Hjälp Nordfront

Det finns många sätt att hjälpa Nordfront på. Här går vi igenom några av de viktigare sakerna vi behöver hjälp med.

Ekonomiskt
Nordfront har varje månad fasta driftkostnader för att hålla hemsidan uppe. Våra medarbetare behöver också tillgång till vissa tjänster som kostar pengar för att kunna göra ett bra journalistiskt arbete. Pengar måste då och då också investeras i datorer och annan teknisk utrustning.

Utöver detta kan Nordfront t.ex. bekosta rese- och inträdeskostnader åt fotografer och skribenter som besöker en tillställning i rent journalistiskt syfte. Om vi hade haft tillräckligt höga intäkter hade vi t.o.m. kunnat avlöna medarbetare som då skulle kunna arbeta på heltid med Nordfront.

Ekonomi är inte allt, men med en starkare ekonomi skulle det bli lättare för oss att ta Nordfront till nästa nivå.

Det finns i huvudsak tre sätt att stödja Nordfront ekonomiskt på:

Det går också att stödja oss ekonomiskt genom att ha den här fliken öppen i din webbläsare eller genom att använda webbläsaren Brave. Läs mer om Monero, Bitcoin och andra kryptovalutor HÄR.

Bli skribent
Nordfront hade inte existerat om det inte vore för alla som skrivit för hemsidan genom åren. Det finns alltid saker att skriva om och vi behöver alltid fler skribenter.

Att vara medlem i Nordiska motståndsrörelsen är inget krav för att få skriva för Nordfront. Man måste inte heller ha tidigare erfarenhet av att skriva för någon tidning eller liknande. Det enda vi kräver är att de som kontaktar oss och vill börja skriva är seriösa. Är man seriös och lägger tid på sitt skrivande så kommer man snabbt att lära sig grunderna, även om man saknar tidigare erfarenhet av artikelskrivande.

Att vara seriös innebär här att man alltid gör sitt bästa och färdigställer sin artikel på egen hand så långt det är möjligt innan man skickar in den för korrekturläsning. Därefter tar man åt sig av eventuell konstruktiv kritik man får av personen som korrekturläst artikeln och lär av sina misstag.

Saknar man tidigare erfarenhet av skrivande anser vi att det är bäst att träna upp sina skrivkunskaper genom att skriva objektiva nyhetsartiklar åt Nordfronts nyhetsredaktion. De som vill skriva nyheter åt Nordfront bör kontakta nyhetsredaktören för att få hjälp att komma igång med det: simon.holmqvist@nordfront.se

Vill man regelbundet skriva artiklar om annat än nyheter kan man kontakta Nordfronts chefredaktör: martin.saxlind@nordfront.se

Vill man sporadiskt eller vid ett enskilt tillfälle skicka in en insändare kan man skicka den till redaktionen@nordfront.se

Alla som vill skriva insändare bör läsa instruktionerna vi publicerat för hur insändare ska skrivas.

Ett vanligt misstag är att många tänker att de ska börja skriva men har så många frågor och funderingar om hur de ska gå tillväga att de inte kommer till skott. Det viktigaste när man vill börja skriva är att man faktiskt skriver. Bara man kommer igång och är självkritisk så lär man sig av sina misstag. Det går inte att i förväg teoretiskt fundera sig själv fram till ett perfekt skrivande, man måste testa sig fram för att verkligen utvecklas.

Bli översättare
Utöver att skriva egna texter har Nordfront alltid ett behov av medarbetare som kan översätta texter från andra språk till svenska. De språk vi i nuläget har mest behov av översättningar ifrån är tyska, finska, danska och norska.

Vill man hjälpa till med översättning kan man mejla martin.saxlind@nordfront.se

Marknadsföring
Nordfront vill ständigt nå ut till nya läsare. Ett av de bästa sätten att stödja oss på är därför att sprida länkar till våra artiklar på forum och andra sociala medier. Man kan dela våra artiklar öppet för allmän beskådan, eller så kan man strategiskt bombardera utvalda vänner och bekanta i privata meddelanden med länkar till artiklar som man tror att de kan ta till sig av.

Driver du en blogg eller hemsida får du gärna uppmärksamma Nordfront. Alla våra bilder får återpubliceras bara det tydligt framgår att det är Nordfront bilden kommer ifrån. Även artiklar och notiser kan återpubliceras om det 1) klart och tydligt framgår att artikeln är hämtad från Nordfront och att ursprungsartikeln länkas, samt 2) att det inte sker i ett alltför systematiskt och kommersiellt syfte (att återpublicera enstaka artiklar då och då är ok, att dagligen återpublicera flera artiklar från oss utan att först fråga om lov är däremot inte ok).

Våra radiosändningar, TV-program och filmer får såklart bäddas in och spridas fritt överallt. Rent generellt har vi en ”open source”-inspirerad och fildelningsvänlig syn på hur det politiska budskapet ska spridas, men om du på egen hand helt utanför våra etablerade strukturer t.ex. producerar egna filmer som innehåller vårt filmmaterial ser vi gärna att intro, outro och andra karaktäristiska saker avviker från det som vi vanligtvis använder i våra produktioner. Detta för att det tydligt ska synas att det inte är Nordfront/Motståndsrörelsen som producerat och står bakom ditt material.

Flygblad, klistermärken, affischer, banderoller m.m. är såklart också bra redskap för att fånga nya läsare till Nordfront. Flygblad och klistermärken går att inhandla från Greenpilled.

HÄR kan man hitta ett antal propagandabilder som Nordfront publicerat som kan spridas på sociala medier.

IT
Nordfront och besläktade projekt har ett ständigt växande behov av medarbetare som är duktiga på IT. Nya hemsidor behöver byggas från grunden och gamla hemsidor måste uppdateras med ny design och funktionalitet. Så det finns alltid olika IT-projekt att hjälpa till med.

Vill man hjälpa till med IT kan man kontakta robert.eklund@nordfront.se

Bild, film och ljud
Nordfront arbetar systematiskt med att fotografera offentliga byggnader och annat som vi kan ha användning av i kommande artiklar på hemsidan. Vi har också ständigt behov av bildredigerare som kan klippa ihop vackra och episka illustrationsbilder till våra artiklar, eller har en fallenhet för att producera roliga memer.

Fotografer som vill donera bildmaterial till Nordfront kan mejla foto@nordfront.se

Personer med bildredigeringstalanger kan mejla redaktionen@nordfront.se

Även de som vill hjälpa till med att producera och redigera film eller TV kan mejla redaktionen@nordfront.se

De som vill hjälpa till med radio och musik kan mejla fredrik.vejdeland@nordfront.se

Information
Precis som alla andra nyhetsmedier är Nordfront intresserad av information. Framför allt är vi intresserade av sådan information som inte redan är allmänt känd och kan användas för att skriva en avslöjande artikel på Nordfront.

Nordfronts huvudfokus är politiska nyheter men vi skriver även om andra sorters nyheter som vi anser kan vara av intresse för våra läsare.

Vanliga nyhetstips kan skickas in via formuläret HÄR.

Mer känslig och unik information om t.ex. vänsterextremister kan mejlas till research@nordfront.se. Tänk på att särskilja mellan fakta och teorier, att en person ser ut på ett visst sätt eller har vissa åsikter bevisar inte nödvändigtvis att han är en vänsterterrorist.

Information som skickas in till Nordfront omfattas av källskydd, vilket innebär att myndigheter inte får efterforska vem som försett oss med informationen.

Posta kommentarer
Nordfront vill ha ett levande kommentarsfält och genom att posta intressanta kommentarer och föra konstruktiva diskussioner tillför ni värde till hemsidan för andra läsare. Även de som skriver artiklar uppskattar att deras artiklar får många kommentarer.

Innehållet i kommentarsfältet är inte redaktionellt material som Nordfront ansvarar för. Var och en som postar i kommentarsfältet är själv ansvarig för det denne publicerar. Redaktionen raderar dock kommentarer som bryter mot våra regler när dessa upptäcks. Reglerna innefattar bland annat följande:

Nordfront vill att kommentarerna håller god ton, inte är onödigt kränkande, inte innehåller uppmaningar till brott och inte bryter mot hets mot folkgrupp-lagen. Redaktionen förbehåller sig rätten att i efterhand redigera eller radera opassande kommentarer.

Även om vi är kritiska till HMF-lagen så vill vi inte att våra anhängare ska dra på sig onödiga åtal. Vidare är Nordfront till för att nå ut till människor som inte redan är politiskt medvetna och vi anser att ett kommentarsfält som innehåller grov rasism skadar den målsättningen snarare än gynnar den. Vi vill därför uppmana alla läsare att tänka efter både en och två gånger och inte slentrianposta olämpliga saker som man själv finner roliga, utan följ istället våra regler och posta kommentarer som gynnar vår sak.

För att posta kommentarer på Nordfront måste man registrera sig på VK och koppla sitt konto till Nordfront. Här är en guide för hur man gör det. Se också till att passa på att följa Nordfronts svenska VK-sida när du ändå har ett konto på VK.