Nordens sak är vår!

Av ,
Chefredaktör
40

Varför befann sig Svenska motståndsrörelsen i norska Trondheim förra helgen? Fredrik Vejdeland skriver här om den norska etableringen utifrån ett svenskt och nordiskt perspektiv.

För den oinvigde kan det för all del framstå som något märkligt att många svenskar, ja rent av majoriteten, bistår med hjälp i en aktion som sker i ett annat land. Åkte jag själv till Trondheim för att jag redan hade planerat att vandra i de norska fjällen eller något liknande? Nej, inte alls. De 160 milen fram och tillbaka, tumultet som uppstod i centrala Trondheim samt timmarna i cellen var en del av vare sig en semestertur eller en nöjesresa; snarare handlade detta om en nödvändighet för att vidare flytta fram våra positioner i kampen för ett enat Norden. Endast i ljuset av detta politiska mål kommer man kunna förstå varför jag och andra åkte från bland annat Göteborg (men även ända nerifrån Skåne!) den långa vägen upp till Trondheim.


Artikelförfattaren under resan i Norge.
Delar av norsk media har definitivt tagit fasta på att svenskar deltagit i Norska motståndsrörelsens offentliga möte i Trondheim. Man har medvetet undvikit benämningen Norske motstandsbevegelsen och istället föredragit begreppet Nordfront (Norska motståndsrörelsens hemsida). Man har även velat flytta fokus från norrmän till svenskar. Syftet med allt detta är naturligtvis inte att göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen och den styrka det innebär för en organisation av vårt slag att ha kontinuerlig verksamhet i tre olika länder. Målsättningen är att utmåla Norska motståndsrörelsen som i behov av hjälp utifrån och samtidigt piska liv i en antisvensk stämning gentemot fridstörande svenskar.

Men om norsk media ändå valt att agera förfinat strategiskt kring vilka ord man använt (eller inte använt) i olika sammanhang, så var de organiserade ”antirasisterna” i Trondheim desto mer tydliga när de, i skydd av polisen, ett flertal gånger använde tillmälet ”svenskjävlar”. Ja, ni hörde rätt. Vi talar alltså om samma organiserade antirasistiska rörelse som vill att vi ska erkänna massinvandringen och visa tolerans mot hundratusentals icke-norska rasfrämlingar som invaderar landet. Å ena sidan försvarar man främlingsrelaterade gruppvåldtäkter, mord och andra illdåd i mångkulturens namn (precis som i Sverige beror detta även i Norge på ”socialt utanförskap”) medan man istället målar upp svenskar som angripare utifrån. Systemets krafter i Norge skulle inte kunna vara mer nöjda över den hjärntvätt de så effektivt rott i land!

Att Sverige historiskt sett inte alltid agerat korrekt mot norrmän är sant, men vi lever inte i den svensk-norska unionen längre. När Motståndsrörelsen talar om en framtida nordisk republik så handlar detta om något helt annat än en påtvingad union. I det enade Norden kommer de nordiska broderfolken ha lika förutsättningar, lika värde och det kommer inte finnas varken ”svenskjävlar” eller ”norskjävlar”.

Att tala om svenskar, norrmän eller finnar och dra några större växlar på de näst intill obefintliga skillnaderna mellan oss är egentligen absurt. En norrman från Oslo har förmodligen lika mycket gemensamt med en svensk från norra Bohuslän som med en person från Trondheim, och en svensk från Haparanda har sannolikt mer finsk mentalitet än en skåning har. Det som förenar oss är att vi alla är nordbor och av nordisk ras, vilket därmed givit oss gemensamma nordiska värden och nordisk kultur. Vi är i grunden lika men med vissa lokala skillnader – och ibland är vi mer lika än vad vi tror.

Personliga erfarenheter av Norge
Jag vill ta tillfället i akt att berätta min egen historia och erfarenhet av Norge. Jag är född, uppvuxen och tillbringade mina första 20 år i Östersund i Jämtland. Östersund ligger i Norrlands inland och grannstad västerut är just Trondheim. Jämtland bosattes i mitten av 700-talet av en person vid namn Kettil Jämte (Kettil Jämtes sonson Tore Helsing grundade sedan Hälsingland) som kom från Tröndelag. Jämtlands grundare var alltså norsk och Jämtland förblev, efter en kort tid som självständig republik också norskt ända fram tills kartan ritades om 1645. Att Jämtland varit mer norskt än svenskt vittnar bland annat det lokala språket, jamska, som fortfarande talas av många och som anses ha mest gemensamt med norska och isländska mål.

Jämtlänningar är än idag starkt knutna till Tröndelag och många åker oftare till Trondheim än till den östra staden Sundsvall, som ju trots allt är en svensk stad och ligger närmare. Jag har för egen del via skola, vänner, idrottssammanhang eller med familjen gjort otaliga resor över den norska gränsen till Tröndelag, medan norrmännen ofta besöker ”Øst-Trøndelag”. Öst-Tröndelag är det inofficiella namn som många norrmän i folkmun använder om Jämtland och Härjedalen! Det var alltså lite speciellt att få återse Trondheim och även om man kanske inte kan säga att det var som att ”komma hem” så var det vart fall inte långt därifrån. Då min egen släkt varit ganska bofast i just Jämtland så kan man kanske säga att detta på sätt och vis gör mig mer norsk, än svensk!

Min historia är på inget sätt unik. Säg den svensk som inte har blodsband till, är vän med eller kanske har en partner som är norsk eller finsk? Säg den norsk som helt saknar sådana band till svenskar? Därför är det för en svensk raspolitiskt tänkande människa helt naturligt att delta i en aktion av det slag som var i Trondheim. Vi kan identifiera oss med och känna gemenskap med det norska folket, inte bara med dem som råkar bo på ”rätt” sida av landsgränsen.

Nationalsocialism – politiskt självmord i Norge?
När vi satt i vår bil och åkte våra 80 mil norrut mot Trondheim, omringade av vidunderliga landskap, hade man tid att ägna lite tankar åt den kommande aktionen. Hur skulle våra norska aktivister hantera en typ av aktion som man inte genomfört i Norge på närmare 70 år? Hur skulle det under kriget tysk-ockuperade Norge reagera på en nationalsocialistisk organisation med det för vissa provocerande namnet Norske motstandsbevegelsen? Detta var också en fråga som Trondheim-baserade tidningen Adresseavisen ställde till Pär Öberg efter aktionen i Trondheim. En del av förklaringen är att vi är de vi är och att det lönar sig i längden att proklamera detta öppet. Är man med i Motståndsrörelsen så vänjer man sig vid svåra odds och att hantera konflikter, verbala eller fysiska, på gatan. Detta kan vara svårt för en del att förstå och det kan med tanke på demoniseringen av nationalsocialismen framstå som mer taktiskt att utge sig för att vara någonting annat. Men av erfarenhet så vet alla aktivister i Motståndsrörelsen att om man bär nationalsocialismens namn med högt burna huvuden så behöver man inte bli spottad på. Då vinner man istället respekt och har man vunnit den så har man alla förutsättningar att vinna folket.

Nu vet vi dessutom att samma förhållande råder i Norge, trots den än mer massiva hets som varit i landet och Norges erfarenheter från andra världskriget. Responsen i Trondheim var förvånansvärt god och infann sig ögonblickligen. Redan efter några minuter var i princip alla flygbladsutdelare inbegripna i samtal med positivt inställda Trondheimsbor. Intressant nog var dessa i huvudsak just äldre och såg ut vara födda under eller strax efter kriget. Kanske har även de insett, likt Erik Gjems-Onstad, att fel sida vann andra världskriget och att det är därför samhället ser ut som det gör idag. Värt att nämna var att det under flygbladsutdelningen kom fram en tidigare medlem av det gamla Norske motstandsbevegelsen och sa att vi behövs och att om han hade varit yngre så hade han gått med oss!

Motståndsrörelsens framtid i Norge?
Saker och ting börjar luckras upp även i Norge, då alltfler norrmän blir smärtsamt medvetna om verkligheten. Vad har då Norska motståndsrörelsen för framtid? Det ändrade politiska klimatet i kombination med vad jag redan visste om Norska motståndsrörelsen samt vad jag såg på plats gör att det ser mycket ljust ut på den fronten! Det kan nämnas att vi svenskar var på plats endast som understöd; vi var fanbärare, fotografer och skulle assistera i samtal om det skulle komma att behövas. Den tunga uppgiften att samtala med folket lämnades åt norrmännen själva. Här kom det alltså an på oprövade norska aktivister att bära det nationalsocialistiska budskapet med högt burna huvuden. De klarade detta eldprov med bravur! Det var inspirerande att bevittna hela Trondheimgruppens förmåga att samtala med folk, framåtandan hos Ulvhild från Oslo samt agerandet av Kim från Bergen, vars insats var föredömlig under det tumult som senare skedde. Min åsikt är att de norska aktivisterna redan spelar i samma liga som svenskar och finnar. De behöver bara mer erfarenhet och ännu fler aktivister – och med tanke på de rapporter jag fått om alla nya ansökningar som kommit in efter aktionen i Trondheim så är detta inget man längre behöver oroa sig för!

Nordiska motståndsrörelsen
Vår nordiska länder genomgår just nu den enskilt största förändringen i vår historia någonsin. I den nuvarande situationen, med den kolossala massinvandringen och den påtvingade integrationen som följd har Motståndsrörelsen kommit till slutsatsen att det är direkt skadligt att fortsätta hålla de nordiska folken splittrade. Därför bildades Nordiska motståndsrörelsen.

När de nordiska folken är enade så är vi starka. Det enade Norden visade styrka i försvarskampen mot kristendomen, som inleddes av norska vikingar i Lindisfarne och varade i flera hundra år. Vi visade även styrka när Gustav II Adolf, Lejonet från Norden, i kampen för Norden utmanade och försvagade påvedömets makt i Europa. Enade är de nordiska folken starka! Splittrade – som svenskar, finnar, norrmän, danskar eller islänningar – är vi svaga.

Samtliga länder i Norden är idag slavar under ett ekonomiskt system som kräver öppna gränser och massinvandring. Besluten har flyttats till Bryssel och våra politiker är endast marionettdockor åt den nya världsordningen och det gränslösa kapitalet. Våra liv dikteras allt mer av destruktiva främmande krafter och några politiker kommer inte stoppa denna utveckling, eftersom de får betalt för att inte göra det. Vi kan däremot göra det! När visionen om en enad nordisk statsbildning kan realiseras kommer vi också kunna hävda vår självständighet ekonomiskt, militärt och kulturellt. Vill du leva i ett fritt och enat Norden? Ansök då till Motståndsrörelsen idag!

Nordens sak är vår!

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Som ursvensk undrar jag varför Ni släpar in en massa utländskt skit till mitt urgamla land som vi blonda, högresta Ur-svenskar vill värna. Och vad f-n har degenererade tyskar och österrikare samt en massa mörhyade ariska indiska blattar med oss ursvenskar att göra. Det indoariska folket skall hålla sig ifrån vårt UR-Svenska land. Hit skall inga mörkhyade blattar insläppas. Varför vill NI detta ???
  Ni sjunger en massa utländsk smörja på utländska språk. Och hur kan ni hylla en utländska kvartsjude från österrike och hyllar en massa indiska ytlänningar.

  Håll SVERIGE RENT FRÅN ALLT UTLÄNDSKT SKIT !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Vincent Blue Arbogast says:

   with a statement like that, me being American. I wounder if i am not blonde or blue enough. Even not, Hail to Aryan Race and Keep the Highest Among Us Pure!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Tobias says:

   Slugt, verkligen!
   Söndra och härska, intet nytt under solen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Tonnere says:

   Jag är blond, högrest och ur (nord)europeer, men ej svensk. Jag mener ändå att du har rätt, Sverige (Svearike)är hemmet till Svenskarna (och dels även till Göterna). Vi kann komma endast till gästerna hos eder. Och gästerna åker altid hem efter at ha vilat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Konung Gustaf II Adolf var kristen protestant som ”gick i sant kristet korståg mot latinets tunga” dvs påven.

  Tack vare våra krigarkonungar så var vi en stormakt och lejonet från Norden var svensk inte Tysk eller en liten kvartsjude med halv pung från Österrike…..

  LÄS PÅ ORDENTLIGT !!

  Hurra för stridbare Erik den Helige som klådde danskar så det skvätte om det Hurra för Gustaf II Adolphus-”Lejonet från Suecia” Hurra för Karl X, Karl XI o Karl XII. Dessa stred i främsta linjen och var modiga män med svenskt stål i klingan och födda med 2 kulor i pungen !! Dessa satt inte och tryckte i en bunker och låtandes småbarn försvara en medan man själva satt och darrade långt under jord och betong.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Göran says:

   Allvarligt talat, det verkar som att du har någon form av problem.

   Dina två inlägg här ovan saknar all rim och reson.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Zorro says:

    Tror att idioten är sarkastisk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
    • Du med det spanskinfluerade namnet Zorro !

     Jag menar allvar. Vad f-n har dessa utländska personer med VÅRT Sverige att göra. Eller är ni 5-e kollonnare som öppnar dörrarna till invandrare från andra länder.
     I Sverige talar vi svenska och har den svenska fanan, INGET ANNAT !

     De idioter som springer sig kissnödiga efter de lille mustachprydde pedofilistiske kvartsjuden och målarkludden från Utlandet Österrike, kan ju sticka från vårt Heliga Land Sverige.

     Kom inte här och heila i vårt land.
     Vårt svenska stål biter än.
     Vi kallas av de degenererade tyska korkskallarna för Teutoner och ses som halvgudar. Detta är DET ENDA som talar för att de skall få finnas kvar i vår närhet. SVERIGE heter VÅRT land. Och inte Norge. Danmark dessa fega stackare som springer så fort en storsvensk stampar med foten (Danerna lupo tre för enom = 3 danskar sprang för envar svensk).

     Det enda brodersfolk vi har är finnarna vars land sedan ettusensexhundra år (1600 år) har varit en del av Sverige. Att vi grundade Ryssland året 840 e.Kr var väl mest en fadäs.

     LÄs på Edra snorungar och håll Er till vårt svenska urgamla land. Hur många stridsflygplan, ubåtar, kanoner, vapen av ala slag, radarsystem, elektroniksystem, kylskåp, blixtlås, fyrsystem, sattellitsystem, lastbilar, bussar, bilar, tågsystem, kullagersystem,m.m. osv. etc. har danskar o normän skapat. Danskarna gör vattenskadat öl och har kommuniströd korv, norrmännen får sin olkja uppumpad av engelsmännen samt odlar lax med det svenska Astra-Ewos systemet (svensk fiskodlingspatent) VAR SVENSK ELLER STICK !!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anders says:

  Jag vet inte om det hör hemma i denna tråd, men eftersom det gäller Norden gör jag ett försök. I fredagens nätupplaga av Expressen fanns en artikel om islamistisk grupp som hotar med terrordåd i Norge. Gruppen kallar sig Ansar ul-Sunnah och hotar med attentat som vida överträffar Anders Behring Breiviks. Bl.a. vill man att den invandrartäta stadsdelen Grönland (i dess närhet ligger två moskéer, min anm.) skall avskiljas från det norska samhället och upprätta en islamisk stat. Gruppen säger sig inte heller vilja vara en del av Norge och det norska samhället trots att flera av dess medlemmar är födda i Norge (minst en förälder från Pakistan, min anm.).

  Fint! Om nu dessa religiösa och etniska främlingar inte vill vara en del av vårt broderland Norge, då ska de heller inte klaga över om de stöts ut ur det norska samhället och t.ex. (vilket vore synnerligen önskvärt) förvägras sociala rättigheter som exempelvis rösträtt, sjukvård, motsvarighet till a-kassa m.m.
  Om de föredrar ett parallellsamhälle utan inblandning från Norge i övrigt så ska de heller inte begära något från Norge och norska myndigheter när det passar dem själva och deras intressen. Den som vill slå sig ned i Norge och komma i åtnjutande av dess sociala program måste också ställa upp FÖR Norge och inte bara ensidigt ta. Norge har ingen skyldighet att vara en serviceinrättning åt hela den övriga världen. Så enkelt är det.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Olof Mattisson says:

  Norrmän och danskar är våra traditionella fiender och i dessa länder frodas fortfarande anti-svenska stämningar. Det är SVERIGE vi ska värna, inte konstruktionen ”Norden”!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Richard Johansson says:

   Och inte blir det bättre av dina anti norska och -danska uttalanden.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Vincent Blue Arbogast says:

    anti norway and danish statements? that just sounds retarded to me, If your Nordic Your Nordic,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Erik H says:

   Korrekt Mattisson. Den antisvenske holdningen i Norge blusser opp fra tid til annen. Den har en vulgær og usjarmerende form og gir seg uttrykk i svenske-hets og svenske-vitser. Den inneholder ingen form for logik.

   Forholdet til dansker preges ikke av denne holdning hos nordmenn. Og det er merkelig, for danskene opptådde som koloniherrer i norge.

   Jeg tenkte å skrive litt om hvor den stammer fra, jeg bruker av min tid i håp om at du skal forstå hvorfor norden, ikke sverige er et frihetsmål.

   Svenske-hetsen i Norge vokser til gjennom siste del av 1800-tallet. Oscar II var en norskvennlig konge og brukte mye av sin tid på å gjøre nordmennene til lags.

   Til ingen nytte.

   Dette skyldes at etterhvert som den norske opprustningen ble prioritert – delvis med svenske penger – ble den antisvenske propagandaen intensivert.

   Norge fikk etterhvert verdens mest moderne feltartelleri og hadde i 1905 den mest moderne marine med en helt brukbar slagkraft.

   England – som så at en krig med tyskland var underveis – visste at sverige var tyskvennlig og dersom den norske marine havnet på tysk side, ville det engelske marinehegemoni være brutt.

   Derfor propaganderte man massivt for norsk utbrudd av unionen. Svenske-hets og svenske-vitser var en del av denne propagandaen. At Norge hadde store fordeler av unionen snakket ingen om.

   Etter en folkeavstemning under mistenkelige omstendigheter i 1905, erklærte Norge at de ville ut av unionen. Sverige lagde en invasjonsplan, der en av hovedlinjen var å krysse oslofjorden og landsette styrker i vestfold.

   Det følgende illustrerer englands rolle i fiendskapet mellom norge og sverige;

   England seilte sin marine inn nettopp oslofjorden og umuliggjorde dermed den svenske intervensjon. Sverige ga opp og en norsk konge skulle ”velges”.

   Valget falt ikke på den nordmann som faktisk hadde krav på tronen (nærmeste slektning av Håkon Magnusson), men på en steril dansk kronprins med en engelsk kone som senere ble besvangret av sin jødiske livlege.

   Norge var nå revet ut av sin naturlige union med sverige og grundig innordnet i det engelske imperiet.

   Da krigen med tyskland omsider kom, holdt norge seg nøytralt, men lot i prinsippet england disponere hele sin handelsmarine. Hvis uten england ville tapt krigen i 1916.

   Nå vet du hvor det norske ”svensk-hatet” kommer fra – og kanskje har du et annet syn på saken.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +1 (av 1 röst)
   • Olof Mattisson says:

    Tack, Erik H, det var mycket intressant. Jag är inte alls vare sig norsk- eller danskfientlig, men jag tror att konstruerade unioner mellan våra länder är mer till skada än nytta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Tala och skriv på vårt svenska språk eller åk hem till utlandet. Vi Svenskar vill inte beblanda oss med utlänningar !!

    Tyskar, Danskar, Norrmän, Österrikare, Holländare och allsköns utländska personer av alla färger och frisyrer kan hålla sig i sina egna länder.Kom inte här i vårt urgamla svenska land och gagga !

    Till Er alla som sprimnger omkring och beblandar sig med ytlänningar…SKÄRP ER !! ELLER FLYTTA UTOMLANDS !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: -1 (av 1 röst)
    • Christian Hamilton says:

     Trollvarning utfärdas!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +1 (av 1 röst)
     • argus says:

      Ja, Erik är ett tvättäkta troll. Och i likhet med trollen är språket dåligt och verkar vara inspirerat av hebreisk jargong med sina meningslösa invektiv.
      :>P

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 1 röst)
    • Vincent Blue Arbogast says:

     Nordic Blood Is Nordic Blood! What, Are you on top or something? are you some form of Nordic Blonder and bluer then i am? Just because you live in imaginary lines called Sweden makes you Different from me as a Nordic American? Look brother, take help from Nordics, Not anyone Else. We Must Secure A Existence For Our Nordic Race!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: 0 (av 0 röster)
     • why do you as an american citizen even care at all about Scandinavia? Are you retarded or what? Because de as true Scandinavians do not care at all about America. Pisa off

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Norbaggu says:

  Jeg hater Sverige, men elsker svenskene. !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Norge är en blöööööffffff

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: -1 (av 1 röst)
 • Vincent Blue Arbogast says:

  We Nordic Types must separate our selves from the television, from the propaganda, from the movies, from the soda pop, from the drugs, from everything that keeps us still and not motivated. we must resist the on coming hatred being spread from all corners of the globe. They have a New Messiah called ”Man Of Steel” and he The Son Of A Bastard, They Will Go All Length And Feets to keep my Nordic people Blind from the truth. They Propagandize Darks With Blondes. We are at the time Of Judgement for our Peoples i must say. Will My soul live another 1000 year or will the masses consume our enlightened being of state. I wounder what will earth be like in 10,000 years after Man Kind falls. I Do NOT want this, I want my Nordic people to realize A Blonde man is a White man, not a Dark Haired Bastard! Yes, i am Racist, Why? Because Black is different from blonde. Now i dont hate them, i just realize there is a difference and unless something can make their DNA genetically pure, i believe them to be Bastards. i could be wrong on this issue, however being a American i have seen ENOUGH mixed versions of me to realize what is going on here. Nordic White Man Must Rise And Secure His Right To Exist Pure True Blonde And Blue!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Tobias says:

  SSAB, gå och dingla någonstans!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Tobias, vad får dig att vilja att jag skall dingla?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Tobias says:

    Ber om ursäkt, men bara för att du inte tycker riktigt samma sak som denne amerikan så behöver man inte vara oförskämd. Liksom jag, korkat nog, själv var mot dig i mitt inlägg.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Hey Vincent Blue Arbogast, you are a mental case so call for help!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anonym says:

  Karl den 12:e byggde upp de första moskéer i Sverige de ni!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Elise Björnekärr says:

  Det är svårt att kommentera något överhuvudtaget på denna sida numera. Det jag läst i kommentarerna ovan är bara galet, troll, usel stavning, sjuka hatinlägg samt ovidkommande påståenden i relation till artikeln ovan. Längtar efter CENCUR ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Vehmgericht says:

  Utmärkt och välskriven artikel! Tråkigt att så många måste skita ner kommentarsfältet med ovidkommande nonsens! Självklart ska vi ena Norden, detta kommer bli nödvändigt på sikt för att klara de hot vi står inför!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Jag är både bekännande Kristen och Svensk Nationalist.

  Nordens Länder och Folk måste Förenas,
  Militärt – Politiskt – Ekonomiskt,
  eljest kommer Nordens länder och Samhällen Sönderslitas och Förstöras i Krig.

  Hoten kommer från Ideologi/Islam – Ekonomi/EU och Araberna tillsammans – samt Militärt/EU.

  Jag citera mig själv –

  Arne Strand. skriver:
  31 juli, 2011 kl. 11:03 e m
  En Kristens tankar om Svenska Försvaret och Svensk säkerhetspolitik.
  Sverige före – under – efter 3e Världskriget.
  Läs kommentarerna i länken och begrunda –

  http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=3500000000000012&conference=10400000000000023&posting=19500000005921046

  Vidare –

  Sverige har en väl utvecklad Militär teknologi Världsledande på
  vissa områden.
  Så det är självklart att det är här vi skall lägga våra ansträngningar.

  Den så kallade Ökenstormen visade med önskvärd tydlighet att är man Militärtekniskt Överlägsen så får man inga förluster.

  Varför skall vi satsa på förluster eller förlora ?.

  Ska vi inte satsa allt på att Vinna ?.

  Om inte vi Vinner varje Slag och Varje gång,
  så är det inte bara en katastrof för oss själva,
  utan för hela världen.

  Nej det måste vara en Svensk kvalitativ Krigsmakt med bästa möjliga kvalitet,
  både Materiellt och Personligt.

  En professionell elit alla kategorier,
  och den behöver inte vara stor,
  kanske 30-35.000 man i de stridande enheterna på marken,
  utrustade med den bästa utrustning som går att få för Pengar,
  en Professionell Krigsmakt som inte ens en Supermakt kan kvalitativt överglänsa.

  Ty om min önskan ovan att Skandinaviens länder kommer överens om ett Samgående,
  så måste Sveriges Krigsmakt vara utformad så att vi kan med den försvara hela Skandinavien mot ett så kallat,
  Strategiskt Överfall.

  Det betyder att Hela Framtida Svenska Krigsmakten Måste vara Väldigt Operativt Rörlig/Mekaniserad,
  och med ett dygns varsel skall i sin helhet kunna stoppa ett sådant Överfall var som helst i Skandinavien.

  Vi har både Resurser och Teknologiskt Kapacitet till något dylikt
  frågan är om vi Också har Viljan hos Politikerna.

  DET STRATEGISKA ÖVERFALLET !.

  Om vi som jag skisserat ovan kan få Skandinavien och Norden enat,
  så har vi en Mycket stark Militär och Strategisk position,
  med ett större Strategiskt djup om vi skulle misslyckas att,
  Möta – Hejda och – Slå tillbaka,
  ett så kallat Strategiskt överfall.

  Vi kan då begära hjälp av den Andra Sidan,
  och den enda hjälp vi behöver är då av Flyg,
  som går mycket fort att föra fram.

  Dock är det ju tvivelaktigt om någondera sidan ovan har större resurser att sätta in mot oss i denna Globala konflikt.

  Det enda Realistiska Militära hot som jag då kan tänka mig är att,
  man i ett initialskede och början av konflikten,
  försöker att föra fram sina positioner i ett så kallat Strategiskt Överfall.

  Ett sådant strategiskt Överfall sker då¨med Fiendens Bästa Stående Kvalitativa Militära Enheter,
  och det är dessa Enheter vi måste rusta oss för att möta.

  Klara vi att Möta – Hejda – Och slå dem,
  så lär inte några andra av fiendens Trupper komma hit Heller.

  Det kan aldrig bli fråga om Massarmeer vällande in över Finska Gränsen ifrån Öster,
  ty sådana resurser har inte Ryssland då deras huvudfront blir i Centraleuropa.
  Inte heller tror jag Ryssland tillåter Kina att sända Kinesisk trupp genom Ryssland,
  det vore slutet för Rysk självständighet,
  och Ryssland ställer sig nog bara på Östsidan av tvång för att inte bli första offret,
  fastän de är på förlorande sidan så överlever Ryssland som Nation,
  i Krig mot Kina inte.

  Inte heller från Väst kan Ockupations och Invasionstrupper promenera över Atlanten och Nordsjön,
  och från Tyskland inte heller då de har Östgränsen med Ryssland att tänka på.

  Ett Enat och Neutralt Skandinavien,
  har således en Mycket stor chans att klara sig igenom konflikten,
  ja och i Krigets slutskede kunna bli Tungan på Vågen som avgör utgången.

  ”JAG VET ATT DU ÄR OCH BLIVER VAD DU VAR,
  NÄR ÄRAT DITT NÄMN FLÖG ÖVER JORDEN ” !!!.

  Kristi Kors har ett Budskap –

  SEGER GENOM OFFER !.

  De Svenska Vikingarna stred ändå till Döds då de Trodde att de kom till VALHALL när de Dog.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Valhall

  Tyvärr är våra värsta Fiender Islamister och Jihadisterna inne på samma linje,
  de tror att de i Krig stupade kommer till Paradiset om de Offrar sig i Strid och Krig.

  Vi måste ha samma offervilja eljest riskera vi förlora –

  http://www.youtube.com/watch?v=s2vGBY7nXx8

  http://www.youtube.com/watch?v=3amU4FqKCqw

  Deras handlingar lever än i dag liksom dom själv.

  Enighet i Norden av dess Folk är av Nöden om vi ska Överleva som Länder och Folk.

  Vi måste lägga undan alla gamla motsättningar och konflikter – Svenskar – Danskar – norrmän är alla Gotiska Germaner med samma kultur – Finnarna är visserligen ett Turkiskt Folk men har Svenskiserats till sin Kultur av den långa svenska Överhögheten över Finland.

  Tillbaka till Rötterna –

  http://www.youtube.com/watch?v=qc-oba0Hvvs

  http://www.youtube.com/watch?v=x31ZWU0-DV0

  http://www.youtube.com/watch?v=XGKldSW4WrU

  http://www.youtube.com/watch?v=nLjIyL4gWtg

  http://www.youtube.com/watch?v=eR11H5cKBEY

  Norden skall Leva och Överleva !.

  Arne Strand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=256370731192242&set=a.243604865802162.1073741828.239219176240731&type=1

  Och det kommer bara fortsätta…. Vi lär se nån Usama som statsminister snart

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anonym says:

  AMON AMARTH – Warriors of the North

  http://www.youtube.com/watch?v=tri7y9nL3XA

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • En svensk says:

  Norge kan köpa Sverige många gånger om då
  Sverige ter sig som en fattigt och Norge som
  alla rika tillsammans.
  Många som skriver här lever i svunnen tid.
  Året är 2014.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *