Nordfront behöver er hjälp!

NORDFRONT. För att kunna fortsätta leverera det material och hålla den nivån vi gör behöver nu Nordfront er läsares hjälp med donationer.

2019-04-24
+0.00345065
+0.00519512
+0.00351453
+0.00879113

2019-04-23
+0.0171296
+0.0033467
+0.00345365
+0.00515679
+0.00866802

Uppdatering 2019-04-22:

Insamlingen har hittills dragit in:  0.16021836.

Sedan den internationella bankmaffian har stängt ned Nordfronts möjligheter att ha vanliga bankkonton har vi tvingats att finansiera verksamheten med insparade medel. Vi har genomfört vissa insamlingar för specifika mål, exempelvis till arbetsdatorer för redaktionsmedlemmar, via redaktionsmedlemmar som “lånat ut” sina privata bankkonton för ändamålet.

Via de andra möjligheterna att stödja Nordfronts verksamhet har inkomsterna varit försumbara, det har endast kommit in sporadiska donationer via Bitcoin m.fl. Detta tack vare att många helt enkelt tycker att kryptovalutor är krångligt och besvärligt att använda sig av. Till viss del stämmer detta också, då det för icke tekniskt intresserade kan vara svårt att komma igång med användningen av krypto. NTV har dock i dagarna släppt en instruktionsfilm som förenklar handhavandet med kryptovalutor enormt. Med detta som hjälpmedel hoppas vi att fler människor väljer att börja stödja verksamheten.

Nordfront har nu kommit till en punkt då våra sparade pengar har tagit slut. För att kunna fortsätta verksamheten som den ser ut i dagsläget så behöver vi få in donationer omgående. Vi behöver få in ett minimum av 20 000 kr för att täcka de närmsta månadernas behov.

Vi har under en tid arbetat med ett projekt som förhoppningsvis ska lösa de ekonomiska problemen Nordfront har fått dras med de senaste åren. Projektet kommer om allt går som det ska att kunna sjösättas i början av sommaren.

För att stödja Nordfront, följ instruktionerna i videon. Och skicka donationerna till Bitconplånbok: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Om du ej vill införskaffa ett Wirex-konto kan man även använda följande metod:

Börja med att surfa in på: https://bt.cx/sv/express/

1. Välj Bitcoin.
2. Fyll i den summa i SEK du vill donera, så får du ett ungefärligt belopp i BTC i rutan under.
3. Bitcoinadressen som köpet ska utbetalas till. Här fyller du i Nordfronts bitcoinadress: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d
4. Ange din e-postadress, för kvitto av köpet.
5. Ange ditt personnummer.
6. Ange ditt mobilnummer, måste vara samma nummer som du har registrerat på Swish.
7. Fyll i resterande personuppgifter

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Jag försökte (för första gången) med bitcoin. Men tyvärr gick det inte att ladda ner Swish-appen, som jag inte behövde hittills, eftersom min smartphone har android 4 och det är inte heller möjligt (eller för krångligt) att uppgradera till minst android 6. Jag måste leta andra möjligheter, evtl. ny smartphone med windows (tyvärr eftrsom annars fungerar den gamla men som var uppenbarligen inte uppdaterad för ca. 4 år sedan). Ni skulle försöka med konto på Danske Bank antingen i Sverige eller i Danmark.

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
1 år sedan

Hade först tänkt skaffa Wirex-appen, men vill inte ha ett konto där, laddade istället ned en Bitcoin-plånbok (BRD för Iphone), som inte kräver någon registrering, köpte därefter lite Bitcoins via BTCX (Swish), som sen skickades till Nordfront från
Bitcoin-plånboken.

Mycket enklare än jag hade förväntat mig, och jag är absolut ingen expert på sånt här.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Att donera via Bitcoin fungerar mycket bra när man väl skaffat sig en Bitcoinplånbok. Jag gör mina donationer på datorn. Klarar en halvblind gammal gubbe att ta sig igenom hela processen så kan DU också klara det!

Nästa donation kommer den 19:e när pensionen kommit.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Har ni tagit bort möjligheten att kunna ”gräva” (mine:a) bitcoins på er hemsida? Tyckte det var ett bekvämligt sätt att generera bitcoins genom att låta processorn få arbeta titt som tätt. Bortsett från elkostnaderna som ökar lite, men det är det som är grejen med det hela i princip. Hellre högre räkning och kunna bidra lite grand vid sidan om.

Edit: Annars kan man förvisso gräva själv till sin egna plånbok för att sedan donera det.

Svaneholm
Nybörjare
Svaneholm
1 år sedan
Reply to  Ethny
Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Svaneholm

Precis den jag tänkte på, kom inte in på kontot tidigare så har inte kunnat ge svar förrän nu. Men ingenting händer och det som Robert skriver här under är tragiskt.

Men genererar istället till min egna plånbok och sedan bara föra över till NMR:s.

Förmodligen säkrare också, då jag antar att man lämnar IP-uppgifter när man generar bitcoins på nordfronts sida, antar jag i alla fall. Annars är det inga problem med att bara donera.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Funkar det med Electrum eller måste man ha Wirex? Har inget giltigt pass så där föll den möjligheten.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan
Reply to  Rokviken

Det går bra med körkort.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan
Reply to  Robert Eklund

Det finns fler fördelar med Wirex, för man kan få ett Wirex-VISA-kort kopplat också och göra kostnadsfria överföringar på alla möjliga sätt, utomlands, mellan valutor och krypto, och koppla till andra kort dessutom.
Suveränt att ni hittade denna enkla o smidiga metod. Enda som man kan oroa sig för är att (((dom utvalda))) stoppar det.

Jordan
Nybörjare
Jordan
1 år sedan

Is there some other form or platform to donate some shekels? I cannot use bitcoin as my banks have banned the process

Hans
Nybörjare
Hans
1 år sedan
Reply to  Jordan

Cash by mail works fine i think https://nordicresistancemovement.org/donations/

Lennart
Nybörjare
Lennart
1 år sedan

Done!
Men, jag är mycket nyfiken på hur insamlingen går.
Snälla, rapportera till oss hur mycket som samlas
in efterhand så ökar donationerna…jag vet :)

Grim
Nybörjare
Grim
1 år sedan

Slängde in en slant, var smidigare än väntat att betala med express-metoden.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Har Motsåndsrörelsens olika avdelningar, Nordisk Radios olika poddar, TV-verksamheten och Fånghjälpen olika Bitcoinplånböceker så man kan sprida sina donationer? Eller är det bara den Bitcoinadress som står i artikeln som ska användas? Finns det fler plånböcker vore det bra med en liten lathund på de olika plånböckernas adresser.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Kanske man kan skriva detta i meddelandet för vad det avses.