Nordfronts nyhetssvep – vecka 16

Av ,
Nyhetsredaktör
3

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna på Nordfront under veckan som gått.

Norden: Hackade sossar, HMF-angiveri och danskt demonstrationsförbud
Veckan inleddes med att Socialdemokraternas officiella Twitterkonto hackades under natten mot måndagen. Kontots nye ägare meddelade bland annat att Stefan Löfven ska avgå och att kronan ska ersättas med Bitcoin.

Löfven krävde nyligen sanktioner mot Ungern och andra EU-länder som inte accepterar påtvingad massinvandring. Under veckan fick statsministern skarp kritik för detta av Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó och kristdemokraten Lőrinc Nacsa.

Löfvens hantlangare Morgan Johansson har i sin roll som justitieminister gjort sig känd som en frän yttrandefrihetsmotståndare. I en debattartikel menar han dock att kritiken är ”svårbegriplig”, bland annat då han själv ”har en bakgrund inom journalistiken”.

Lögnpressen tiger om det rasistiska våldet mot vita i Sydafrika. Men under veckan publicerade flera ”svenska” tidningar en TT-artikel om hur svarta i landet attackerar migranter från andra delar av Afrika.

I ett uttalande till SVT Västerbotten slår sig den ökände djurplågaren Tomas Åberg för bröstet och tar åt sig äran för att allt fler lagförs för åsiktsbrott i länet. Nu uppmanar han svenskar att ange fler tankebrottslingar.

Tomas Åberg i SVT Västerbotten.

I den mångkulturella Köpenhamnsstadsdelen Nørrebro utbröt intensiva kravaller när den antimuslimska politikern Rasmus Paludan hållit en demonstration. Polisen kunde inte hantera situationen och utfärdade istället ett tillfälligt demonstrationsförbud för Paludan.

I norska Hamar hölls under påskhelgen dataträffen The Gathering. På plats fanns säkerhetspolisen PST som hade en monter och ville rekrytera ”framtidens teknologer” bland datorintresserade tonåringar.

Utrikes: Branden i Notre Dame, ömsesidig terrorklassning och brittisk Facebookcensur
Veckans stora nyhet var förstås branden i Notre Dame de Paris. I slutändan kunde mycket av kyrkan och dess skatter räddas – men på sociala medier fröjdades rasfrämlingar över förstörelsen av den oersättliga europeiska kulturskatten.

Medan många livesände direkt från brandens Paris slogs Youtubes ”antikonspirationsfilter” på och visade upp ”fakta” om 9/11. Ett misstag, menar Youtube, medan konspirationsteoretiker tack vare detta fått för sig att det finns ett samband mellan Notre Dame och 9/11.

Jahves hämnd för franska Talmudbål på 1200-talet, enligt rabbin i Frankrike.

Enligt den fransk-israeliske rabbinen Shlomo Aviner var Notre Dame-branden ”Guds hämnd” för att fransmän höll ett Talmud-bokbål på 1200-talet utanför katedralen. Rabbinen menar dock att kyrkobränder är en ”dålig lösning” eftersom kristna har en tendens att återuppbygga nedbrända kyrkor.

Den tidigare utlovade censuråtgärden mot vita nationalister på Facebook kom under veckan till Storbritannien. Flera politiska organisationer, deras ledare, användare och sympatisörer stängdes permanent av från plattformen.

Samtidigt som Notre Dame brann även al-Aqsa-moskén på Tempelberget i Jerusalem. Moskén ligger där judarna vill återuppbygga Salomons tempel på och branden beror troligtvis på ”barn som lekte i närheten”, uppger israelisk polis.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tackade på Twitter Donald Trump för att han tillgodosett hans krav om att terrorklassa iranska Revolutionsgardet. Iran svarade med att terrorklassa hela den amerikanska arméns Mellanösternavdelning och alla som samarbetar med den.

Irans ayatolla Seyyed Ali Khamenei tillsammans med militära ledare.

Genom att komma över innehållet i IS-änkan Omaima Abdis telefon lyckades journalisten Jenan Moussa kartlägga hennes aktiviteter i Islamiska statens Syrien. Slutresultatet blev en uppmärksammad dokumentär som publicerades på Youtube under veckan.


Den uppmärksammade dokumentären om IS-änkan Omaima Abdi.

Vid en konferens i Moskva sa den ryske utrikesministern Sergey Lavrov att den nuvarande liberala globalistiska världsordningen är på väg att bytas ut mot en ”polycentrisk världsordning” med ett stort antal starka nationalstater.

Veckan avslutades med en islamistisk terrorcomeback med hundratals döda i attacker mot kyrkor på självaste påskdagen på Sri Lanka. Till skillnad från moskéskjutningarna i Nya Zeeland höll dock statsminister Löfven ingen presskonferens denna gång.

Stöd Nordfronts journalistik! Läs mer om hur du går tillväga HÄR.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Läskigt med alla konspirationsteorier om Notre Dame. Palmeoperationsprivatspanaren Ole Dammegård sa det inte offentligt men Christ-Church var tydligen enligt honom startskottet för den Kristna Kyrkan Notre Dame. Han namnger inte judarna men det ”måste” öven varit de som stod bakom den samtida branden i al-Aksa moskén som kunde släckas eftersom ingen fanns på plats för att förhindra det. Judarna som schemalade Trumps aktiviteter skickade honom till den lilla obetydliga staden Burnsville där han deltog på en konferens för ett företag med andra politiker påpekar activist news https://youtu.be/tR4MRwuziFM och Really Graceful har en hel kavalkad av den påstått vanliga predictive programming… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Know more news verkar vara rätt sansad och berättar om omständigheter inför och kring Notre Dame och maktens pitchande av kristna mot muslimer sedan 911. Bakom båda skapade ”fiender” står samma folk. https://youtu.be/HRdXVaAi1S4

Fredrika
Medlem

Djävulsprästen Fader Jean-Marc Fournier ”hjälpte till” och sprang in i Notre Dame för att ”rädda” värdefulla saker. Fournier var också som av en händelse en av de förtsa hjältarna som sprang in i Bataclan efter terrordådet för att hjälpa terroroffer. Jag vet att Nordfront behandlar terrorattacken på Bataclan som ett äkta terrordåd men jag håller fast vid att det inte var en muslimsk terrorattack, lika lite som denna mot Notre Dame. Det var en psy op. Och detta var en falskflagg med en vit flagga i aktern. Försäkringsbedrägeri och attack på Europa och den vita rasen samtidigt. Ungefär som 911.… Läs mer »