Nordfronts nyhetssvep – vecka 22

Av ,
Nyhetsredaktör
0

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna under veckan som gått.

Norden: EU-val, suspekt våldtäktsrapport och ”nazisthot”

I söndagens EU-val gick SD starkt framåt. I Skåne gick det bäst för partiet, som blev störst i 20 av 33 kommuner.

Samtidigt polisanmäldes Socialdemokraterna för ett mass-sms som man skickat ut under valdagen.

I en uppenbart tillrättalagd rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) kan man utläsa att ”invandringsvågen inte har påverkat antalet sexualbrott och att vi inte har haft någon ökning av sexualbrott under de senaste åren”, enligt juden Jerzy Sarnecki.

Officer Barbrady från South Park eller juden Jerry Sarnecki?

”Hela Malmö har stoppat in den i dig, du och din syster hade slöja ni tog bort den”, skrev boxaren Omar Abdul-Majid i ett meddelande till en muslimsk flicka efter att ha våldtagit henne. Nu döms han till tre års fängelse.

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsens skånska avdelning besökte under lördagen Lund. Aktiviteten slutade med en konfrontation med meningsmotståndare och polis som befann sig på platsen.

RFSL meddelade under veckan att de inte vågar delta på Almedalsveckan i Visby i år. De skyller sin rädsla på ”hotet” från Nordiska motståndsrörelsen.

”Rasistsymboler” på regeringens nyspråk.

I veckan blev regeringens utredning om förbud av runor klar och den kommer fram till att någon lagändring inte är nödvändig. Det återstår dock att se ifall regeringen följer rekommendationen.

Hotet mot runorna – eller ”rasistsymbolerna” som politikerna benämner dem – har också uppmärksammats ännu en gång av Red Ices Henrik Palmgren – denna gång tillsammans med Marcus ”The Golden One” Follin.

Utrikes: Ibiza-affären, Der Dritte Wegs framgångar och våldtäktsfrämjaren Dr King

Efter den så kallade Ibiza-affären fick alla ministrar från det invandringskritiska FPÖ lämna den österrikiska regeringen. Alltmer tyder på att den vänsterextrema terrorgruppen Centrum för politisk skönhet såg till att den österrikiska regeringen skulle falla kort före EU-valet.

Skandalen har dessutom spillt över till FPÖ:s tidigare samarbetsparti, det konservativa ÖVP. På måndagen föll ÖVP-ledaren Sebastian Kurz i en misstroendeomröstning tack vare skandalen, och avgick således som förbundskansler.

Parallellt med EU-valet hölls lokalval i delar av Tyskland. Nordiska motståndsrörelsens vänner i det socialnationalistiska och nationalrevolutionära partiet Der Dritte Weg vann i dessa val två mandat, båda i Vogtland i mellersta Tyskland.

Den amerikanske författaren David Garrow har presenterat tidigare okända FBI-dokument om Martin Luther King, som visar att han under en pågående våldtäkt ska ha sett på skrattandes och gett råd åt våldtäktsmannen.

Under helgen hölls årets Bilderbergmöte i schweiziska Montreux. Från Sverige deltog bland annat moderatledaren Ulf Kristersson.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har misslyckats med att samla tillräckligt stöd för sin regering. Det israeliska parlamentet, Knesset, har röstat för att upplösas, vilket innebär att nyval måste hållas senast den 17 september.

Tack vare svenska politikers hetskampanj mot Ungern kan landet komma att riva upp leasingavtalet för 14 svenska Jas 39 Gripen. Dessa kan istället komma att ersättas med amerikanska stridsflygplan.

Från och med juni måste personer som söker inresevisum till USA uppge sina användarnamn på sociala medier. Detta för att amerikanska individer ska kunna lokalisera ”farliga individer”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om