Nordfront svarar DN

Av ,
Chefredaktör
22

MEDIA. Nordfronts kritik mot Bonnier kom inte med i DN:s intervju.

Carl-Johan Bonnier, vars koncern kontrollerar medielandskapet i Sverige, vill inte veta av kritiska röster

I dagarna ställde jag upp på en skriftlig intervju med Dagens Nyheter. Intervjun kom med som en del i DN:s ”granskning” av flera konkurrerande medier. Nordfront har skrivit om DN:s försök att stoppa sina konkurrenter här.

En av de frågor som DN ställde till Nordfront var formulerar på ett sätt som kräver ett längre svar. Det var en provokativt ställd fråga som löd: ”Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?”

Frågan är retorisk. Det DN är ute efter är att visa att Nordfront ständigt bryter mot lagen och har en funktion av ett slags ”trollfabrik” (mainstream-medias nya epitet för alternativmedia) som ”sprider hets” via kommentarsfältet. I artikeln driver DN tillsammans med justitiekanslern tesen att fler saker borde fällas. DN tycker att det är konstigt att en konkurrent som tidningen granskar inte hamnar i domstol oftare och justitiekanslern Anna Skarhed efterlyser någon som skannar av nätet för att mer effektivt stoppa mainstream-medias konkurrenter.

Jag har varit med tillräckligt länge för att veta vad Bonnier har för agenda när frågor ställs på det sättet. Därför ville jag i ett längre svar nyansera frågan och förklara sammanhang. Jag hade på känn att DN bara skulle citera vårt underkännande av lagen om hets mot folkgrupp, vilket visade sig stämma. Att Nordfront inte har juridiskt ansvar för kommentarerna samt att den verkliga hetsen i samhället kommer från bland annat Bonniers tidningar klipptes naturligtvis bort.

Nedan det svar jag gav till DN:

Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?

Vi erkänner för det första inte ”hets mot folkgrupp” som en giltig lag. Det är en grundlagsvidrig censurlag som kommit till för att förbjuda politisk opposition och är samtidigt en raslag direkt riktad mot svenskar. De som döms för hets mot folkgrupp är politiska fångar som hålls inspärrade av ett korrupt och folkfientligt system.

Kommentarsfältet på Nordfront utgör inte redaktionellt material och är därför inget som Nordfront har något ansvar för. Men även om ansvaret faller på den som kommenterar, uppmanar vi våra läsare att hålla god ton, inte kränka andra personer eller uppmana till brott, och vi går även in och raderar kommentarer som uppenbart är över gränsen.

Den frustration som råder i samhället, och som av somliga tar sig uttryck i hetsiga kommentarer, är samtidigt förståelig med tanke på att det är nästintill omöjligt att komma till tals i Sverige om man har ”fel” åsikter. Mainstream-medierna har ett stort ansvar för polariseringen när de förvägrar invandringskritiker och andra att uttrycka sin mening och delta i opartiska debatter. Som när DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i fallet med Vavra Suk delade upp samhället i ”demokrater” och ”extremister” och menar att det är ”oansvarigt” av public service att låta de senare komma till tals på lika villkor.

Det är ingen större hemlighet att den värsta hetsen och det största näthatet sprids från mainstream-media och den så kallade Twittervänstern. Senast var det Fabian Fjälling som mordhotades efter en hetsartikel från Expressen och tidigare har en Sverigedemokrat begått självmord efter att ha hängts ut av samma tidning. Genom att mainstream-media avhumaniserar invandringsmotståndare ger man också ”antirasistiska” näthatare motiv att sprida hets och hot mot sina meningsmotståndare. Även Nordfronts medarbetare utsätts även för hot, även om vi inte gnäller om det.

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • ARMINIUS says:

  Raka rör och inget skitsnack. Mycket bra svar!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +87 (av 93 röster)
  • Martin says:

   Bra svar dock anser jag att slösa tid på att prata med fienden är meningslöst. De kan verka när de ställer frågorna att de inte ”förstår” men de vet mycket väl exakt vad de handlar om. De ljuger och manipulerar medvetet men utåt försöker de låtsas att de är okunniga och lockar folk att vilja ”rätta” dem vilket de sen ”missförstår” ännu mer.

   Det är snarare vi som ligger efter i förståelsen av hur avancerad deras samhällsomstörtande verksamhet fungerar. T.ex. hur de gjorde statskupp i Tsar-Ryssland för 100 år sedan (en av den tidens mäktigaste nationer) och plundrade på guld. Än idag vet vi inte mycket om exakt hur de organiserade detta, men de infiltrerar samhällsfunktioner genom att använda sig av Frimureriet.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Olof_Aschberg

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +5 (av 13 röster)
 • Anders says:

  Kanon Vejdeland.

  Jävlit bra svar till Bonnier aset.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +60 (av 66 röster)
 • Fredrika says:

  Vi borde sätta några på att granska Bonniermediapersonal: Deklarationer, tillgångar utomlands, olovliga byggen, inkasso- och kronofodeärenden, hemfridsbrott, rattonykterhet, misshandel mm mm. Hänga ut så många som möjligt av dem. Något för journalisterna, politikerna och partimedlemmarna bland oss att göra, inte aktivisterna, de har ju viktigare saker för sig. Det är ju f-n att vi inte bara har judisk makt att bekämpa, utan alla deras underhuggare också. Kräk, är vad de är.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +59 (av 67 röster)
  • Krille says:

   Jag tycker att de borde avlyssnas och förföljas precis på samma sätt som de ger order till sina Judas-underhuggare att förfölja, terrorisera och trakassera sanningshungrande svenskar och andra som t.ex. avslöjat världens värsta brott (troligen i hela universum) – ”förintelsen” som pekat ut ett oskyldigt folk och en hel oskyldig ras som monster och bestar. Tänk på att det som förintelsebluffen är i jämförelse med vilka andra brott som någonsin begåtts på jorden är värre än alla andra brott tillsammans. Tänk att du och hela din släkt blir oskyldigt anklagad för pedofili mot 6 miljoner barn, som t.ex. bonnier-avskummen och ett helt folk av likasinnade onda existenser att det knappt ens går att föreställa sig att det kan finnas en sådan ondska som anklagar dig för t.ex. och när du bönar och ber om att de ska komma med bevis så har de köpt hela rättsystemet med frimurarsatanister som dels tvingar dina familjemedlemmar att erkänna efter tortyr med krossade testiklar etc och skriva under ett erkännande på hebreiska som du inte förstår ett jota av enligt exakt samma metodik som Auschwitzlägerchefen Rudolf Höss tvingades till för att slippa fortsatt tortyr av judar. Samtidigt skriver de fantasiböcker och regisserar filmer hej vilt hur du och precis alla i din släkt plågade alla dessa barn på de mest fasansfulla sätt. Sen när de med sina Judas-hantlangare dömt er till så sjukt höga skadestånd så att man förstår att endast judar skulle kunna göra något så girigt och ondskefullt och slängt er i fängelse / avrättat många av er släkt så upptäcker ni att nästan alla av era gamla kompisar och vänner, folk i andra delar av världen påstår sig ”veta” att ni har gjort allt det som dessa riktiga monster fantiserat ihop i sina hittepåböcker och filmer. Och de använder sitt nätverk av ondskefulla odjur för att ge varandra priser inom film och litteratur som beskriver allt detta hittepå och de tjänar pengar på det hat som de piskat upp i hela världen mot er och den smuts och det träck de i princip bokstavligt skitat ner er med. Sen fortsätter de smutskastningen i generationer och tvingar resten av ert folk och alla andra folk inklusive sitt eget att påtvingas dessa sjuka lögner i skolor, under uppväxten och under hela sina liv. Säg ett enda brott ni kan komma på som är värre än förintelsebluffen och anklagelsen mot ett helt folk och en hel ras oskyldigt utpekade som monster och odjur. Försök hitta något som ens kommer i närheten av denna sataniska gärning. Det går inte.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +14 (av 22 röster)
 • MrWily says:

  Det är beundransvärt att du orkar skriva till dessa episka folkmordshetsare Vejdeland, du väljer orden väl, vilket gjorde det svårt för dem att ”fulklippa”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +32 (av 40 röster)
 • Hallonben says:

  Vad vidrigt att (((DN))) fulklippte Vejdelands svar. Ynkligt och fegt är vad det är.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +32 (av 40 röster)
 • Johannes 8:44 says:

  Det går inte så bra för DN. Det är därför dom vill kasta bajs.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +25 (av 33 röster)
 • Lingonet says:

  Meningslöst att ens svara på msm’s brev, jag har mejlat många gånger till deras jour..rep.. eh medarbetare angående artiklar i deras medier men aldrig någonsin fått svar.
  Jag talar om hederliga, korrekta frågor, men nej, de struntar fullständigt i sina läsare.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +20 (av 28 röster)
 • Geyser says:

  Judisk Kansler och judiska Dagens Nonsens gör alltså gemensam sak. Tydligare än så kan det inte bli. Om JK läser detta så minns följande: det är bara gynnsamt för karriären att krama systemet så länge det består.

  Bra svar till Zions dyngspridare.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +21 (av 27 röster)
 • Kunnskap är det vassaste vapnet says:

  Sweden Migrant Crisis: Less Than 1 In 5 Migrant Rapists Deported:

  https://needtoknow.news/2017/03/sweden-migrant-crisis-less-1-5-migrant-rapists-deported/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +11 (av 15 röster)
 • senaste says:

  Nordfront borde skriva en granskande artikel om Paideia (om det inte redan gjorts). På deras sida står det att institutet utbildar ”leaders for Europe…towards fluency in the Jewish textual sources that have served as the wellsprings of Jewish civilization.”

  http://www.paideia-eu.org/

  I styrelsen finns Jan Eliasson, politiker, diplomat och tills nyligen vice generalsekreterare för självaste FN. Han har även varit ordförande i dess generalförsamling. Det finns alltså en koppling mellan den internationella eliten och världsparlamentet FN, som har tvingat på de olika länderna regler för s.k. asylmottagande, och detta judiska kulturcenter.

  Eliasson gör på Paideias hemsida ett uttalande om globaliseringen och Paideias roll när det gäller invandringen till Europa(!):

  ”At the Paideia Decennial Conference in Uppsala, Sweden in August 2011, Eliasson emphasized the importance of Paideia in the realities of migration and integration in Europe today.

  -Globalization is basically positive and beneficial for our continent. However, there are reactions among many that it is evolving too fast. The outside world, “otherness” and foreign cultural or religious influences are by many seen as problems and perils – not as possibilities and potential for positive change. In such a political climate, xenophobic and racist forces are sadly thriving, fishing in murky waters.

  In today’s Europe, Paideia is more important than ever.”

  http://www.paideia-eu.org/2012/03/08/paideia-trustee-ambassador-jan-eliasson-appointed-deputy-secretary-general-to-the-un/

  ”Jewish civilisation” betyder alltså vår civilations undergång.

  Under konferensen som nämns ovan var f.ö. Göran Rosenberg moderator. Även han flänger runt, talar med sina stamfränder och planerar detta gigantiska folkmord. 2008 besökte han London och Jewish Policy Research, alltså en judisk sammanslutning där de tar fram politiska riktlinjer som ska passa deras egna intressen. Under paneldiskussionen The Future for Jews in Multicultural Europe utvecklade Göran sin syn på det hela och man sammanfattade hans ord så här:

  ”Göran Rosenberg recalled that historically, Jews had always thrived in nations and empires with multicultural, pluralistic and tolerant environments, while they fared badly in strong ethnic or nationalistic societies. European Jews have always been the emblematic stranger or ‘other’. Therefore, by definition, a society where the stranger is welcome is good for the Jews, although they have not always appreciated this link.”

  /…/ ”If we want to be ‘the other’, the non-conformist in society, we need to work out ways our nation states can be re-ordered to accommodate pluralism. The real challenge is to create a European framework for these multi-diverse nation states.”

  /…/ ”The future of European Jewry is dependant on our ability to shape a multicultural, pluralistic and diverse society.”

  https://web.archive.org/web/20130102030643/http://www.jpr.org.uk/news/archive/detail.php?id=116

  De är rakt på sak. Konferensen med Paideia sändes på Kunskapskanalen, institutet bildades med Göran Perssons hjälp. De syns och hörs, helt öppet.
  De är inga doldisar och behöver i den bemärkelsen inte avslöjas, men det borde finnas samlad information om dessa mörkerkrafter som svenskar lättfattat kan ta till sig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Bra och välformulerat svar av Vejdeland – och som förväntat blev det inte publicerat.

  ”Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?”

  HMF-lagen är medvetet försåtlig; genom att i princip vilka som helst kan definieras som ”folkgrupp” bara de har en gemensam nämnare och vem som helst kan definieras som svensk, bara de åkt tunnelbana, så kan alla ”folkgrupper” med lagens goda minne bedriva ”hets” mot svenskar som ju då inte är någon folkgrupp, utan vem som helst, medan svenskar aldrig kan bedriva någon ”hets” mot ”folkgrupperna” som definieras utifrån en specifik gemensam nämnare, som att vara bögar eller judar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +11 (av 17 röster)
 • Dennis says:

  https://www.youtube.com/watch?v=XngY3vgH4s8

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Just saying says:

  Bra svar.

  Vill dessutom påpeka att jag tror att de grövsta hetsande kommentarerna, ibland faktiskt kommer från ”troll”: typ de som varit inne och gjort tummen ned under denna artikel…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 5 röster)
 • Nicklas says:

  Man ska inte ta debatt i detta. Angående lagen om hets mot folkgrupp är svaret att det är en politisk lag och inte en lag som stöd hos det svenska folket. Moraliskt har man således inte brutit mot någon lag.

  Det är samma sak för Fria Tider och påstående om att de inte betalar någon skatt. Det är jättebra om de inte betalar in någon skatt till ett system som använder skattepengarna till att bekämap dem. Samma sak gäller för hela senska folket; skattepengarna används till att bekämpa dem på alla möliga sätt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 7 röster)
 • KolNidre says:

  Bra genmäle, Fredrik Vejdeland.
  Och eftersom DN inte går i svaromål, bekräftar det att det du skriver är SANT.

  Och därmed verifieras riktigheten i min ständigt upprepade devis:
  • SANNINGEN är nästan alltid ANTI-semitisk!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 6 röster)
 • Victor says:

  När får vi höra en liknande låt som Bonnieroperan fast från nationellt håll?Fria Proteatern – Bonnieroperan https://www.youtube.com/watch?v=IPEA4FHw3I0

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • När skall Bonnier-judarna berätta detta för svenska folket? En notis i Jerusalem Post. I jude-DN inte ett ord. Vi är trötta på era eviga judelögner.

  http://dissidentvoice.org/wp-content/uploads/2010/03/jewish_soap_article3.jpg

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Fredrik Vejdeland says:

  Jag håller inte med om att det är bortkastad tid att ibland ställa upp på intervju. Man måste bedöma från fall till fall. Givetvis visste jag att de skulle fulklippa mina svar, men målet var inte att få dem citerade i sin helhet utan att få publicera denna artikel och visa vad DN:s ”kvalitetsjournalistik” egentligen handlar om. Mycket av kampen handlar om att synliggöra förtrycket och hyckleriet från de styrande och då måste man ibland lura fram trollen i solen.

  Den dag då Bonnier gör ett ärligt reportage om oss så ska vi nog börja fundera på om vi valt rätt väg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 3 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *