Nordisk Radio lanserar småländsk lokalradiosatsning

RADIO. Nordisk Radio fortsätter att expandera och har nu lanserat lokalradioprogrammet NR Småland. Deltar gör Magnus Wardmo, Hampus Maijala samt Noora Isojärvi från Radio Regeringen.

Nordisk Radio har under torsdagen lanserat ett nytt program, nämligen en lokalradiosatsning från Småland. Programmet heter NR Småland och leds av Noora Isojärvi, känd från Radio Regeringen. Övriga fasta medarbetare är Magnus Wardmo, som är nästeschef för Nordiska motståndsrörelsens Näste 7, samt Hampus Maijala.

I ett blogginlägg på Nordisk Radio skriver Magnus Wardmo att det varit många turer från 2018, då tanken föddes på att skapa ett lokalradioprogram för Småland, fram till att pilotavsnittet äntligen kunde spelas in och publiceras.

”Den ursprungliga planen var att vi skulle sända ett avsnitt i månaden till att börja med, men det bestämdes under resans gång att minst varannan vecka var mer lämpligt. Även detta kom att förändras och innan vi sagt tack och hej efter första inspelningen så togs beslut att detta skulle komma att bli på veckobasis det skulle släppas avsnitt från NR Småland”, skriver Wardmo.

Han och de övriga medarbetarna kände dock under inspelningen att varannan vecka inte skulle räcka till, varför man har beslutat att RN Småland kommer att sändas på veckobasis.

I första avsnittet diskuteras Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter under sommaren, samt övriga aktuella händelser i Småland. Man avslutar med en fördjupning i ett ämne som berör trafiksituationen inte bara i Småland, utan hela Sverige.

Till Nordfront kommenterar Magnus Wardmo lanseringen:

— Det känns bra att äntligen kommit igång med NR Småland. Vi har, som jag skriver i blogginlägget, planerat för detta i närmare ett år nu och när det äntligen realiseras så är det med en blandning av lättnad och viss spänning inför hur det kommer att tas emot.

Hittills har reaktionerna varit positiva, berättar Wardmo.

— Har hittills bara fått positivt respons, men är självkritisk och ser mycket som kan förbättras, främst då från min sida.

Slutligen passar han på att skryta om sina medarbetare.

— Hampus och Noora känns som klockrena för sina roller och det ska bli ett sant nöje att få vidareutveckla programmet framöver.

Följ NR Småland på nordiskradio.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Caesar-Aurelius says:

    Ring gärna upp en lokal politiker eller myndighetsperson i varje avsnitt.


  • Lämna ett svar