Nordiska protestaktioner mot finska ambassader

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I samband med att Birkalands tingsrätt meddelade att Motståndsrörelsen förbjuds i Finland så genomförde Näste 1 en protestaktion utanför finska ambassaden i Stockholm. Även i Norge och på Island har kamrater genomfört aktioner vid ländernas respektive finska ambassader.

Samma dag som Birkalands tingsrätt offentliggjorde det skandalösa beskedet att Nordiska motståndsrörelsens verksamhet förbjuds i Finland så genomförde Näste 1 en uppmärksammad protestaktion utanför finska ambassaden i Stockholm.

LÄS MER: ”Finlands sak är vår!” – Film från protestaktionen utanför Finlands ambassad

Nu har även Rede 1 i Norge genomfört en aktion utanför Finlands ambassad i Oslo, där man satte upp en banderoll med budskapet ”Finland förbjuder politisk opposition!”:

Tidigare i december genomförde även våra isländska kamrater en aktion utanför Finlands ambassad i Reykjavik:

Isländska kamrater utanför finska ambassaden i Reykjavik. Foto: nordurvigi.is.

Förbudsdomen har överklagats, vilket innebär att verksamhetsförbudet inte är lagakraftvunnet. Det återstår alltså att se vad hovrätten har att säga i ärendet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments