vedergällningsredskap som har förberetts fram tills nu”, lät man meddela i ett uttalande hos nyhetsbyrån KNCA.

Lyssna till utrikesminister Ri Yong Hos tal i FN nedan:

Källor:
Amerikanska bombplan passerar Nordkorea i styrkedemonstration – Nordkorea: Trump är storhetsvansinnig
Nordkoreas utrikesminister talar – världen håller andan
Amerikanska bombplan utanför Nordkorea

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

26 Kommentarer till "Nordkorea till FN: ”Trump gör vårt raketbesök oundvikligt”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
MDK
Gäst
Nybörjare
MDK

”Det här är det närmsta amerikanska flygplan och bombflygplan har flugit från Nordkoreas kust det här århundradet. Det understryker hur allvarligt vi ser Nordkoreas ansvarslösa beteende, förklarade Pentagons talesman Dana White.”

Okej, fast det kanske också är ”ansvarslöst beteende”??

Axel Eriksson
Gäst
Nybörjare

Hellre Nordkorea än ZOG.

Pest eller kolera
Gäst
Nybörjare
Pest eller kolera

Hellre INGEN av dem!

Kristin
Gäst
Nybörjare
Kristin

DT kan nu fokusera sig på ett anfall på Iran.

Nazigoreng
Gäst
Nybörjare
Nazigoreng

Att Trump kontrolleras av talmudiska krafter råder det väl inga tvivel om längre.

Må Gud styrka Kim Jong-un att sopa mattan med globalistsvinen!

En riktig Nationalist
Gäst
Nybörjare
En riktig Nationalist

Som om Kim jong un är bättre. Kim är en kommunist clown medan Trump blir påverkad utav judar. Att du hejar på Kim är bara en visning på din okunskap och dåraktighet. Om något borde du heja på att båda två sopar mattan med varandra.

Nazigoreng
Gäst
Nybörjare
Nazigoreng

Det är du som visar okunskap. Nordkorea har sedan länge avskaffat kommunismen som statsideologi (”värdegrund”) till förmån för Juche – vilket är koreansk etnonationalistisk socialism.

? Stampgroda
Gäst
Nybörjare
? Stampgroda

Med tanke på hur utrikesministern uttalade sig om Israel och situationen i Syrien så tror jag du har rätt. De är nog mycket väl medvetna om de sattyg som judarna och kommunismen ställde till med när det begav sig.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Etnonationalistisk Socialism är ju Nationalsocialism-

Arne Strand.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Saknar glädje och spontaniteten i Nordkorea i motsats till nationalsocialismen som spred en annan atmosfär. Visserligen disciplin men inte denna hårda drill.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Så länge du inte utmanar Statssocialismen eller dess företrädare,
så tror jag inte individen har några problem.

Och då kan du ju individuellt och på lokalplanet vara och uppträda spontant precis som i Khadaffis Libyen.

Arne Strand.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Nationalsocialismen i Tyskland var aldrig Militärt Hotat som Nordkorea nu i cirka 65-År.

Inte lätt att ha en öppen Atmosfär då och,
nu är hela Nordkorea på Krigsfot p.g.a. USAS militära Hotelser.

Tyskland kom nog aldrig längre än att utsättas för Rysk Roulette.

Nordkorea har hela tiden blivit utsatt för FINSK Roullete.

Det är en Djävla skillnad det.

Arne Strand.

Arne Strand.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Så du tycker att det är Riktigt att Mörda 25 Milioner Människor ?

Nationalist DU ) – inte Faan.

Arne Strand.

Macedon
Gäst
Nybörjare
Macedon

Död åt zionismens demokrati och kommunism.

Länge leva Nationalsocialismen.

En riktig Nationalist
Gäst
Nybörjare
En riktig Nationalist

Det är för att dom är dumma ignoranta får.

Fänrik Stål
Gäst
Nybörjare
Fänrik Stål
Fantastiskt att folk som kallar sej nationalister eller nationalsocialister hyllar den kommunistiska förtryckarregimen i ”Demokratiska Folkrepubliken Korea” som är landets officiella namn. Som nationalist stöder jag alla folks rätt till självbestämmande och oberoende. Men man kan fråga sej hur självbestämmande det nordkoreanska folket är under såna ledare som Kimarna. Man kan ju räkna med att folket är kraftigt hjärntvättade efter generationer av förtryck, men ändå. En stor del av västerländska folken är också hjärntvättade, men vi blir iaf inte piskade under fotsulorna, än, om vi säger att vi ogillar ”blåsfisken”. Hur som… Kort kan man konstatera att den som i… Läs mer »
franco
Gäst
Nybörjare
franco

Who is in line for the next nobel peace price. The ”Little Round One” or the ”Orange Dotard”?

kunskap är det vassaste vapnet
Gäst
Nybörjare
kunskap är det vassaste vapnet

Tveklöst det tyngsta vapen en Svensk någosin kan greppa:

https://www.youtube.com/watch?v=NtIYFCjUTSo

Morningstar
Medlem
Nybörjare

En nukleär detonation högt uppe i atmosfären på den amerikanska östkusten, en andra på västkusten och en tredje vid Medelhavet ovanför grisrael och i ett slag blir vår värld en bättre plats att leva på.

Fänrik Stål
Gäst
Nybörjare
Fänrik Stål
Eh, det kommer att leda till att vi åtminstone inte kommer att ha någon fungerande elektronik och sånt ”trams” som elektronisk kommunikation kan vi glömma för effekten av EMP:n från tre strategiskt placerade smällar kommer att slå ut hela planeten. Men det finns faktiskt en väg runt det genom att göra all elektronik i både fordon och datorer strömlös innan det händer. Men å andra sidan var hjälper det? Internet och basstationer för mobilerna kommer inte att funka, det kommer inte att finnas el i väggen och det kommer inte att gå att pumpa upp soppa ur tankarna på macken.… Läs mer »
Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

The show must go on!!!

Är helt övertygad om att detta bara är en dimridå för att avleda uppmärksamheten, bla från Israels situation.

Trump vill undvika att Israel drar in USA i en konflikt i Mellanöstern nu när ISIS håller på att förlora.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Stöder varken den ena eller andra parten. Men USA älskar bombning . Vem är det som bestämmer innehav av kärnvapen? FN och USA har lagt sig i allt för mycket under demokratins ”heliga” förespeglingar. Irak, Libyen som har skapat kaos och Sverige hänger med. Önskvärt vore att ALLA , då menar jag ALLA länder och regeringar proklamera förbud att inneha kärnvapen, eller så skall det vara varje lands egen sak utan inblandning med bojkott på FN:s order vilket bara skapar vrede hos Nordkorea.

Hannes
Gäst
Nybörjare
Hannes

Väl formulerat Vera! Effektiv enkel logik som de flesta humanoider och kanske till och med de mest slipade av etablissemangets kreatur borde förstå..

Påläst
Gäst
Nybörjare
Påläst

På sin tid liknade Doktor William Pierce USA med en full mobbare med en laddad hagelbössa som folk förvisso var rädda för men ingen respekterade. Nu börjar allt fler sätta sig upp mot mobbaren.

Claes
Gäst
Nybörjare
Claes

Ri Young Ho’e behöver bara luta sej tillbaks. USA är snart bara aska och mörker av ”egen” kraft…

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Thrumph är Från sina sinnen,
hotar att Mörda 25 Milioner Oskyldiaga Människor-

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/trump-de-kommer-inte-finnas-kvar/ar-AAsoWeA?li=AAb2bl2&ocid=spartanntp

Nordkorea står inte i skuld till Världen och USA och FN är inte någon Nations Regeringar.

Arne Strand

wpDiscuz