Nordiska motståndsrörelsen deltar i Volvo Ocean Race

AKTIVISM. Under den gångna helgen har aktivister och medlemmar ur Motståndsrörelsens andra näste expanderat och deltagit i den stora seglartävlingen Volvo Ocean Race. Tävlingsresultatet var strålande, milt uttryckt.

Det stora PR-jippot tillika båttävlingen Volvo Ocean Race som går av stapeln vart tredje år besökte i helgen Göteborg, som är det sista stoppet innan den avslutande etappen med målgång i Haag, Nederländerna. Vad passar då bättre än att besöka denna publikmagnet och göra reklam för Nordfront, det fria Nordens röst? Källhänvisningen till Nordfront skedde denna kväll med hjälp av skyltar upplysta med neonljus.

Det blev givetvis en snackis på andra sidan hamnbassängen, vilket snart bekräftades av en kamrat på plats i folkvimlet. Troligtvis hade de flesta redan hört eller läst webbadressen både en och två gånger, annars fick väl detta bli den första! Förhoppningsvis kunde detta skinande tillvägagångssätt få en hel del av tävlingsbesökarna att bli tillräckligt nyfikna för att surfa in på Nordfront för lite mer verklighetstrogna nyheter och kanske för att en stund släppa taget om den låtsasvärld av dyra båtar och prestige som nu gästade Göteborg.

Men vad vore en ljusaktion utan blåljus? Att polisen har problem med resurserna är ju känt sedan tidigare. Just denna fredagskväll var det inte mindre än tre patruller som verkade vara överflödiga och ville sluta upp med motståndsmännen i hamnen. Intresset från oordningsmakten för vårt nya grepp var dessutom stort. Något förvånande var det bara en av dessa tillskyndande oppositionsmotarbetarna som hade vaknat på fel sida och tagit med sitt dåliga humör till jobbet. Den som följt tidigare aktioner i Göteborg torde veta att förhållandet brukar vara det omvända, det vill säga att majoriteten av poliserna brukar bete sig tämligen illa. Nytt för kvällen var att telefoner skulle komma att beslagtas i händelse av att man filmade de objudna konstaplarna. En tydligare signal om att direktsändning är framtiden går knappast att få.

Fredagskvällen övergick så småningom till lördag och aktionen avslutades. Efter att ha sammanfattat aktiviteten som lyckad och därtill trevlig skingrade sig kamraterna för att få några timmars sömn innan det var dags för kamparbete i Kungälv. Är du intresserad av att delta i Nordiska motståndsrörelsens arbete? Ansök om medlemskap!

/Fredrik Svensson

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GunnarSverkerSigridAnnaLotta Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lotta
Medlem

Snyggt! 👌🏻

Anonym
Medlem
Anonym

Femstjärnigt initiativ. Här snackar vi riktigt bra propaganda.

Sigrid
Medlem

Vilken grej!

Sverker
Medlem

Bra jobbat! Mer och fler aktioner! Ok, jag får väl ställa upp själv också, så man inte bara sitter på häcken och gillar det ni gör :-)

Gunnar
Medlem

Riktigt häftigt. Alltid kul att se innovationsanda när det kommer till propaganda!