Nordfront svarar DN

Av ,
Chefredaktör
21

MEDIA. Nordfronts kritik mot Bonnier kom inte med i DN:s intervju.

Carl-Johan Bonnier, vars koncern kontrollerar medielandskapet i Sverige, vill inte veta av kritiska röster

I dagarna ställde jag upp på en skriftlig intervju med Dagens Nyheter. Intervjun kom med som en del i DN:s ”granskning” av flera konkurrerande medier. Nordfront har skrivit om DN:s försök att stoppa sina konkurrenter här.

En av de frågor som DN ställde till Nordfront var formulerar på ett sätt som kräver ett längre svar. Det var en provokativt ställd fråga som löd: ”Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?”

Frågan är retorisk. Det DN är ute efter är att visa att Nordfront ständigt bryter mot lagen och har en funktion av ett slags ”trollfabrik” (mainstream-medias nya epitet för alternativmedia) som ”sprider hets” via kommentarsfältet. I artikeln driver DN tillsammans med justitiekanslern tesen att fler saker borde fällas. DN tycker att det är konstigt att en konkurrent som tidningen granskar inte hamnar i domstol oftare och justitiekanslern Anna Skarhed efterlyser någon som skannar av nätet för att mer effektivt stoppa mainstream-medias konkurrenter.

Jag har varit med tillräckligt länge för att veta vad Bonnier har för agenda när frågor ställs på det sättet. Därför ville jag i ett längre svar nyansera frågan och förklara sammanhang. Jag hade på känn att DN bara skulle citera vårt underkännande av lagen om hets mot folkgrupp, vilket visade sig stämma. Att Nordfront inte har juridiskt ansvar för kommentarerna samt att den verkliga hetsen i samhället kommer från bland annat Bonniers tidningar klipptes naturligtvis bort.

Nedan det svar jag gav till DN:

Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?

Vi erkänner för det första inte ”hets mot folkgrupp” som en giltig lag. Det är en grundlagsvidrig censurlag som kommit till för att förbjuda politisk opposition och är samtidigt en raslag direkt riktad mot svenskar. De som döms för hets mot folkgrupp är politiska fångar som hålls inspärrade av ett korrupt och folkfientligt system.

Kommentarsfältet på Nordfront utgör inte redaktionellt material och är därför inget som Nordfront har något ansvar för. Men även om ansvaret faller på den som kommenterar, uppmanar vi våra läsare att hålla god ton, inte kränka andra personer eller uppmana till brott, och vi går även in och raderar kommentarer som uppenbart är över gränsen.

Den frustration som råder i samhället, och som av somliga tar sig uttryck i hetsiga kommentarer, är samtidigt förståelig med tanke på att det är nästintill omöjligt att komma till tals i Sverige om man har ”fel” åsikter. Mainstream-medierna har ett stort ansvar för polariseringen när de förvägrar invandringskritiker och andra att uttrycka sin mening och delta i opartiska debatter. Som när DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i fallet med Vavra Suk delade upp samhället i ”demokrater” och ”extremister” och menar att det är ”oansvarigt” av public service att låta de senare komma till tals på lika villkor.

Det är ingen större hemlighet att den värsta hetsen och det största näthatet sprids från mainstream-media och den så kallade Twittervänstern. Senast var det Fabian Fjälling som mordhotades efter en hetsartikel från Expressen och tidigare har en Sverigedemokrat begått självmord efter att ha hängts ut av samma tidning. Genom att mainstream-media avhumaniserar invandringsmotståndare ger man också ”antirasistiska” näthatare motiv att sprida hets och hot mot sina meningsmotståndare. Även Nordfronts medarbetare utsätts även för hot, även om vi inte gnäller om det.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

21 Kommentarer till "Nordfront svarar DN"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
ARMINIUS
Gäst
Nybörjare
ARMINIUS

Raka rör och inget skitsnack. Mycket bra svar!

Martin
Gäst
Nybörjare
Martin
Bra svar dock anser jag att slösa tid på att prata med fienden är meningslöst. De kan verka när de ställer frågorna att de inte ”förstår” men de vet mycket väl exakt vad de handlar om. De ljuger och manipulerar medvetet men utåt försöker de låtsas att de är okunniga och lockar folk att vilja ”rätta” dem vilket de sen ”missförstår” ännu mer. Det är snarare vi som ligger efter i förståelsen av hur avancerad deras samhällsomstörtande verksamhet fungerar. T.ex. hur de gjorde statskupp i Tsar-Ryssland för 100 år sedan (en av den tidens mäktigaste nationer) och plundrade på guld.… Läs mer »
Martin
Gäst
Nybörjare
Martin
Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Kanon Vejdeland.

Jävlit bra svar till Bonnier aset.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Vi borde sätta några på att granska Bonniermediapersonal: Deklarationer, tillgångar utomlands, olovliga byggen, inkasso- och kronofodeärenden, hemfridsbrott, rattonykterhet, misshandel mm mm. Hänga ut så många som möjligt av dem. Något för journalisterna, politikerna och partimedlemmarna bland oss att göra, inte aktivisterna, de har ju viktigare saker för sig. Det är ju f-n att vi inte bara har judisk makt att bekämpa, utan alla deras underhuggare också. Kräk, är vad de är.

Krille
Gäst
Nybörjare
Krille
Jag tycker att de borde avlyssnas och förföljas precis på samma sätt som de ger order till sina Judas-underhuggare att förfölja, terrorisera och trakassera sanningshungrande svenskar och andra som t.ex. avslöjat världens värsta brott (troligen i hela universum) – ”förintelsen” som pekat ut ett oskyldigt folk och en hel oskyldig ras som monster och bestar. Tänk på att det som förintelsebluffen är i jämförelse med vilka andra brott som någonsin begåtts på jorden är värre än alla andra brott tillsammans. Tänk att du och hela din släkt blir oskyldigt anklagad för pedofili mot 6 miljoner barn, som t.ex. bonnier-avskummen och… Läs mer »
NordicFrontier
Medlem
Nybörjare

Det är beundransvärt att du orkar skriva till dessa episka folkmordshetsare Vejdeland, du väljer orden väl, vilket gjorde det svårt för dem att ”fulklippa”.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Vad vidrigt att (((DN))) fulklippte Vejdelands svar. Ynkligt och fegt är vad det är.

Johannes 8:44
Gäst
Nybörjare
Johannes 8:44

Det går inte så bra för DN. Det är därför dom vill kasta bajs.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Meningslöst att ens svara på msm’s brev, jag har mejlat många gånger till deras jour..rep.. eh medarbetare angående artiklar i deras medier men aldrig någonsin fått svar.
Jag talar om hederliga, korrekta frågor, men nej, de struntar fullständigt i sina läsare.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Judisk Kansler och judiska Dagens Nonsens gör alltså gemensam sak. Tydligare än så kan det inte bli. Om JK läser detta så minns följande: det är bara gynnsamt för karriären att krama systemet så länge det består.

Bra svar till Zions dyngspridare.

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste
Nordfront borde skriva en granskande artikel om Paideia (om det inte redan gjorts). På deras sida står det att institutet utbildar ”leaders for Europe…towards fluency in the Jewish textual sources that have served as the wellsprings of Jewish civilization.” http://www.paideia-eu.org/ I styrelsen finns Jan Eliasson, politiker, diplomat och tills nyligen vice generalsekreterare för självaste FN. Han har även varit ordförande i dess generalförsamling. Det finns alltså en koppling mellan den internationella eliten och världsparlamentet FN, som har tvingat på de olika länderna regler för s.k. asylmottagande, och detta judiska kulturcenter. Eliasson gör på Paideias hemsida ett uttalande om globaliseringen och… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare
Bra och välformulerat svar av Vejdeland – och som förväntat blev det inte publicerat. ”Flera ansvariga utgivare för Nordfront har dömts för hets mot folkgrupp. Vilket ansvar anser ni att ni har för hets som sprids i era artiklar och kommentarsfält?” HMF-lagen är medvetet försåtlig; genom att i princip vilka som helst kan definieras som ”folkgrupp” bara de har en gemensam nämnare och vem som helst kan definieras som svensk, bara de åkt tunnelbana, så kan alla ”folkgrupper” med lagens goda minne bedriva ”hets” mot svenskar som ju då inte är någon folkgrupp, utan vem som helst, medan svenskar aldrig… Läs mer »
Dennis
Gäst
Nybörjare
Dennis
Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Bra svar.

Vill dessutom påpeka att jag tror att de grövsta hetsande kommentarerna, ibland faktiskt kommer från ”troll”: typ de som varit inne och gjort tummen ned under denna artikel…

Nicklas
Gäst
Nybörjare
Nicklas

Man ska inte ta debatt i detta. Angående lagen om hets mot folkgrupp är svaret att det är en politisk lag och inte en lag som stöd hos det svenska folket. Moraliskt har man således inte brutit mot någon lag.

Det är samma sak för Fria Tider och påstående om att de inte betalar någon skatt. Det är jättebra om de inte betalar in någon skatt till ett system som använder skattepengarna till att bekämap dem. Samma sak gäller för hela senska folket; skattepengarna används till att bekämpa dem på alla möliga sätt.

KolNidre
Gäst
Nybörjare
KolNidre

Bra genmäle, Fredrik Vejdeland.
Och eftersom DN inte går i svaromål, bekräftar det att det du skriver är SANT.

Och därmed verifieras riktigheten i min ständigt upprepade devis:
• SANNINGEN är nästan alltid ANTI-semitisk!

Victor
Gäst
Nybörjare
Victor

När får vi höra en liknande låt som Bonnieroperan fast från nationellt håll?Fria Proteatern – Bonnieroperan https://www.youtube.com/watch?v=IPEA4FHw3I0

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Gäst
Nybörjare

När skall Bonnier-judarna berätta detta för svenska folket? En notis i Jerusalem Post. I jude-DN inte ett ord. Vi är trötta på era eviga judelögner.

http://dissidentvoice.org/wp-content/uploads/2010/03/jewish_soap_article3.jpg

Fredrik Vejdeland
Gäst
Nybörjare
Fredrik Vejdeland
Jag håller inte med om att det är bortkastad tid att ibland ställa upp på intervju. Man måste bedöma från fall till fall. Givetvis visste jag att de skulle fulklippa mina svar, men målet var inte att få dem citerade i sin helhet utan att få publicera denna artikel och visa vad DN:s ”kvalitetsjournalistik” egentligen handlar om. Mycket av kampen handlar om att synliggöra förtrycket och hyckleriet från de styrande och då måste man ibland lura fram trollen i solen. Den dag då Bonnier gör ett ärligt reportage om oss så ska vi nog börja fundera på om vi valt… Läs mer »
wpDiscuz