VIKTIGT MEDDELANDE: En av Nordfronts servrar har hackats

NORDFRONT. Ett meddelande från Nordiska motståndsrörelsens IT-grupp.


Under juni månad upptäckte Motståndsrörelsens IT-grupp att obehöriga personer hade fått access till en av de servrar vi använder för drift av en del av våra webbsidor. Angriparna har utnyttjat en sårbarhet i en av de mjukvaror som användes. Sårbarheten gav angriparna tillgång till ett root-skal på servern och de kunde därefter ta del av vissa databaser och en del annat som fanns på servern.

Att det är våra politiska motståndare som ligger bakom intrånget har vi nu kunnat se, då man idag har läckt delar av det man fått åtkomst till. Det som har kommit ut är bland annat orderhistorik från Nordfront förlag. Kunder som har handlat via förlagets hemsida mellan 2012-07-19 – 2014-04-10 samt 2015-04-05 -2016-09-06 har fått sina namn, adresser, e-post samt orderns innehåll läckta.

Angriparna har också denna dag skickat ut ett massmejl till de e-postadresser man har fått tag på genom databasen från Nordfront förlag, med förlaget som avsändare, fast från en e-postadress vi aldrig använt oss av. Innehållet i brevet är en del kunders e-post adress, en påhittad ursäkt och en länk. Jag sträcker ut ett varningens finger för att öppna e-posten och att klicka på den länk som detta innehåller då det med stor sannolikhet kan innehålla skadlig kod.

Vi i Nordiska motståndsrörelsen har aldrig tagit lätt på säkerheten för våra kunder eller läsare, tvärtom görs det med hjälp av donationspengar hela tiden nya satsningar för att förbättra denna ytterligare. Man ska dock ha i åtanke att inte ens multinationella miljardföretag kan skydda sig från dataintrång. Våra politiska motståndare besitter också resurser som vi bara kan drömma om. Vänsterextremister i Sverige har i samarbete med Säpo i flera fall legat bakom intrång och läckor från nationella projekt. Även statsunderstödda hackers från sionistiska makter bedriver ett konstant krig på internet gentemot länder/organisationer/personer som man ser som sina fiender.

Avslutningsvis vill jag även säga att information som finns på internet INTE kan skyddas till 100%, det är en omöjlighet. Om man eftersträvar total anonymitet bör man ej heller överhuvudtaget använda internet eller internetbaserade tjänster. Eftersom Nordiska motståndsrörelsen i dagsläget är den enda politiska oppositionen i Norden kan vi också räkna med att vi och våra sympatisörer blir extra utsatta av systemet. Motståndsrörelsens IT-grupp kommer givetvis att jobba ännu hårdare i framtiden för att göra dessa saker svårare och göra vårt bästa för att hålla illasinnade krafter borta från våra system.

Jag vill för Nordiska motståndsrörelsens räkning också be om ursäkt till de personer som drabbats av detta. Det bästa man kan göra efter en incident som denna är att fortsätta stödja organisationen, att inte ta ett enda steg tillbaka utan istället kämpa ännu hårdare för att visa personerna som ligger bakom detta att deras brott bara åstadkommer ännu fler fanatiska kämpar.

Kommentarsfunktionen till denna artikel är tillfälligt stängd på grund av missbruk. /Redaktionen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.