Nordfront ökar på Alexa

I förrgår mottog Nordfront-redaktionen ett mail från signaturen ”Odalmannen”. Mailet löd:

”Jag vill gratulera er. Ni har nämligen passerat den magiska gränsen 1000 på trendverktyget alexa.com vilket innebär att ni har slagit ett besöksrekord! Nordfront.se har just i dag klättrat upp på plats 966 på Alexas lista över de mest besökta hemsidorna i Sverige! Jag minns för bara några månader sedan när ni fortfarande låg omkring plats 5000. Ni har gjort ett helt fantastiskt arbete med den nya hemsidan och ingen kunde väl föreställa sig att ni skulle växa så snabbt som ni faktiskt har gjort. Än en gång ett stort grattis och känn er stolta över vad ni har åstadkommit. Nu kan ni fira!

Se Alexas statistik här, skynda er att ta en skärmdump, detta blir något att visa för era läsare!”

Att Nordfront klättrar snabbt i Alexa-rankingen verkar stämma. Sedan mailet mottogs har Nordfront klättrat från plats 966 till 924:

Klicka för större bild

Alexa är ett företag som mäter Internetsidors popularitet och rangordnar hemsidor i topplistor utifrån sidornas popularitet. ”Datan som ligger till grund för topplistorna samlas in genom Alexa Toolbar som analyserar surfarens beteende”, står det på Wikipedia om Alexa. Användarna av Alexa Toolbar ses dock inte som representativa för Internetanvändare överlag, vilket gör att mätmetodens tillförlitligthet ofta ifrågasätts. En hemsidas Alexa-ranking är också förhållandevis lätt att manipulera upp för en mindre grupp människor som installerar Alexa Toolbar och regelbundet surfar in på vissa sidor. Detta är dock inget som Nordfront-redaktionen gör, varför Nordfronts allt bättre Alexa-ranking får ses som bevis för att åtminstone alltfler Alexa Toolbar-användare läser på Nordfront. Detta är såklart positiva nyheter och vi tackar Odalmannen för hans beröm av vår hemsida.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om