Skandalbeskedet: Motståndsrörelsen förbjuds i Finland – protestaktion utanför finska ambassaden!

CENSUR. Idag meddelade Birkalands tingsrätt att Nordiska motståndsrörelsens verksamhet förbjuds i Finland.

Idag föll domen i fallet där den finska Polisstyrelsen yrkat på att Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas i Finland. Rätten följer polisens uppmaning och menar alltså att organisationens verksamhet ska kriminaliseras och upphöra. Enligt Svenska Yle menar rätten att Motståndsrörelsen ”uppmanar till och belönar våld”.

Enligt uppgifter som Nordfront tagit del av så kommer domen att överklagas. Det är dock oklart ifall domen inte vinner laga kraft för än den prövats av en högre instans, eller ifall den högre instansen kan upphäva förbudet.

Under årets aktivistdagar talade den finske aktivisten Antti Niemi om vad som skulle hända vid ett eventuellt förbud:

— Personligen tror jag inte att systemet kommer att lyckas, men om detta mot förmodan skulle hända så har vi redan uttänkta strategier för hur vi ska fortsätta verksamheten. Vi har en plan B, en plan C och en plan D. Allt beror på varför de förbjuder oss och vilka straff vi då skulle få, men även om de slänger oss alla i fängelse i tio år kommer vi inte ge upp utan hitta ett sätt att fortsätta kampen.

I nuläget finns endast domen att ta del av på finska och trots att svenska är ett officiellt språk i Finland så meddelar Birkalands tingsrätt till Nordfront att just deras region är enspråkig, varför de inte vill översätta domen.

Uppdatering 13:50

Enligt nya uppgifter så vinner förbudet laga kraft redan nu och därför är Motståndsrörelsens verksamhet från och med idag förbjuden i Finland.

Som Nordfront tidigare kunde meddela kommer detta dock inte att påverka den självständighetsmarsch som anordnas i Helsingfors den 6 december.

Uppdatering 14:35

Så här skriver Birkalands tingsrätt om beslutet (Nordfronts översättning):

Tingsrätten upplöser den icke-registrerade föreningen Nordiska motståndsrörelsens finska avdelning och till den, direkt eller indirekt, tillhörande regionala avdelningar samt den registrerade föreningen Pohjoinen Perinne.

Rätten beordrar att styrelsen för föreningen Pohjoinen Perinne inte får fortsätta idka föreningens näringsverksamhet eller att förvalta dess egendom. Rätten beordrar advokaten Kaarle Gummerus att förvalta föreningens tillgångar och att när domen vunnit laga kraft sköta de utredningar som följer upplösandet av verksamheten.

Uppdatering 15:20

Till Nordfront säger Ville Hinkkanen från det finska justitieministeriet att han inte vill uttala sig om det specifika fallet, men säger att det rent generellt kan handla om en brottslig handling att verka inom en nedlagd förening.

— Jag kan inte uttala mig i ett specifik ärende jag inte är insatt i. Sådant där är stipulerat i föreningslagarna. Men om vi utgår ifrån att förbudet trätt i laga kraft så kan en person som fortsätter att engagera sig i verksamheten i en förbjuden förening dömas för att ha bedrivit illegal rörelseverksamhet. Vad gäller överklagan och tiden där emellan så kan Polisstyrelsen, om det inte redan i domen beslutats, söka om tillfälligt verksamhetsförbud. Men vad som gäller för detta specifika ärende så bör du kontakta Polisstyrelsen för närmare information, säger Hinkkanen.

När Nordfront når finska Polisstyrelsen strax före klockan 16 finsk tid så hänvisar dock Aija Tiainen-Broms på Polisstyrelsens mediaavdelning till hennes chef, polisdirektör Tomi Vuori, som dock har valt att gå hem för dagen.

Uppdatering 19:45

Nordfront arbetar ännu på att få fram en svensk översättning av domen, men tills vidare kan vi konstatera att Svenska Yle har tolkat den som att organisationsförbudet inte vunnit laga kraft ännu när man skriver:

Tingsrättens beslut har dock ännu inte vunnit laga kraft så föreningsverksamheten får fortsätta en tid till.

Våra juridiskt sakkunniga menar också med viss reservation att domen framförallt tycks syfta till att en icke-registrerad förening avvecklas som om den vore registrerad.

Yle sammanfattar också några lustiga detaljer i hur de tolkar argumenten bakom domen:

Enligt domstolen sprider NMR hatretorik, skapar en bild av att vara i offerposition och för fram våld som en legitimerad form av självförsvar.

Protestaktion utanför finska ambassaden

Samtidigt som diplomater och annat fint folk under kvällen hade ett cocktailparty inne på finska ambassaden i Stockholm så samlades aktivister från Näste 1 utanför byggnaden för en protestaktion. På plats höll nästeschef Anders Rydberg ett kort tal om händelseutvecklingen i Finland.

Under aktionen tände någon även bengaler och stämningen var god.

Motståndsrörelsens beundrare bakom Twitterkontot ”Nazispottning” lyckades också uppmärksamma protestaktionen, innan den ens hade börjat:

Aktionen filmades och mediagruppen arbetar för fullt för att klippa ihop en film från händelsen, som förhoppningsvis kan publiceras redan ikväll.

Nordfront återkommer med mer information under dagen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Anders says:

  Kampen för ett fritt Norden fortsätter med ännu större beslutsamhet!

  Hell seger!

 • En nationalistisk politisk organisation förbjuds, medan alla möjliga ytterst våldsamma vänsterextrema sammanslutningar får stama på som vanligt? Helt uppenbart att inget skiljer dagens Sverige och gamla Sovjet åt – våra politiska rättigheter har förfallit till den graden.

 • Gunnar says:

  Fy fan vilken galen värld vi lever i. Hoppas verkligen att så många som möjligt tar sig till demonstrationen nästa vecka och visar solidaritet med våra finska kamrater och avsky mot det finska förbrytar-systemet!

 • Magnus says:

  Jaha, detta är ytterligare ett tecken på att vi är på rätt väg!
  Kampen har bara börjat, vi viker oss aldrig!

 • Linus says:

  Kroknäsorna darrar nu..
  Hell seger!

 • имя says:

  Helt otroligt. Eller egentligen inte. Det totalitära systemet gör bara vad det måste för att försöka hejda den folkliga stormen. Men den går aldrig att stoppa.

 • Tobias says:

  Som om förbud skulle stoppa oss i vår kamp,för ett fritt och enat Norden!
  Skämtar dom,vi kommer att demonstrera i bara mässingen om så blir!

  Hell seger
  Eläköön Voitto!

 • Caesar-Aurelius says:

  Nordiska motståndsrörelsens verksamhet förbjuds i Finland.”

  Vad händer då om ”Nordens motståndsrörelse” bildas idag, får demokraterna jobba övertid ikväll då??

  Stackars demokrater!

  Aldrig ro, aldrig vila, alltid ständigt på den gemensamma värdeavgrunden fila.

 • Sigbjorn says:

  En skandal är det allt, ett förbud efter en sådan skenrättegång? De börjar verligen tappa masken.

 • Ramon says:

  Kanske borde starta en massa proxyorganisationer med olika uppgifter och någon/några av dem som faktiskt bedriver offensivt våld m.m. På Riktigt! Och andra som nuvarande Motståndsrörelsen som inte gör det.

  Skulle haft en proxyorganisation nästan motsvarande IS som kan ta på sig skulden för ev. startade proxyorganisationer som begår offensivt våld m.m. På Riktigt!

  Anarkister brukar ju nämnas bland AFA-packet och co.

  Fast en nationellt sinnat anarkistisk proxyorganisation kanske ej hade varit så dumt.

  • Ramon says:

   Blir ju lite knepigt för lögnpressen om de ska kalla på riktigt offensivt våldförespråkande m.m. nationella proxyorganisationer för ”moderata” ”nazister” och ”rebeller” och samtidigt vidhålla sina lögner om icke offensivt världsförespråkande Nationalsocialister att vara ”våldbejakande exremister” och allt vad de hittar på.

   Även om media försöker framställa Al-Assad som en ”hemsk extremist” och IS som ”moderata muslimer” och ”rebeller”, som förvisso är fientligt inställda till Al-Assad på riktigt.

 • Vi ger inte upp kampen om ett fritt och enat Norden oavsett vad globalisternas lakejer beslutar i sina skenrättegångar.

  Länge leve det Nordiska motståndet!
  Länge leve Nordiska motståndsrörelsen!
  Länge leve nationalsocialismen!
  Hell Seger! Eläköön Voitto!

 • имя says:

  Nu hoppas jag att de som tvekat på om de ska åka till Helsingfors 6/12 bokar biljetter pronto.

 • Nu börjar det bli riktigt spännande. Tärningen är kastad och rättvisa kommer att skipas.

 • Sigfrid says:

  Det här är en stor rättsskandal att förbjuda en förening bara för att den arbetar mot globalisterna.Men kampen kommer att fortsätta trots detta vidriga beslut.HELL SEGER.

 • Holger says:

  Det är bara att konstatera att nu gör Finland sälskap med Sverige bland skurkregimerna i världen.

  Nu väntar jag på ett uttalande från Morgan Johansson hur han kommer att använda beslutet i Finland mot Motståndsrörelsen i Sverige.

 • Klaus says:

  NWO-ockupationsregeringen i Finland vill inte ha finländskor och finländare i Finland (–> Talmud, Kalergi-plan, Soros-plan). Domen är nästan som att förbjuda att vara finländsk. Domen är också mot en enade Norden. Domare är inte fria.
  Nationalsocialism är inte ”högerextrem” men förnuftigt center: nationalism är höger, socialism är vänster.

 • Man kan se tingsrättens beslut som en isolerad symptom på ett korrupt och kollapsande system.

  I ett större sammanhang, med banker som också stänger ned nationellt orienterade organisationers bankkonton, ser det ut som en sedan länge planerad åtgärd för att försvåra en förväntad spontan folklig mobilisering mot globalismen.

  Globalisterna vet, eller befarar, att de breda folklagren mycket snart kommer att vakna upp i sådant antal och med en sådan myckenhet att upprördhet att NMR och andra nationalla rörelser över en natt plötstligt kan ha många, många miljoner på banken, i Frankrike kanske miljarder, att använda i frihetskampen.

 • Maria says:

  Jag deltog nyligen på demonstrationen i Finland för yttrandefrihet och demokrati. När elden väl brinner går den ej att släcka!


 • Lämna ett svar