Nordfront får inte längre existera efter varumärkesstrid?

NORDFRONT. Gammelmedia och vänsterextremister har den senaste veckan spridit Fake news angående ett beslut från Patent- och registreringsverket.

Flertalet tidningar, även internationellt, har gjort en stor nyhet kring att Nordiska motståndsrörelsen skulle ha förlorat en patentstrid om namnet och varumärket Nordfront. Den ena artikeln är mer felaktig och förvirrad än den andra och den bild som målas upp som många nu verkar tro på är att bland annat att det nu måste ändras namn på denna sida och att all propaganda som tryckts med adressen till denna sida måste kasseras, inklusive de nya Nordfront i pappersformat.

Det hela rör sig om Fake news. Vad som gäller är att Patent- och registreringsverket (PRV) delvis gett det tyska logistik-företaget Nordfrost rätt när dessa menat att Nordfronts namn och varumärke är för likt deras. I praktiken kommer detta beslut dock inte innebära några som helst förändringar för Nordfronts eller Nordiska motståndsrörelsens verksamhet då förbudet endast innefattar kommersiell annonsering och reklam som riktas till tredje part.

Att trycka och sprida propaganda eller en nyhetstidning med namnet Nordfront eller adressen nordfront.se kommer alltså även fortsättningsvis att vara fullt legalt. Att trycka kläder och andra produkter med namnet Nordfront på kommer inte heller det i fortsättningen att innebära några problem. Det enda förbudet riktar sig mot är exempelvis om Motståndsrörelsens nätbutik Nordfront förlag, som har ett kommersiellt syfte, skulle vilja annonsera i media eller på annat vis sprida reklam som uppmuntrar människor att handla i butiken och där använder namnet Nordfront.

PRV:s beslut kommer således inte på något vis att påverka Motståndsrörelsens verksamhet och nyheten är därför en ickenyhet.

När Nordfront ringde PRV för att få klarhet kring varför media spridit en så missvisande bild beklagar de sig:

– Jag förstår inte hur det kunnat bli så fel och hur media kunnat missuppfatta så mycket. Det är massvis med journalister som ringt hit gällande detta och vi har sagt samma sak till de allihopa, att detta beslut enbart innefattar kommersiell reklam till tredje part och inte kommer att påverka möjligheten att sprida politisk information i namnet.

Nordfront har även varit i kontakt med Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och frågat vad han tänker om det hela.

– Detta är bara ett i raden av fall där vi kan se vilka vidriga asgamar gammelmedia består av. De tar en ickenyhet och blåser upp den till extrema proportioner, kryddar med lögner och vips så tycker de att de har världens scoop. Detta ärende hade aldrig fått någon spridning över huvud taget om det inte funnits en solklar vilja kring att ta varje chans att försöka skada oss.

Hur kommer PRV:s beslut att påverka organisationens verksamhet i framtiden?

– Inte överhuvud taget. Vi kommer antagligen inte ens att överklaga beslutet då det verkligen inte bekommer oss alls, säger Simon Lindberg.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

32 Kommentarer till "Nordfront får inte längre existera efter varumärkesstrid?"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Chief
Gäst
Nybörjare

Ännu ett fall utav ”Oy vey, shut it down!”, kan man tro? (((Dom))) kommer göra allt för att tysta oss, men (((dem))) kommer aldrig att lyckas!

– Chief

Dinkel
Gäst
Nybörjare
Dinkel

Denna nyhet skulle vara bra att ha på engelska också. För att publicera den på div sidor där jag propagerar.
Vill inte gärna översätta då formattering och ordval ej blir korrekt.

Gött mos, fortsätt kämpa.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Jude-media hör hemma på soptippen.

Allan
Gäst
Nybörjare

Vid första anblicken så tyckte jag det frostiga systemlakejföretagets logga såg ut som (((SD)))s Blåsippa, huruvida de kommer fara efter (((SD))) för denna likhet med deras partiblomma vet vi ju redan svaret på: nej allt systemet kastar på (((SD))) är kärleksgnabb, det har empiri visat när Åkersorken öppnar käften och (l)judar.

Whitetrash
Gäst
Nybörjare
Whitetrash

Hej Allan,

jag läste en undersökning för några år sedan som visade att Sverigedemokraterna hade näst minst andel judar som röstade på dom, endast Centerpartiet hade färre judar. Liberalerna (som då heter Folkpartiet) hade flest judar som röstade på dom. Så släpp snacket och trippelparenteserna om att SD skulle vara ett judiskt parti.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Det är genom sådana här ”nyheter” som (((fulmedia))) förtjänar sitt namn…

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Vad som inte framkommer i artikeln är att den föredragande handläggaren på PRV heter Monika Nowicka (icke-svensk) och beslut togs formellt av Nina Isaksson.

Godnattvisa
Gäst
Nybörjare
Godnattvisa

Fast det borde bestridas då det
är stor skillnad på FROST och FRONT, men folk av idag har ju svårt för att läsa. Nordfrost vill nog bara ha PR genom att visa att de står upp mot de onda Natzizzterna.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Dessutom struntar samtliga invändare i det faktum att varumärket ”Nordfrost” redan används olagligt av däcktillverkaren Gislaved i just det Nordfront hindras att göra, dvs. i annonsering:

Gislaved Nordfrost 5 är ett däck med extremt höga säkerhetskrav. Känn dig trygg även på vintern.

Observera dessutom att i fallet Gislaved så förekommer ordet exakt som det registrerade ordmärket: ”Nordfrost”, medan ordmärket ”Nordfront” påstås vara olagligt för att det anses alltför snarlikt ”Nordfrost” (endast en bokstav skiljer mellan de två ordmärkena).

Detta är således en svensk myndighet som missbrukar sin myndighetsställning när den behandlar två ordmärken olika, och det enbart pga av politisk korrekthet.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Vari likheten mellan Nordfronts och NORDFROST´s loggor skulle ligga är också svårt att begripa.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/Nordfrost_Logo.svg

Podcast Nationella
Gäst
Nybörjare

Intressant att PK-media ljög om det hela, men det är ju som vanligt. Och så påstår de att de är demokratiska, haha!
Vi i Podcast Nationella gick tyvärr på det hela, vi tog upp fakenyheten i avsnitt 37.
Men bra att sanningen kom fram.

K & M

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind
Beslutet från PRV är minst sagt märkligt, även om det i sig är betydelselöst. Varumärken är normalt skyddade i ett geografiskt område och för en varugrupp eller för ett tjänsteområde. I det fall Nordfront hade försökt slå sig in på marknaden för kyltransporter med varumärket ”Nordfront” hade utslaget ev. kunnat ansetts relevant, med inte obestridligt. Utslaget från PRV i nuläget visar att det ligger en politiskt agenda bakom, därmed är utslaget fel och i sak irrelevant. Någon varumärkesbyrå borde ta sig an detta ärende utan betalning för att ordna en rättelse till NORDFRONT´s fördel. Givetvis skall inte ett kylfraktföretag i… Läs mer »
jostein2
Gäst
Nybörjare
jostein2

Dessutom kommer aldrig någon nationalist att köpa någonting från Nordfrost igen. Detta borde även spridas till den nationella rörelsen i Tyskland. Uppenbarligen har företaget agerat politiskt, det finns ju ingen likhet mellan varumärkena allas.

Jens Myller
Gäst
Nybörjare
Jens Myller

Det är en extremt stor skillnad på orden Nordfont och Nordfrost. Kör på som vanligt, använd ordet Nordfront. Inga problem.

Karoliner
Gäst
Nybörjare
Karoliner

Finns en sida som heter Nordfrist med.

junt
Gäst
Nybörjare
junt

Hörde bögen och flatan på rix fm raljera och skratta åt detta under Almedalsveckan och insåg direkt att detta inte skulle leda till något då namnen inte är identiska.
Media lever i en bubbla där de genom fake news skapar en egen värld så de orkar leva vidare.

Wodenwehr
Gäst
Nybörjare
Wodenwehr

Så jävla barnsligt av dom.

Erik - Germania
Gäst
Nybörjare
Erik - Germania

Härligt att höra. Tysk Pinochiomedia har firat det som en stor knockout mot oss och ”Nazismen”.

Andersson
Gäst
Nybörjare
Andersson

Vi får se det som gratisreklam!

PK nej tack
Gäst
Nybörjare
PK nej tack

För säkerhets skull läger jag in en beställning på NORDFROST också för att retas har vi tur så byter dom namn!!

Kalle Kula
Gäst
Nybörjare
Kalle Kula

NORDFRONT! NORDFRONT! NORDFRONT! Haha jag sa det! Skall dom förbjuda mig nu?…😏

support NMR
Gäst
Nybörjare
support NMR

Jag skickar mina beställninga till nordfrost för att jävlas med dom om alla gör det byter dom nog namn…..

Skånskt Stål
Gäst
Nybörjare
Skånskt Stål

Hur det gick till? Enkelt: det finns inga riktiga journalister, utan oppertunister som skall tjäna klick på sina artiklar. När första artikeln släppts följer resten av svinen och kopierar den artikel dem själva fick ‘nyheten’ från. Ingen kollar om det stämmer för att dem 1) inte bryr sig. 2). inte vill förlora klick.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Nja, så lätt skulle jag inte ta på beslutet från PRV. I princip stängs ju dörren för Motståndsrörelsen att använda Nordfront för skapa inkomster åt organisationen. Idag är det kanske bara förlaget som drabbas men framtida idéer spolieras ju faktiskt. Beslutet är märkligt eftersom ”Nordfrost” och ”Nordfront” verkligen inte låter lika. Då ska man komma ihåg att normalt sett godkänns samma namn på kommersiella företag förutsatt att de har helt olika verksamheter.

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Koka soppa på en spik är lögnmedia experter på. Ser fram emot deras slutgiltiga undergång och att dessa så kallade ”journalister” sitter utanför butikerna på en filt med en kopp i handen. Då har dom slutligen hittat sin rätta plats i livet. Att dom kommer få konkurrera med vissa rasfrämlingar gör inte saken mindre rolig. Det har dom sannerligen förtjänat.

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

En dag kommer inte Aftonbladet eller Expressen eller Dagens nyheter att finnas ! Det ser jag fram mot !!

lop
Gäst
Nybörjare
lop

I viss mån är de redan borta då ingen längre talar väl om dom.

crille78
Gäst
Nybörjare

stats styrd socialistisk pk media usch vilka parasiter.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Då är det väl dags att sätta lite påtryckningar på denna Nordfrost verksamhet?

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Vilket trams!
Det finns inga solklara likheter mellan Nordfront som har grönt som är sjudande av liv och grönska och Nordfrost som har blått, kallt och is. Dessutom har ju Nordfront funnits några år nu så det måste väl vara ett varuskyddat märke så varför denna strid först nu??
Vore tacksam för ett klargörande.

PK kuruppt
Gäst
Nybörjare
PK kuruppt

Vad händer när denna grupp för politisk makt.nordfrost företaget får skatte razza var 3 månad flygande besikning på alla företagets bilar kl 07.00 chefernas rycks upp ur sängarn i deras hem kl04.16 på söndagar för husransakningen av privat ekonomin :så låt nordfront har kvar sitt namn: .det kan bli en blåsa andra politisk agenda i sverige snart????

An English Supporter
Gäst
Nybörjare

OY VEY

wpDiscuz