Nordea och SEB på årets Bilderbergmöte – men svenska politiker lyser med sin frånvaro

SKUGGREGERING. På årets Bilderbergmöte deltar svenska bankirer och akademiker. Till skillnad från vad som är brukligt deltar dock ingen politiker på årets officiella deltagarlista för den ljusskygga träffen.

Foto: Arto Alanenpää/CC BY-SA 4.0.

Årets Bilderbergmöte inleds på torsdag i Turin i norra Italien och kommer att pågå fram till på söndag. Som vanligt träffas ett hundratal noga handplockade och mäktiga globalister från huvudsakligen den politiska- och ekonomiska eliten men också personer från exempelvis medievärlden.

Under tisdagen publicerades årets deltagarlista, där amerikanska judar såsom politikern Henry Kissinger, affärsmannen Henry Kravis, professorn Rebecca Goldstein och bankiren Robert Rubin återfanns. Andra globala höjdare som står med på den officiella deltagarlistan är Goldman Sachs-bossen José Manuel Barroso från Portugal och kung Willem-Alexander av Nederländerna.

Judar – och framförallt amerikanska sådana – är ständigt överrepresenterade bland Bilderberggruppens deltagare. Här ses Ben Shalom Bernanke, som tidigare var ordförande för USA:s privata centralbank Federal Reserve, lämna Bilderbergmötet 2008.

Från Sverige är det brukligt att man åtminstone bjuder in en politiker, ofta en person som senare får i uppdrag att bilda regering som statsminister efter ett val. Exempelvis föregicks både Fredrik Reinfeldts regeringsbildning av ett deltagande vid Bilderbergmötet 2006, samt Stefan Lövfens med ett deltagande 2013. Vid förra årets möte deltog Centerpartiets Annie Lööf.

Centerledaren Annie Lööf deltog på sitt första Bilderbergmöte förra året. I år är hon dock inte inbjuden, enligt den ljusskygga gruppens officiella deltagarlista.

Bland svenska deltagare genom åren kan nämnas Olof Palme, kung Carl XVI GustafMona Sahlin, Leif Pagrotsky, Jacob Wallenberg (vid elva tillfällen), Carl Bildt (vid tretton tillfällen), Jonas Bonnier, Fredrik Reinfeldt (vid okänt antal tillfällen men bland annat 2006 innan han valdes till statsminister) samt Stefan Löfven (2013, året innan han valdes till statsminister).

Med tretton bekräftade möten med Bilderberggruppen är affärsmannen och före detta stats- och utrikesministern Carl Bildt en svensk veteran i sammanhanget.

Men i år lyser svenska politiker med sin frånvaro på den officiella deltagarlistan. Istället representeras Sverige av Danica Kragić, professor i datalogi och vice skolchef för Skolan för datavetenskap och kommunikation vid KTH, Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare och Marcus Wallenberg, styrelseordförande i SEB-banken.

Att Wallenberg deltar är kanske ingen skräll, då hans finansfamilj har representerats vid ett stort antal möten sedan Bilderberggruppen sammanträdde för första gången 1954.

I år är dessutom Nordea representerade med skurkbankens finländske styrelseordföranden Björn “Nalle” Wahlroos. Som Nordfront tidigare har kunnat rapportera så bedriver Nordea, tillsammans med bland annat Wallenbergs SEB, organiserat valfusk genom att konsekvent stänga ned och neka öppnandet av bankkonton för Nordiska motståndsrörelsen. Bankkartellen i Sverige har dessutom på ett misstänkt samordnat sätt även stängt ned konton och banktjänster för andra oppositionella grupper.

Nordea-bossen Björn Wahlroos leder banktrakasserierna mot Nordiska motståndsrörelsen. I år kommer han att delta när Bilderberggruppen sammanträder. Foto: Motopark (CC-BY-SA 3.0).

”Populism” i Europa, USA:s världsherravälde och Ryssland
Varje år publicerar Bilderberggruppen vilka ”teman” som gäller för årets möte. Dessa är punkter som de tillresta bankirerna, politikerna, mediebossarna, kungligheterna och affärsmännen gemensamt diskuterar bakom stängda dörrar. I år ser listan ut som följer:

 1. Populism i Europa
 2. Utmaningen med ojämlikhet
 3. Arbetets framtid
 4. Artificiell intelligens
 5. USA innan Mellanårsvalen
 6. Frihandel
 7. USA:s ledarskap över världen
 8. Ryssland
 9. Kvantdatorer
 10. Saudiarabien och Iran
 11. ”Post-sannings”-världen
 12. Aktuella händelser

Som diskussionspunkt är Ryssland återkommande för fjärde året i rad. Året innan, alltså år 2014, var Ukraina en av punkterna på dagordningen – samma år som landets folkvalda regeringen avsattes under en Nato-understödd kupp. År 2012 löd en av diskussionspunkterna ”Vad betyder Putin 2.0?”, medan en annan löd ”Vad kan väst göra åt Iran?”. Andra frekvent återkommande teman – med vissa variationer – under de senaste åren är Iran, Mellanöstern, artificiell intelligens, populism (och nationalism), likväl som olika former av diskussioner kring Internet, så kallad cyberkrigföring och cybersäkerhet.

Källa:
Bilderberg Meetings (officiell hemsida)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Man brukade förr tala om den mäktiga maffian i Italien som hade sina tentakler även utanför landet och särskilt i USA. Bilderberggruppens innersta krets är samma typ av maffia fast mycket mer internationell och oändligt mycket farligare på alla nivåer för all världens folk. Medlemmar i denna grupp och återkommande ”gäster” är de verkligt kriminella i ordets rätta betydelse. Statskupper, mord, utpressning och mycket av andra skumraskoperationer understöds med all säkerhet av denna självutnämnda ”elit”. De ständiga medlemmarna är våra folks fiender men de inbjudna gästerna är ibland folk av vår egen stam som valt förräderiets väg vilket gör dem… Läs mer »

Påläst
Nybörjare
Påläst
2 år sedan

”men de inbjudna gästerna är ibland folk av vår egen stam”

Syftar du på någon speciell? Alla ”svenskar” som nämns är väl antingen judar eller tattare. Reinfeldt är både jude, tattare OCH neger.

F ö tillät USA varken östeuropeiska judar eller zigenare att invandra på den gamla goda tiden när de IQ-testade tilltänkta invandrare.

Torsten
Nybörjare
Torsten
2 år sedan

Det är ett större brott att äga en bank än att råna en…

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Svenskarna har väl inte läst regelbunden Nordfront, annars hade de varit immun mot prosemitisk indoktrinering och inte fått inbjudan.
Illuminati-juden Kissinger skulle skrämma bort varje människa med sunt förnuft.
I Turin produceras Fiat-bilar, men det har ingenting att göra med ”fiat”-pengar som banker producerar.

Joss
Nybörjare
Joss
2 år sedan

På sätt och vis är det positivt att förtroendevalda i sverige inte åker på globalistiska förrädarträffar. Även om den verkliga anledningen nog är att politikerna i sverige blivit så maktlösa att ingen är intresserad av att bjuda in dem.