Nordkorea redo för dialog med USA

UTRIKES. Trots ytterligare sanktioner genomförda av USA meddelar dess antagonist Nordkorea att de är redo för samtal med Washington.

USA har i dagarna infört ytterligare sanktioner mot Nordkorea. Sanktionerna riktas specifikt mot olika asiatiska fartyg och företag som Washington menar har hjälpt Nordkorea att kringgå tidigare införda sanktioner.

Även om Nordkorea svarat att USA i och med detta närmar sig ett krig i regionen hävdar de samtidigt att de är redo för dialog med Donald Trumps administration. Nordkoreanska diplomater har redan nyligen haft flera möten med representanter från det USA-allierade grannlandet Sydkorea vilket tyder på en vilja till dialog från nordkoreanskt håll.

Dispyten mellan länderna rör främst Nordkoreas vilja att i försvarssyfte skaffa kärnvapen, något som kärnvapenstaten USA kraftigt motsatt sig. Den kommunistiska enpartistaten hävdar att de enbart utvecklat kärnvapen, vilka de kallar ”rättvisans svärd”, i syfte att försvara sig mot amerikansk hegemoni.

Källa:
North Korea slams US for sanctions & ‘clouds of war’ but says it is open for talks

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RichardKlausChristian HamiltonKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Hoppas att detta betyder att Nordkorea nu är kapabelt att förvandla ett av Satans hemvistelser på Jorden; Brooklyn till en grushög, eller varför inte ta hela New York på en gång.

(((USA))) hade ju inga betänkligheter med att släppa två atombomber över två japanska städer som saknade all militärstrategisk betydelse när Japan redan hade förlorat kriget – ren (((blodtörst))) och att slakta så mycket civilbefolkning som möjligt var den enda motivationen.

Christian Hamilton
Medlem

När ett land styrs av (((fä))) med vidriga perversa lustar blir det som det blev och fortsätter att bli. Hoppas också likt du att Nordkorea kan försvara sig ordentligt, även utanför pajkastningsringen.

Klaus
Medlem

Hoppas Kim Jong Un att sanktionerna kommer att försvagas?
Jag förstod inte varför han hotade USA utan att raketerna var fullt utvecklade. Det skulle egentligen räcka argumentera med rätt till självförsvar. Det hela påminner mig om – förlåt – Adolf Hitlers prat om undervapen (Wunderwaffen), t.ex. raketer, utan att de var färdiga! De blev bl.a. skäl för Rothschilds Storbritannien och allierade att slå till och erövra tekniken. Tänk någon skryta med att ha utvecklad en (laser)pistol som döda djur och människor på 1km avstånd. Han skulle inte få sova, eller sova snart för alltid.

Richard
Medlem

Finns nog redan med tanke på den enorma Budget som går direkt till den djupa staten i USA, där man endast får veta att x antal biljoner går till olistade miltärprojekt…