Nordfronts favoritkandidat Nyamko Sabuni skördar nya framgångar

INRIKES. Nyamko Sabuni, som fått Nordfronts stöd för sin kandidatur till Liberalernas partiledarpost, har nu fått distriktet i Västsverige bakom sig.

Politikern Nyamko Sabuni, som just nu med stöd av Nordfront kandiderar till Liberalernas partiledarpost, skördar nu nya framgångar i Västsverige. Enligt en rådgivande omröstning distriktet höll under fredagen ställer sig medlemmarna bakom Sabuni, även om det slutliga beskedet kommer först på söndag.

Distriktet är ett av de tyngsta i Sverige och har tillsammans med distrikten i Skåne och Stockholm nästan hälften av representanterna på det kommande landsmötet. Nyamko Sabuni har hittills vunnit omröstningar bland medlemmar i Jönköpings län, Östergötland och i Gävleborg.

Den konkurrerande kandidaten Erik Ullenhag, som har fått stöd av nättidningen Fria Tider, har hittills blivit nominerad av distriktet i Uppsala län, medan det är oklart hur resten av distrikten ställer sig. På söndagen kommer distriktet i Skåne hålla ett möte där ett beslut ska fattas. I Stockholm kommer ett besked komma först under tisdagen.

Huruvida Sabuni kommer lyckas segra i distrikten och senare på landsmötet återstår att se.

Källa:
Liberalerna i väst vill se Sabuni som partiledare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Daniel Olofsson Daniel Olofsson says:

  Heil Sabuni!

 • Rokviken says:

  Drömmen om en statsministerpost hägrar men hur långt räcker den?

 • Grottbjörnen says:

  som om partiets problem löses genom att välja en ny ledare, Björklund var ju fantastisk på det sättet att han faktiskt framförde partiets åsikter

 • nordbo nordbo says:

  Krävs en uthållig mentalitet omkring detta.

 • Klaus says:

  Det var ett bättre Sverige utom ras- och kulturfrämlingar. Kaos, otrygghet, brottslighet ökar.

 • Ethny says:

  Allt kan tackas för Nordiska Motståndsrörelsens PR-kampanj som gav henne chansen att nå sina mål. Även förmodligen varför valdistriktet i Västsverige bestämde sig för att ställa sig bakom henne, allt tack vare gratisannonsen som ni visade här.

  De borde däremot betala för den då de inte kan visa sin tacksamhet utan istället enbart visar förtrytelse för att den var gratis, och att de heller inte kan göra något annat än att gnälla.

  Stor humor i det hela dock.


 • Lämna ett svar