Nordfront börjar driva fri lokalmedia

MEDIA. Nordfront har för att försvara yttrandefriheten tagit över Fjällsjö Nyheter. Detta efter att etablerade medier börjat angripa den fristående lokaltidningen.

fjällsjö nyheter

Webbtidningen Fjällsjö Nyheter lanserades 2008 och rapporterade inledningsvis om nyheter i Fjällsjö socken och Strömsunds kommun. Inför valet 2014 fick hemsidan sin nuvarande design och då utvidgades även täckningsområdet från kommunen till de två mellersta Norrlandslänen. Sedan början av 2016 har hemsidans ambition varit att täcka hela Norrland och i takt med att täckningsområdet ökat har nyheterna förändrats något. Från att tidigare ha skrivit mer kulturella nyheter om lokala evenemang har tidningen allt mer kommit att rapportera om sociala och politiska nyheter som påverkar folk i Norrland.

Tidningen har drivits av lokala och ideella krafter som vågat vara fritänkare och till och från kritiserat massinvandringen genom artiklar som avslöjat mångkulturens baksidor.

Att Fjällsjö Nyheter varit en fri och invandringskritisk hemsida som nått ut till lokalbefolkningen har retat den etablerade och svenskfientliga pressen i Norrland, varför de tidigare den här månaden inledde en hetskampanj mot Fjällsjö Nyheter. P4 anklagade då tidningen för att ha ”högerextrema kopplingar” trots att de inte var säkra på vilka som drev sidan. Kort efter att drevet startat jublade P4 över att Fjällsjö Nyheter blivit nedstängt, då webbhotellet som sidan låg på blivit utsatt för påtryckningar från människor som hatar yttrandefriheten.

P4 Jämtland

P4 Jämtland skryter helt öppet om att de driver hetskampanjer för att inskränka yttrandefriheten hos oliktänkande. Foto: Skärmdump från sr.se

Yttrandefriheten segrar
Redan dagen efter dök dock Fjällsjö Nyheter återigen upp på internet och Nordfront kan nu avslöja att sidan ligger på våra servrar. Vidare har Nordfront tagit över ägarskapet av sidan och kan informera P4 om att de i framtiden kan publicera avslöjanden om Fjällsjö Nyheters ”högerextrema kopplingar” bäst de vill – sidan kommer inte att släckas ner av det, yttrandefriheten kommer att segra!

Tills vidare kommer Fjällsjö Nyheter att se ut som innan och producera samma sorts nyheter som man har gjort på slutet. Den enda skillnaden mot tidigare är att Nordfront står bakom ägarskapet och att de två hemsidorna när det passar kommer att dela nyheter med varandra. Läsare av Fjällsjö Nyheter behöver således inte oroa sig för några radikala förändringar av hemsidan och kan förvänta sig samma innehåll på sidan som tidigare.

P4 menade i sitt drev att ”högerextremister” inte kan driva medier då de har en agenda av att svartmåla invandrare. Till Fjällsjö Nyheters läsare vill vi besvara den anklagelsen på följande sätt:

Vi är öppna med att vi har en politisk agenda, men vi kommer aldrig publicera medvetna lögner för att plocka politiska poäng. P4 och alla andra etablerade medier är falska från första början då de framställer sig som objektiva och utan en agenda. De har minst lika mycket en agenda som går ut på att skönmåla mångkulturen som vi har en agenda av att problematisera massinvandringen. Anledningen till att P4 och andra medier vill krossa Fjällsjö Nyheter är att de politiskt korrekta aktörerna inte vill ha någon konkurrens, då de vet att folket kommer se igenom deras lögner om de får ta del av den information som alternativmedia förmedlar.

Ett första steg
Idag är många svenskar som vill följa lokalnyheter tyvärr ofta hänvisade till att läsa tidningar som tillhör den judiska Bonnierkoncernen eller smutsliberala koncerner som Mittmedia. Även de som annars läser Nordfront, Fria Tider och andra invandringskritiska hemsidor är ofta tvingade att vända sig till svenskfientliga lokalmedier.

Förhoppningsvis är Fjällsjö Nyheter bara ett första steg i skapandet av en stark och icke-korrumperad lokalmedia runtom i hela Sverige. Då gammelmedia konstant tvingas att skära ner sin verksamhet och ofta gör det genom centralisering som skadar den lokala journalistiken, finns det ett växande lokaljournalistiskt vakuum för nya alternativa aktörer att träda in i.

Nordfront håller därför dörren öppen för liknande samarbeten med redan existerande eller planerade medieprojekt. Vi kan erbjuda serverplats till självkostnadspris, en standardiserad hemsidedesign samt ge råd och vägledning till de som är intresserade av att starta egen lokalmedia.

De enda kraven vi ställer på medier som vill samarbeta med oss är följande:

  • Ni ska ha en seriös lokaljournalistisk ambition och inte bara vilja få tillgång till en politisk blogg som ni kan använda helt godtyckligt. Detta innebär att ni måste hålla en viss uppdateringstakt och fokusera på lokala nyheter, även om det givetvis är okej att en sida innehåller en del krönikor och annat tyckande material.
  • Ni ska vara självgående. Detta innebär att ni finansierar er egen verksamhet och inte behöver hjälp med den löpande verksamheten i form av korrekturläsning eller annat redaktionellt stöd.
  • Ni ska, om inte vara positiva, så åtminstone förhålla er sakliga och objektiva gentemot Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen. Detta innebär att ni inte använder epitetet ”nazist” när ni beskriver oss samt att ni låter oss komma till tals när ni skriver om oss och inte låter Expo eller andra politiska fiender uttala sig å våra vägnar.
  • Ni ska vara invandringskritiska. Detta innebär inte att ni uteslutande ska skriva om invandring – det hade varit en mycket dålig idé – men viss bevakning av mångkulturens baksidor är ett måste.
  • Ni ska vara antisionister eller åtminstone icke-sionister.
  • Ni delar nyheter med Nordfront. Detta innebär att Nordfront har rätt att rakt av återpublicera era nyheter samt att ni kan göra detsamma med Nordfronts nyheter när det bedöms vara passande.
  • Ni ska ha en chefredaktör eller annan ansvarig person som Nordfront känner till och kan kommunicera med.
  • Ni ska följa svensk lag.

De som är intresserade av att starta egen lokalmedia kan kontakta Nordfronts redaktion på e-postadress redaktionen@nordfront.se

Klicka här för att besöka Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar