Nordendagarna 2015

NORDENDAGARNA. Den 5-6 september hölls de traditionsenliga Nordendagarna där aktivister, medlemmar och sympatisörer från hela Norden samlades för att bland annat delta i friluftsaktiviteter och för att lyssna på föredrag. Årets nordman korades även.

2015 Nordendagarna 1

Under helgen hölls de traditionsenliga Nordendagarna där aktivister, medlemmar, sympatisörer och andra inbjudna gäster från hela Norden samlades för att bland annat delta i friluftsaktiviteter och för att lyssna på politiska föredrag.

Nordendagarna år 2015 inleddes på förmiddagen under lördagen med en gemensam samling i en större byggnad där alla deltagare hälsades välkomna av Rikard Johansson, som var årets konferencier, och schemat för dagen gicks igenom. Efter välkomsttalet och genomgången av dagens aktiviteter åt deltagarna en gemensam lunch bestående av en välsmakande pastasallad.

2015 Nordendagarna 11

Efter en kort paus delades de som anmält sig för trekampen in i fyra lag som skulle möta varandra i dragkamp, brottning samt stafett. Först ut på schemat var dragkampen där deltagarna, lag mot lag, fick ställa sig på varsin sida om mittenlinjen för att dra över det andra laget på sin sida.

2015 Nordendagarna 2

Efter en hård men jämn dragkamp var det dags för brottning där deltagarna återigen möttes lag mot lag för att besegra det andra laget. Sista grenen i trekampen var en annorlunda form av stafett i vilken deltagarna skulle agera mänsklig skottkärra. Stafetten var särskilt jobbig för deltagarna då de redan var rejält uttröttade efter att ha haft dragkamp och brottning.

Men det var inget som stoppade ens den tröttaste av kämpar. Samtliga deltagare gav sitt yttersta och ingen gav upp trots utmattning och värk i kroppen. När trekampen var över så stod det klart att lag fyra stod som segrare.

2015 Nordendagarna 3

Då trekampen var avslutad var det dags för det vinnande laget att avgöra genom en final i armbrytningar vem som skulle bli årets nordman. Själva utnämnandet av årets nordman sparades till senare på kvällen då dagens olika föredrag och tal inleddes.

2015 Nordendagarna fånghjälpen

Den första att hålla tal var Motståndsrörelsens Pär Sjögren som höll ett föredrag angående återupprättandet av Fånghjälpen. Sjögren gick först igenom själva syftet med Fånghjälpen vilket är att hjälpa politiska fångar, som är medlemmar i Motståndsrörelsen, och dess anhöriga. Förutom detta är det tänkt att Fånghjälpen ska ge juridisk rådgivning och sprida information om olika händelser och rättsprocesser som bland annat rör Motståndsrörelsen.

Hur arbetar då Fånghjälpen för att ge stöd åt politiska fångar?

Genom att bland annat samla information gällande aktuella rättsfall som rör organisationen, ge ekonomiska bidrag varje månad till de nationalsocialistiska frihetskämpar som sitter fängslade på anstalter och i häkten för politiska ”brott”. Fånghjälpen ska även arbeta för att hitta bra advokater som verkligen engagerar sig i fallen.

2015 Nordendagarna 4

Ny t-shirt som snart går att köpa via Nordfront förlag presenterades på Nordendagarna. Vinsten går oavkortat till Fånghjälpen.

Sjögren tillade att ”anslutna medlemmar samt aktivister har alltid rätt till stöd från Fånghjälpen” med förutsättningen att det har med ens engagemang i Motståndsrörelsen att göra.

Slutligen avslutade Sjögren sitt föredrag med att gå igenom Fånghjälpens visioner för framtiden. Fånghjälpen har redan nu en fristående ekonomi men är beroende av bidrag från Motståndsrörelsen. Målsättningen är därför att försöka få in mer pengar i donationer och via andra metoder som försäljning av stödprodukter, så att Fånghjälpen i framtiden inte behöver bidrag från Motståndsrörelsen. På sikt är målet också att man ska kunna betala böter och även räkningar för de som sitter fängslade och att utöka stödet till nationella utanför organisationen.

2015 Nordendagarna 6

Nästa talare var den ryske inbjudne gästen Stanislav Vorobjev, tillika ledaren för den Ryska Imperiska Rörelsen, som önskade Motståndsrörelsen framgång i sin frihetskamp. Vorobjev berättade att det var inte första gången som han och representanter för RIR hade varit på besök i Sverige och att man tidigare varit med på bland annat högtidlighållande av den fallne krigarkonungen Karl XII i Stockholm.

Han varnade för att det i nuläget pågår ett fullskaligt krig mot de traditionella värderingarna som kännetecknar den västerländska civilisationen och att anledningen till varför man dyker upp uniformerade är för att man för en kamp mot judiska oligarker i Ukraina genom att strida på de ryska separatisternas sida.

Vorobjev varnade också för att sionisternas taktik i Mellanöstern i framtiden kommer att användas i Europa för att söndra och härska över de europeiska nationerna. Han nämnde Islamiska staten (IS) som ett exempel på detta i Mellanöstern.

Han berättade även lite om regeringen i Ryssland som han förklarade inte skiljer sig från den svenska regeringen i behandlingen av nationella. Den ryska regeringen, förklarade han, väcker bland annat åtal på falska grunder och gör husrannsakan mot nationella precis som den svenska regeringen och andra regeringen runt om i Europa.

Till sist uppmanade Vorobjev deltagarna att hålla modet uppe och kämpa för bevarandet av våra folk och dess traditioner. Efter talet hölls en frågestund där Vorobjev svarade på frågor från publiken. Den ryska delegationen donerade också en summa pengar till Motståndsrörelsen under helgen och Nordfront har genomfört en intervju med de ryska representanterna som kommer att översättas och publiceras senare under månaden.

2015 Nordendagarna 7

När Vorobjev hade talat var det dags för den stunden som många deltagare gått och väntat på hela dagen, lanseringen av Motståndsrörelsens parlamentariska gren. Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsens riksledning kom upp för att tala om det nybildade partiet och för att läsa upp och gå igenom partiets partiprogram punkt för punkt.

En efter en lästes punkterna upp som av publiken möttes med rungande applåder.

2015 Nordendagarna Nordfront förlag

Nordfront förlag var på plats och sålde produkter under pauserna.

Sista talaren för kvällen var Nordiska motståndsrörelsens operativa chef i Sverige Simon Lindberg som också är medlem i riksledningen. Lindberg började att tala om aktivismen i Motståndsrörelsen de senaste månaderna under sommaren då över 400 olika aktiviteter genomförts vilket är cirka 5 kamprapporter om dagen. Ännu en gång har Motståndsrörelsens aktivister och medlemmar överträffat sig själva konstaterade Lindberg.

Han fortsätter:

Vi har inte bara överträffat oss själva utan jag skulle vilja säga att vi har faktiskt tagit kampen till en helt ny nivå. Det är inte heller så att vi ökat enbart i kvantitet utan vi har under sommaren också hållit massvis med offentliga aktiviteter och andra tidskrävande och påkostade aktiviteter i flertalet olika städer. Kort och enkelt sagt vågar jag ge mig på att med stolthet säga: Motståndsrörelsen står starkare än någonsin tidigare!

Lindberg tog upp Gyllene gryning i Grekland som ett exempel och föredöme på ett nationellt parti som lyckats med sin parlamentariska kamp. Dock förtydligade han att Gyllene gryning inte enbart arbetat parlamentariskt men även utomparlamentariskt. Att man har fört en kamp för folk och land på alla fronter.

De har delat ut mat till fattiga folkfränder, agerat vaktstyrkor och slagit tillbaka främlingar i förorterna bara för att nämna en liten del av verksamheten.

Han underströk vikten av att inte böja sig inför det rådande systemets regler och att inte låta oss liberaliseras för att tillfredsställa den breda väljarmassan. Istället måste vi, menar Lindberg, göra klart för dem att ”vi är och förblir en radikal nationalsocialistisk kamporganisation” och nu även en kamporganisation med en parlamentarisk gren. Vi ska forma dem och få dem att radikaliseras.

2015 Nordendagarna 9

I slutet av sitt uppeggande tal konstaterade Lindberg att vi är en mycket bred rörelse:

Vi är absolut en motståndsrörelse mot massinvandringen, men också en organisation för miljövännen som värnar om naturen, bonden som kämpar med sitt jordbruk och den svenska arbetaren som vill ha ett drägligare liv på fabrikens golv.

Lindberg avslutade sitt tal med följande ord:

Kamrater, vi reser oss och vi växer med denna fakta. Vi har en lång och hård väg kvar att vandra men vi går på rätt stig och de första stapplande kliven är avklarade. Sakta men säkert växer vår rörelse, får mer och mer sympatier bland folket, och blir allt mer professionell. Vi återerövrar vårt fosterland bit för bit och Nordens folk börjar så sakteliga att vakna. Vi reser oss kamrater och Norden reser sig! Idag är ett av många steg i den resningen och ni alla som är här idag kan vara stolta över att vara med. Håll fast vid den stoltheten och vad ni än gör – fortsätt kämpa – för egentligen, när allt kommer omkring; kampen har bara börjat!

2015 Nordendagarna 8

Efter Lindbergs tal samlades delar av Motståndsrörelsens riksledning på scenen och svarade där på frågor från publiken om den parlamentariska grenen och partiprogrammet.

Sist men inte minst var det dags för utnämnandet av årets nordman vilket blev Anders Rydberg från Näste 1. I pris fick han 1 000 kronor att handla för på Nordfront förlag.

2015 Nordendagarna 10

Efter att årets nordman blivit utsedd gick eventets konferencier åter upp i talarstolen för att tacka alla deltagare för en trevlig dag och avslutade därefter officiellt detta årets upplaga av Nordendagarna.

Även om Nordendagarna officiellt var avslutade så fortsatte kvällen ändå med fortsatt socialt umgänge. Detta var såklart mycket uppskattat bland deltagarna.

Den femte september år 2015 kommer i de framtida historieböckerna vara känd som dagen då Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren lanserades, dagen då kampen för vårt folks överlevnad och frihet togs till nya nivåer.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

41 Kommentarer till "Nordendagarna 2015"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Johan Trestad
Gäst
Nybörjare
Johan Trestad

Tack för en mycket trevlig helg kamrater!

Pär Sjögren
Gäst
Nybörjare

Det var en trevlig dag och det var kul att träffa folk man inte träffat på länge.

Nästa år tar vi tillbaka titeln Årets nordman till näste 5, men bra jobbat av Anders Rydberg!

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Intressant sammanfattning av årets Nordendagar. Denna upplaga kommer som sagt att gå till historien.
Det finns många bra kämpar för Nordens väl men Simon Lindberg är en av de som sticker ut ur mängden. Jag har haft glädjen att samtala med honom och höra hans tal där inlevelsen är total.
Hoppas detta blir startskottet för ett nationellt uppvaknande så att vi kan gå en ljus framtid till mötes i Europa, framför allt här i Norden!

Ladulås
Gäst
Nybörjare
Ladulås

Firar ni partibildningen i en lada?

Nordisk
Gäst
Nybörjare
Nordisk

Nej, det var en maskinhall

Högerextrem
Gäst
Nybörjare
Högerextrem

Bra, inget fel med det!

Förhoppningsvis köper Motståndsrörelsen en egen fastighet inom kort som kan användas för diverse aktiviteter.

Finne88
Gäst
Nybörjare
Finne88
Att samarbeta med ryssar får mig att se rött. Om jag fick bestämma skulle inte en enda ryss eller halv-ryss få bo i eller ens besöka Finland. Ryssarnas ser ut som europeer men i själen är dom asiater. Dom är inte våra vänner. Ärligt sagt tror jag att denna samarbetsivern ni verkar ha beror enbart om feghet. Om man inte tror på sitt eget folk och sig själv, börjar man leta efter allierade höger och vänster. Till och med över rasgränser. Att samarbeta eller hitta allierade låter bra i de här dystra tider men om allierade är också fega, hur… Läs mer »
Ove Rönnerdahl
Gäst
Nybörjare
Ove Rönnerdahl

Du kanske känner till hur andra världskriget slutade? Trots att Tyskland hade allierade kunde de inte klara av sions djupt sittande klor. Hur länge tror du att Sverige står sig när det befrias utan allierade eller något annat land? Ta bort skylapparna och hörselskydden snarast.

Finne88
Gäst
Nybörjare
Finne88
Till Ove och Mauritzon: Ja, det kan bli krig efteråt, men om det blir så då måste man kriga. Och då kan det vara mycket revolutioner på gång runt om Europa, så det är inte så att NATO bara kommer och krossar Sverige. Sverige är också väldigt omtyckt land/folk, så det kan vara svårt att ens hetsa till krig mot Sverige. I alla fall, jag tycker att det är inte vettigt att i det här skede börja oroa sig över såna här krigscenarion. Våra fiender är inte övernaturliga varelser, det går att krossa dom. ”Allierade” som NMR nu har skaffat… Läs mer »
Mauritzon
Gäst
Nybörjare

Skulle Sverige klara den uppgiften själva?
Det har jag väldigt svårt att föreställa mig.
Bryter man banden med sionisterna så vet man hur det slutar, totalt krig med judens arméer, så som upprepats så många gånger i historian för de stater som inte velat samarbeta med judarna.

Patrik
Gäst
Nybörjare
Patrik

Jag blev nyligen stödmedlem men jag har tänkt om jag vill och tänker ansöka om medlemskap.
Jag kan inte skriva, jag kan inte tala. Men jag kan dra mitt strå till stacken och sprida budskapet på arbetsplatsen, gatan i brevlådor osv.

Länge leve Motståndsrörelsen!

/ Patrik

!
Gäst
Nybörjare
!

Bra!

Axel
Gäst
Nybörjare
Axel

Du verkar kunna skriva rätt bra ändå ärligt talat.

Patrik
Gäst
Nybörjare
Patrik

Jag kan väl skriva i den mening att jag inte är en analfabet. Men jag tror du vet vad jag menar också. Jag gör bättre ifrån mig på andra positioner än vid skrivbordet.
Men vem vet, jag kanske får till något värt att publicera.

Länge leve Motståndsrörelsen!

/ Patrik

friåkare
Gäst
Nybörjare
friåkare

Var ejKlas närvarande?

Lindus82
Gäst
Nybörjare
Lindus82

Tänkte på det jag också, konstigt att ledaren inte är med och förkunnar partibildningen.

friåkare
Gäst
Nybörjare
friåkare

Konstigt…

Hisingen
Gäst
Nybörjare
Hisingen

Tråkigt att mannen blev sjuk runt dessa dagar.
Går mycket nu

MrWily
Gäst
Nybörjare
MrWily

Undrade just samma sak, är inte Klas Lund NMRs ledare?

Jeff
Gäst
Nybörjare
Jeff Hede

Klas Lund hade tyvärr blivit sjuk och kunde därför inte deltaga som det var tänkt.

Tor-Tyr
Gäst
Nybörjare
Tor-Tyr

Ärligt talat så ser jag det som positivt att alla ledarna inte var närvarande.

Av samma anledning som att hela ledningen för ett företag eller organistion inte bör flyga med samma plan.

Allt för många har varit alldeles för naiva angåend vad vår fiende är kapabel till.

Nino
Gäst
Nybörjare
Nino
Tack så hemskt mycket allihopa för en riktigt trevlig helg. Kroppen är riktigt mör än efter tävlingen! Som vanligt så fylls man med positiv energi och kamplust efter Nordendagarna! Kan verkligen behövas i dessa dagar när främlingar väller in över våra gränser och pk-media kan inte tala sig varma nog om det. Mitt medlemskap kommer uppgraderas, Motståndsrörelsen är enda alternativet för att få bukt med situationen, det är ett som är säkert. Efter helgen så skulle jag vilja påstå att Motståndsrörelsen är en folkrörelse, mycket nya ansikten. Gamla och unga. Män och kvinnor. Och slutligen, maten var som vanligt utsökt!… Läs mer »
Alexander
Gäst
Nybörjare
Alexander

Jag är skapligt avundsjuk på er som var där..

Tommy
Gäst
Nybörjare
Tommy

Takker for en trivelig helg! Ser frem til neste gang.

N2
Gäst
Nybörjare
N2

Vill rikta ett extra stort tack till alla kamrater som tog sig dit ändå från Norge, Finland och Ryssland. Riktigt trevligt att träffas!

Martin Saxlind
Admin
Nybörjare

Mycket trevlig helg! Näste 2 förtjänar verkligen en eloge för allt arbete de la ner på arrangemanget. Kul också att Rydberg blev årets nordman, det var välförtjänt. Sist men inte minst var det givande att träffa många nya personer.

haja noll
Gäst
Nybörjare
haja noll

För varje artikel här blir frågan om Ryssland och Ukraina bara mer och mer förvirrande. Ett beslut om vilka ni stödjer välkomnas.

Norsk nasjonal sosialist
Gäst
Nybörjare
Norsk nasjonal sosialist

Dette var en strålende helg kamerater! Dette var min første gang på Nordendagene, å jeg Gleder meg allerede til neste samling. Det var en gøy og hard trekamp der alle ga sitt ytterste for laget. Ble storfornøyd med framlegginga av partiet som går til rota på kreftsvulsten! Takk for en strålende helg, framtiden ser lys ut kamerater!

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Tack för en välarrangerad helg N2. Kamrater vi ses på gatan. Sympatisörer – anslut er!

Fredrik Ua
Gäst
Nybörjare
Fredrik Ua

Tack alla kamrater för en jätte trevlig helg.

Dave
Gäst
Nybörjare
Dave

Mycket trevlig helg måste jag säga.Tack till alla som var med och till arrangörerna. Väl mött nästa år.

Ryska FA
Gäst
Nybörjare
Ryska FA

Finne88 skriver:2015-09-07 kl. 21:29
Om jag fick bestämma skulle inte en enda ryss eller halv-ryss få bo i eller ens besöka Finland. Ryssarnas ser ut som europeer men i själen är dom asiater. Dom är inte våra vänner.

Om jag fick bestämma skulle inte enda finne bo eller besöka Ryssland.Dessutom stängde jag rysk marknad för finska varor.Då kanske kunde dem förstå äntligen vem lever dem på just nu.

Finnerna ser ut som europeer men i själen dem lappar.

Finne88
Gäst
Nybörjare
Finne88

Ryssar är nästan lika hatade folk som judar. Varför? Dom bete sig nästan lika illa.

Ryska FA
Gäst
Nybörjare
Ryska FA

Finnerna ser ut som europeer men i själen dem är lappar.

Jonsson
Gäst
Nybörjare
Jonsson

Låt för fan inte negrer och araber förpesta svenska skogarna.

Jonsson
Gäst
Nybörjare
Jonsson

Ni behövs verkligen. Ni brer ut er från syd till norr.

Det är så enormt mycket som behöver förändras idag inom svensk politik så det är minst sagt överväldigande.

För att hårddra de hela måste man börja från dalarna och uppåt först. När man sparkat ut alla mögelsvampätande vänster snorungar ur lokal press då är en del vunnet. Nu när politiker lägger nya växlar varje vecka att påtvinga araber och negrer i varje svensk liten kommun så kommer ert motstånd väl till pass.

I storstäderna är vita en minoritet sen länge, så de får avakta som den sista anhalten.

Credo
Gäst
Nybörjare
Credo

Takker for en inspirerende helg!

Norden reiser seg!

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Otroligt synd att jag inte kunde närvara. Ska dock försöka nästa år :)

Tyr
Gäst
Nybörjare
Tyr

När kommer nya tröjan upp på Nordfront Förlag?

Kim Larsen
Gäst
Nybörjare

Kommer det en film från dagarna`?

boende i kampgrupp 204
Gäst
Nybörjare
boende i kampgrupp 204

Vad roligt att nordendagarna var i närheten!

wpDiscuz