Nordendagarna 2019

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 24 augusti höll Nordiska motståndsrörelsen årets upplaga av Nordendagarna, ett arrangemang som blev både välbesökt och mycket uppskattat.

Delar av arrangörsgruppen.

Efter en händelserik sommar samlades aktivister och medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen i Småland för att hålla årets upplaga av Nordendagarna. Det låg mycket förväntan i luften när skaran växte i solskenet utanför samlingslokalen på lördagsmorgonen. Trots att årets upplaga av Nordendagarna var en intern tillställning för medlemmar och några få utvalda personer så var uppslutningen lika god som förra året då det var fri inbjudan till sympatisörer och stödmedlemmar.

Programmet inleddes med att Magnus Wardmo, chef i Näste 7, hälsade alla välkomna och introducerade Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg som dagens första talare. Lindberg kommenterade i inledningstalet den senaste tidens händelser och ryktesspridning. Vidare konstaterades att Nordens nationalsocialister alltjämt står starka och enade under Tyrrunan, numera befriade från negativism och svek.

Därefter följde rapporter från våra nordiska brödrafolk. Tommy Olsen, ledare för Motståndsrörelsens norska gren, berättade att verksamheten i Norge har stärkts med nytt ledarskap, att nya medlemmar ansluter sig och att hemsidan Frihetskamp har förbättrats.

Även Jacob Andersen, nästeschef i Danmark, vittnade om enighet och stark verksamhet med många uppmärksammade propagandaaktioner under året.

— Frihetens flagga vajar stolt i Danmark! intygade Andersen.

Hälsningar från kamraterna på Island och i Finland lästes också upp med rapporter om fortsatt stark kamp och lojalitet.

Fredrik Vejdeland, medlem i Nordiska motståndsrörelsens riksledning, talade i ett kort anförande om hur nationalsocialister bör arbeta för att bygga upp ”samhällen i samhället”, där kamrater genom ökad självhushållning kan skapa ett utbyte där vi stödjer varandra istället för att gynna giriga fientliga intressen. Flera produkter som tillverkats av medlemmar visades senare upp som inspiration och lantbrukare bjöd på smakprov från sina grödor.

Efter en stärkande lunch och en spännande femkamp återsamlades alla i möteslokalen med en påminnelse om Fånghjälpens viktiga verksamhet för bötfällda eller fängslade kamrater.

Därefter var det dags för Fredrik Vejdelands andra tal för dagen. Han valde att likna Motståndsrörelsens politiska verksamhet vid en armé som inte bara består av soldater och officerare, utan även av en livsnödvändig stab och tross.

I Motståndsrörelsen motsvaras officerarna av chefer, soldaterna av rörelsens hjältar – de självuppoffrande aktivisterna. Men aktivisterna är också beroende av understöd i form av propaganda- och mediafolk, skribenter, rekryterare, mötesarrangörer och så vidare.

Vejdeland poängterade också att stora revolutioner aldrig har genomförts med enbart ledare eller soldater, utan bara har kunnat åstadkommas med ett brett folkligt stöd i form av exempelvis generalstrejker och annat motstånd.

Efter ett uppehåll för middag var det så dags för dagens höjdpunkt: Simon Lindbergs kvällstal med åtföljande utmärkelser. Talets tema var ”Min ära heter trohet” och Lindberg talade om att ära, trofasthet, heder och lojalitet är egenskaper som utgör nationalsocialismens anda.

Med starkt patos talade Lindberg om att vi som arier naturligt bär på heder, altruism och fanatism. Han framhöll att den viktigaste egenskapen hos en nationalsocialist inte är fysiska egenskaper eller hög utbildning utan sann offervilja, och han slog fast:

— Även om jag inte är blind för optik så måste vår organisation bygga mer på offervilja än på optik. Skönhet genom handling. Det skapar en elitorganisation.

Aktivister utnämns.

Programmet avslutades med att Motståndsrörelsens ledare utnämnde nya aktivister i organisationen, samt gav hedersutmärkelser till medlemmar som utmärkt sig särskilt mycket i offervilja och lojalitet under den senaste tiden. Slutligen korades också årets Nordman.

Nästeschef Jimmy Andersson tilldelas hedersutmärkelse.

Efter avslutat program gavs det tillfälle för social samvaro med trubadurmusik framförd av Henrik Pihlström. Trötta men oerhört inspirerade uttryckte många kamrater att detta var de absolut bästa Nordendagarna i rörelsens historia.

Nordfront siktar på att återkomma med ett reportage om Årets nordman under måndagen. Tills vidare bjuder vi läsarna på några bilder från tävlingen:

Foto: Nordfront (gäller alla bilder i artikeln).

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
11 månader sedan

Över 30 timmars restid totalt och väldigt lite sömn till trots är det här den överlägset bästa upplevelse jag någonsin haft i Tyrrunans tecken.

Extremt bra tal, positiv anda, gemenskap, fantastisk mat (framförallt kålpuddingen) och otaliga intressanta samtal med kamrater från nästan hela Norden.

Ser mycket fram emot nästa liknande tillställning!

Gunnar
Nybörjare
Gunnar
11 månader sedan

Otroligt lyckad dag. God kamratskap, bra tal och härliga tävlingar. Instämmer i att det var de bästa Nordendagarna någonsin!

Fredrik Vejdeland
Admin
Nybörjare
11 månader sedan

Jag har varit på samtliga Nordendagar och årets upplaga var definitivt den bästa någonsin. Det var många som pratade om gemenskapen, att atmosfären var en helt annan, och det håller jag med om fullt ut. Lindberg höll ett av sina bästa ”sekt-tal” någonsin, men också Norge och Danmark levererade mycket bra tal. Ser fram emot den fortsatta utvecklingen i Norge under Tommy Olsen. Finnarnas analys av läget var 110 procent. Kul att träffa alla kamrater igen och väldigt positivt att det var så många barn på plats. Stort tack även till Näste 7 för ett mycket bra arrangemang och god… Läs mer »

Motståndskvinna181103
Nybörjare
Motståndskvinna181103
11 månader sedan

Mycket tråkigt att jag missade detta event i år, men jag ser stort fram emot Nordendagarna 2020! :)

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
11 månader sedan

Jag tackar för inbjudan till denna mycket trevliga och mycket väl genomförda sammankomst! Verkligen imponerad!

Stort tack till alla för allt vänligt och kamratligt bemötande, alla trevliga, intressanta och givande samtal, den fantastiskt goda maten samt den smidiga transporten både dit och tillbaka.

Speciellt glädjer jag mig över Simons besked gällande det projekt som har genomförts under våren, och jag ser fram emot dess förverkligande med stor och spänd förväntan.

Tobias
Nybörjare
Tobias
11 månader sedan

Detta var det 4:e jag medverkade på,och i särklass det bästa,bra arrangerat,bra tal,roligt med marknaden av egentillverkad produkter. Nordiska motståndsrörelsen på väg mot seger!
Hell seger
Hell Lindberg

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
11 månader sedan
Reply to  Tobias

Jag håller med till 100%. Stämningen och gemenskapen var på topp. Det kändes verkligen positivt och att vi är på rätt väg. De egentillverkade produkterna blev en stor succé.
Jag öppnade burken med inlagda gurkor i går. Jättegoda!

Stort tack till arrangörerna.

Hell seger!
Hell Lindberg!

Motståndsman i Borås
Nybörjare
Motståndsman i Borås
11 månader sedan

Det var ett helt fantastiskt evenemang med underbara människor, god mat, fantastiska tal och brutala övningar i femkampen! Tack kamrater!

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
11 månader sedan

Det var mina första Nordendagar så jag har inga andra att jämföra med men trots lång resväg var det värt det! Mycket bra arrangerat där arrangörsgruppen gjorde ett hästjobb, god kamratskap och stämning med solidaritet, god mat, intressanta tävlingar i tvekampen samt fantastiskt väder under den gångna helgen. Uppslutningen var god men hade kunnat vara ännu bättre men det kan inte bli mycket bättre än det var totalt sett. Det är också positivt att egentillverkade produkter av olika slag ökar och uppmuntras! Organisationen står starkare och mer enig än någonsin, trots strasseristiska splittringsförsök! Min ära heter trohet, till min ras… Läs mer »