Nordens sak är vår!

Av ,
Politisk redaktör
40

Varför befann sig Svenska motståndsrörelsen i norska Trondheim förra helgen? Fredrik Vejdeland skriver här om den norska etableringen utifrån ett svenskt och nordiskt perspektiv.

För den oinvigde kan det för all del framstå som något märkligt att många svenskar, ja rent av majoriteten, bistår med hjälp i en aktion som sker i ett annat land. Åkte jag själv till Trondheim för att jag redan hade planerat att vandra i de norska fjällen eller något liknande? Nej, inte alls. De 160 milen fram och tillbaka, tumultet som uppstod i centrala Trondheim samt timmarna i cellen var en del av vare sig en semestertur eller en nöjesresa; snarare handlade detta om en nödvändighet för att vidare flytta fram våra positioner i kampen för ett enat Norden. Endast i ljuset av detta politiska mål kommer man kunna förstå varför jag och andra åkte från bland annat Göteborg (men även ända nerifrån Skåne!) den långa vägen upp till Trondheim.


Artikelförfattaren under resan i Norge.
Delar av norsk media har definitivt tagit fasta på att svenskar deltagit i Norska motståndsrörelsens offentliga möte i Trondheim. Man har medvetet undvikit benämningen Norske motstandsbevegelsen och istället föredragit begreppet Nordfront (Norska motståndsrörelsens hemsida). Man har även velat flytta fokus från norrmän till svenskar. Syftet med allt detta är naturligtvis inte att göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen och den styrka det innebär för en organisation av vårt slag att ha kontinuerlig verksamhet i tre olika länder. Målsättningen är att utmåla Norska motståndsrörelsen som i behov av hjälp utifrån och samtidigt piska liv i en antisvensk stämning gentemot fridstörande svenskar.

Men om norsk media ändå valt att agera förfinat strategiskt kring vilka ord man använt (eller inte använt) i olika sammanhang, så var de organiserade ”antirasisterna” i Trondheim desto mer tydliga när de, i skydd av polisen, ett flertal gånger använde tillmälet ”svenskjävlar”. Ja, ni hörde rätt. Vi talar alltså om samma organiserade antirasistiska rörelse som vill att vi ska erkänna massinvandringen och visa tolerans mot hundratusentals icke-norska rasfrämlingar som invaderar landet. Å ena sidan försvarar man främlingsrelaterade gruppvåldtäkter, mord och andra illdåd i mångkulturens namn (precis som i Sverige beror detta även i Norge på ”socialt utanförskap”) medan man istället målar upp svenskar som angripare utifrån. Systemets krafter i Norge skulle inte kunna vara mer nöjda över den hjärntvätt de så effektivt rott i land!

Att Sverige historiskt sett inte alltid agerat korrekt mot norrmän är sant, men vi lever inte i den svensk-norska unionen längre. När Motståndsrörelsen talar om en framtida nordisk republik så handlar detta om något helt annat än en påtvingad union. I det enade Norden kommer de nordiska broderfolken ha lika förutsättningar, lika värde och det kommer inte finnas varken ”svenskjävlar” eller ”norskjävlar”.

Att tala om svenskar, norrmän eller finnar och dra några större växlar på de näst intill obefintliga skillnaderna mellan oss är egentligen absurt. En norrman från Oslo har förmodligen lika mycket gemensamt med en svensk från norra Bohuslän som med en person från Trondheim, och en svensk från Haparanda har sannolikt mer finsk mentalitet än en skåning har. Det som förenar oss är att vi alla är nordbor och av nordisk ras, vilket därmed givit oss gemensamma nordiska värden och nordisk kultur. Vi är i grunden lika men med vissa lokala skillnader – och ibland är vi mer lika än vad vi tror.

Personliga erfarenheter av Norge
Jag vill ta tillfället i akt att berätta min egen historia och erfarenhet av Norge. Jag är född, uppvuxen och tillbringade mina första 20 år i Östersund i Jämtland. Östersund ligger i Norrlands inland och grannstad västerut är just Trondheim. Jämtland bosattes i mitten av 700-talet av en person vid namn Kettil Jämte (Kettil Jämtes sonson Tore Helsing grundade sedan Hälsingland) som kom från Tröndelag. Jämtlands grundare var alltså norsk och Jämtland förblev, efter en kort tid som självständig republik också norskt ända fram tills kartan ritades om 1645. Att Jämtland varit mer norskt än svenskt vittnar bland annat det lokala språket, jamska, som fortfarande talas av många och som anses ha mest gemensamt med norska och isländska mål.

Jämtlänningar är än idag starkt knutna till Tröndelag och många åker oftare till Trondheim än till den östra staden Sundsvall, som ju trots allt är en svensk stad och ligger närmare. Jag har för egen del via skola, vänner, idrottssammanhang eller med familjen gjort otaliga resor över den norska gränsen till Tröndelag, medan norrmännen ofta besöker ”Øst-Trøndelag”. Öst-Tröndelag är det inofficiella namn som många norrmän i folkmun använder om Jämtland och Härjedalen! Det var alltså lite speciellt att få återse Trondheim och även om man kanske inte kan säga att det var som att ”komma hem” så var det vart fall inte långt därifrån. Då min egen släkt varit ganska bofast i just Jämtland så kan man kanske säga att detta på sätt och vis gör mig mer norsk, än svensk!

Min historia är på inget sätt unik. Säg den svensk som inte har blodsband till, är vän med eller kanske har en partner som är norsk eller finsk? Säg den norsk som helt saknar sådana band till svenskar? Därför är det för en svensk raspolitiskt tänkande människa helt naturligt att delta i en aktion av det slag som var i Trondheim. Vi kan identifiera oss med och känna gemenskap med det norska folket, inte bara med dem som råkar bo på ”rätt” sida av landsgränsen.

Nationalsocialism – politiskt självmord i Norge?
När vi satt i vår bil och åkte våra 80 mil norrut mot Trondheim, omringade av vidunderliga landskap, hade man tid att ägna lite tankar åt den kommande aktionen. Hur skulle våra norska aktivister hantera en typ av aktion som man inte genomfört i Norge på närmare 70 år? Hur skulle det under kriget tysk-ockuperade Norge reagera på en nationalsocialistisk organisation med det för vissa provocerande namnet Norske motstandsbevegelsen? Detta var också en fråga som Trondheim-baserade tidningen Adresseavisen ställde till Pär Öberg efter aktionen i Trondheim. En del av förklaringen är att vi är de vi är och att det lönar sig i längden att proklamera detta öppet. Är man med i Motståndsrörelsen så vänjer man sig vid svåra odds och att hantera konflikter, verbala eller fysiska, på gatan. Detta kan vara svårt för en del att förstå och det kan med tanke på demoniseringen av nationalsocialismen framstå som mer taktiskt att utge sig för att vara någonting annat. Men av erfarenhet så vet alla aktivister i Motståndsrörelsen att om man bär nationalsocialismens namn med högt burna huvuden så behöver man inte bli spottad på. Då vinner man istället respekt och har man vunnit den så har man alla förutsättningar att vinna folket.

Nu vet vi dessutom att samma förhållande råder i Norge, trots den än mer massiva hets som varit i landet och Norges erfarenheter från andra världskriget. Responsen i Trondheim var förvånansvärt god och infann sig ögonblickligen. Redan efter några minuter var i princip alla flygbladsutdelare inbegripna i samtal med positivt inställda Trondheimsbor. Intressant nog var dessa i huvudsak just äldre och såg ut vara födda under eller strax efter kriget. Kanske har även de insett, likt Erik Gjems-Onstad, att fel sida vann andra världskriget och att det är därför samhället ser ut som det gör idag. Värt att nämna var att det under flygbladsutdelningen kom fram en tidigare medlem av det gamla Norske motstandsbevegelsen och sa att vi behövs och att om han hade varit yngre så hade han gått med oss!

Motståndsrörelsens framtid i Norge?
Saker och ting börjar luckras upp även i Norge, då alltfler norrmän blir smärtsamt medvetna om verkligheten. Vad har då Norska motståndsrörelsen för framtid? Det ändrade politiska klimatet i kombination med vad jag redan visste om Norska motståndsrörelsen samt vad jag såg på plats gör att det ser mycket ljust ut på den fronten! Det kan nämnas att vi svenskar var på plats endast som understöd; vi var fanbärare, fotografer och skulle assistera i samtal om det skulle komma att behövas. Den tunga uppgiften att samtala med folket lämnades åt norrmännen själva. Här kom det alltså an på oprövade norska aktivister att bära det nationalsocialistiska budskapet med högt burna huvuden. De klarade detta eldprov med bravur! Det var inspirerande att bevittna hela Trondheimgruppens förmåga att samtala med folk, framåtandan hos Ulvhild från Oslo samt agerandet av Kim från Bergen, vars insats var föredömlig under det tumult som senare skedde. Min åsikt är att de norska aktivisterna redan spelar i samma liga som svenskar och finnar. De behöver bara mer erfarenhet och ännu fler aktivister – och med tanke på de rapporter jag fått om alla nya ansökningar som kommit in efter aktionen i Trondheim så är detta inget man längre behöver oroa sig för!

Nordiska motståndsrörelsen
Vår nordiska länder genomgår just nu den enskilt största förändringen i vår historia någonsin. I den nuvarande situationen, med den kolossala massinvandringen och den påtvingade integrationen som följd har Motståndsrörelsen kommit till slutsatsen att det är direkt skadligt att fortsätta hålla de nordiska folken splittrade. Därför bildades Nordiska motståndsrörelsen.

När de nordiska folken är enade så är vi starka. Det enade Norden visade styrka i försvarskampen mot kristendomen, som inleddes av norska vikingar i Lindisfarne och varade i flera hundra år. Vi visade även styrka när Gustav II Adolf, Lejonet från Norden, i kampen för Norden utmanade och försvagade påvedömets makt i Europa. Enade är de nordiska folken starka! Splittrade – som svenskar, finnar, norrmän, danskar eller islänningar – är vi svaga.

Samtliga länder i Norden är idag slavar under ett ekonomiskt system som kräver öppna gränser och massinvandring. Besluten har flyttats till Bryssel och våra politiker är endast marionettdockor åt den nya världsordningen och det gränslösa kapitalet. Våra liv dikteras allt mer av destruktiva främmande krafter och några politiker kommer inte stoppa denna utveckling, eftersom de får betalt för att inte göra det. Vi kan däremot göra det! När visionen om en enad nordisk statsbildning kan realiseras kommer vi också kunna hävda vår självständighet ekonomiskt, militärt och kulturellt. Vill du leva i ett fritt och enat Norden? Ansök då till Motståndsrörelsen idag!

Nordens sak är vår!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

40 Kommentarer till "[s40]Nordens sak är vår![/s40]"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Erik
Gäst
Nybörjare
Erik

Som ursvensk undrar jag varför Ni släpar in en massa utländskt skit till mitt urgamla land som vi blonda, högresta Ur-svenskar vill värna. Och vad f-n har degenererade tyskar och österrikare samt en massa mörhyade ariska indiska blattar med oss ursvenskar att göra. Det indoariska folket skall hålla sig ifrån vårt UR-Svenska land. Hit skall inga mörkhyade blattar insläppas. Varför vill NI detta ???
Ni sjunger en massa utländsk smörja på utländska språk. Och hur kan ni hylla en utländska kvartsjude från österrike och hyllar en massa indiska ytlänningar.

Håll SVERIGE RENT FRÅN ALLT UTLÄNDSKT SKIT !!

Vincent Blue Arbogast
Gäst
Nybörjare
Vincent Blue Arbogast

with a statement like that, me being American. I wounder if i am not blonde or blue enough. Even not, Hail to Aryan Race and Keep the Highest Among Us Pure!!

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Slugt, verkligen!
Söndra och härska, intet nytt under solen.

Tonnere
Gäst
Nybörjare
Tonnere

Jag är blond, högrest och ur (nord)europeer, men ej svensk. Jag mener ändå att du har rätt, Sverige (Svearike)är hemmet till Svenskarna (och dels även till Göterna). Vi kann komma endast till gästerna hos eder. Och gästerna åker altid hem efter at ha vilat.

Erik
Gäst
Nybörjare
Erik
Konung Gustaf II Adolf var kristen protestant som ”gick i sant kristet korståg mot latinets tunga” dvs påven. Tack vare våra krigarkonungar så var vi en stormakt och lejonet från Norden var svensk inte Tysk eller en liten kvartsjude med halv pung från Österrike….. LÄS PÅ ORDENTLIGT !! Hurra för stridbare Erik den Helige som klådde danskar så det skvätte om det Hurra för Gustaf II Adolphus-”Lejonet från Suecia” Hurra för Karl X, Karl XI o Karl XII. Dessa stred i främsta linjen och var modiga män med svenskt stål i klingan och födda med 2 kulor i pungen !!… Läs mer »
Göran
Gäst
Nybörjare
Göran

Allvarligt talat, det verkar som att du har någon form av problem.

Dina två inlägg här ovan saknar all rim och reson.

Zorro
Gäst
Nybörjare
Zorro

Tror att idioten är sarkastisk.

Erik
Gäst
Nybörjare
Erik
Du med det spanskinfluerade namnet Zorro ! Jag menar allvar. Vad f-n har dessa utländska personer med VÅRT Sverige att göra. Eller är ni 5-e kollonnare som öppnar dörrarna till invandrare från andra länder. I Sverige talar vi svenska och har den svenska fanan, INGET ANNAT ! De idioter som springer sig kissnödiga efter de lille mustachprydde pedofilistiske kvartsjuden och målarkludden från Utlandet Österrike, kan ju sticka från vårt Heliga Land Sverige. Kom inte här och heila i vårt land. Vårt svenska stål biter än. Vi kallas av de degenererade tyska korkskallarna för Teutoner och ses som halvgudar. Detta är… Läs mer »
Sven
Gäst
Nybörjare
Sven

Orka hata

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders
Jag vet inte om det hör hemma i denna tråd, men eftersom det gäller Norden gör jag ett försök. I fredagens nätupplaga av Expressen fanns en artikel om islamistisk grupp som hotar med terrordåd i Norge. Gruppen kallar sig Ansar ul-Sunnah och hotar med attentat som vida överträffar Anders Behring Breiviks. Bl.a. vill man att den invandrartäta stadsdelen Grönland (i dess närhet ligger två moskéer, min anm.) skall avskiljas från det norska samhället och upprätta en islamisk stat. Gruppen säger sig inte heller vilja vara en del av Norge och det norska samhället trots att flera av dess medlemmar är… Läs mer »
Ikhier
Gäst
Nybörjare
Ikhier

Jaag ze de zee in!

Olof Mattisson
Gäst
Nybörjare
Olof Mattisson

Norrmän och danskar är våra traditionella fiender och i dessa länder frodas fortfarande anti-svenska stämningar. Det är SVERIGE vi ska värna, inte konstruktionen ”Norden”!

Richard Johansson
Gäst
Nybörjare
Richard Johansson

Och inte blir det bättre av dina anti norska och -danska uttalanden.

Vincent Blue Arbogast
Gäst
Nybörjare
Vincent Blue Arbogast

anti norway and danish statements? that just sounds retarded to me, If your Nordic Your Nordic,

Erik H
Gäst
Nybörjare
Erik H
Korrekt Mattisson. Den antisvenske holdningen i Norge blusser opp fra tid til annen. Den har en vulgær og usjarmerende form og gir seg uttrykk i svenske-hets og svenske-vitser. Den inneholder ingen form for logik. Forholdet til dansker preges ikke av denne holdning hos nordmenn. Og det er merkelig, for danskene opptådde som koloniherrer i norge. Jeg tenkte å skrive litt om hvor den stammer fra, jeg bruker av min tid i håp om at du skal forstå hvorfor norden, ikke sverige er et frihetsmål. Svenske-hetsen i Norge vokser til gjennom siste del av 1800-tallet. Oscar II var en norskvennlig konge… Läs mer »
Olof Mattisson
Gäst
Nybörjare
Olof Mattisson

Tack, Erik H, det var mycket intressant. Jag är inte alls vare sig norsk- eller danskfientlig, men jag tror att konstruerade unioner mellan våra länder är mer till skada än nytta.

Erik
Gäst
Nybörjare
Erik

Tala och skriv på vårt svenska språk eller åk hem till utlandet. Vi Svenskar vill inte beblanda oss med utlänningar !!

Tyskar, Danskar, Norrmän, Österrikare, Holländare och allsköns utländska personer av alla färger och frisyrer kan hålla sig i sina egna länder.Kom inte här i vårt urgamla svenska land och gagga !

Till Er alla som sprimnger omkring och beblandar sig med ytlänningar…SKÄRP ER !! ELLER FLYTTA UTOMLANDS !!

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare
Christian Hamilton

Trollvarning utfärdas!

argus
Gäst
Nybörjare
argus

Ja, Erik är ett tvättäkta troll. Och i likhet med trollen är språket dåligt och verkar vara inspirerat av hebreisk jargong med sina meningslösa invektiv.
:>P

Vincent Blue Arbogast
Gäst
Nybörjare
Vincent Blue Arbogast

Nordic Blood Is Nordic Blood! What, Are you on top or something? are you some form of Nordic Blonder and bluer then i am? Just because you live in imaginary lines called Sweden makes you Different from me as a Nordic American? Look brother, take help from Nordics, Not anyone Else. We Must Secure A Existence For Our Nordic Race!

SSAB
Gäst
Nybörjare
SSAB

why do you as an american citizen even care at all about Scandinavia? Are you retarded or what? Because de as true Scandinavians do not care at all about America. Pisa off

Norbaggu
Gäst
Nybörjare
Norbaggu

Jeg hater Sverige, men elsker svenskene. !!

gggg
Gäst
Nybörjare
gggg

Norge är en blöööööffffff

Vincent Blue Arbogast
Gäst
Nybörjare
Vincent Blue Arbogast
We Nordic Types must separate our selves from the television, from the propaganda, from the movies, from the soda pop, from the drugs, from everything that keeps us still and not motivated. we must resist the on coming hatred being spread from all corners of the globe. They have a New Messiah called ”Man Of Steel” and he The Son Of A Bastard, They Will Go All Length And Feets to keep my Nordic people Blind from the truth. They Propagandize Darks With Blondes. We are at the time Of Judgement for our Peoples i must say. Will My soul… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

SSAB, gå och dingla någonstans!

SSAB
Gäst
Nybörjare
SSAB

Tobias, vad får dig att vilja att jag skall dingla?

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ber om ursäkt, men bara för att du inte tycker riktigt samma sak som denne amerikan så behöver man inte vara oförskämd. Liksom jag, korkat nog, själv var mot dig i mitt inlägg.

SSAB
Gäst
Nybörjare
SSAB

Hey Vincent Blue Arbogast, you are a mental case so call for help!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Karl den 12:e byggde upp de första moskéer i Sverige de ni!!

Elise Björnekärr
Gäst
Nybörjare
Elise Björnekärr

Det är svårt att kommentera något överhuvudtaget på denna sida numera. Det jag läst i kommentarerna ovan är bara galet, troll, usel stavning, sjuka hatinlägg samt ovidkommande påståenden i relation till artikeln ovan. Längtar efter CENCUR ;)

Vehmgericht
Gäst
Nybörjare
Vehmgericht

Utmärkt och välskriven artikel! Tråkigt att så många måste skita ner kommentarsfältet med ovidkommande nonsens! Självklart ska vi ena Norden, detta kommer bli nödvändigt på sikt för att klara de hot vi står inför!

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Jag är både bekännande Kristen och Svensk Nationalist. Nordens Länder och Folk måste Förenas, Militärt – Politiskt – Ekonomiskt, eljest kommer Nordens länder och Samhällen Sönderslitas och Förstöras i Krig. Hoten kommer från Ideologi/Islam – Ekonomi/EU och Araberna tillsammans – samt Militärt/EU. Jag citera mig själv – Arne Strand. skriver: 31 juli, 2011 kl. 11:03 e m En Kristens tankar om Svenska Försvaret och Svensk säkerhetspolitik. Sverige före – under – efter 3e Världskriget. Läs kommentarerna i länken och begrunda – http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=3500000000000012&conference=10400000000000023&posting=19500000005921046 Vidare – Sverige har en väl utvecklad Militär teknologi Världsledande på vissa områden. Så det är självklart att… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

De Frikyrkliga har också en Vision om Norden.

http://profetiskt.blogspot.se/2013/11/preparing-nordic-nations.html

Arne Strand.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare

Mera om det Islamska Hotet mot vår frihet.

http://gatesofvienna.net/2013/11/lat-oss-hoja-sanningens-och-frihetens-flagga/

Arne Strand.

Svea
Gäst
Nybörjare
Svea

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=256370731192242&set=a.243604865802162.1073741828.239219176240731&type=1

Och det kommer bara fortsätta…. Vi lär se nån Usama som statsminister snart

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

AMON AMARTH – Warriors of the North

http://www.youtube.com/watch?v=tri7y9nL3XA

En svensk
Gäst
Nybörjare
En svensk

Norge kan köpa Sverige många gånger om då
Sverige ter sig som en fattigt och Norge som
alla rika tillsammans.
Många som skriver här lever i svunnen tid.
Året är 2014.

wpDiscuz