Nordea förbjuder sina anställda att handla med bitcoin

INRIKES. Nordea har beslutat att förbjuda sina ca 31 000 anställda från att handla med bitcoin och andra kryptovalutor. Nordea-anställda som sedan tidigare har köpt kryptovalutor kommer dock inte tvingas att sälja sina innehav.

Nordea har som första svenska bank beslutat att förbjuda sina anställda från att handla med bitcoin och andra kryptovalutor. Banken säger sig vara rädd för att personal kan hamna i en situation som är oetisk eller rent kriminell.

”Vi bedömer att riskerna är för höga, och att skyddet inte är tillräckligt vare sig för medarbetarna eller för banken” säger Afroditi Kellberg, presschef på Nordea i Sverige enligt SvD.

Förbudet börjar gälla den 28 februari och anställda som redan har köpt kryptovalutor innan dess tvingas inte sälja utan får behålla dem. De uppmanas dock av Nordea att sälja av sina innehav.

Källa:
Nordea-anställda förbjuds handla med bitcoin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Undrar (((vems))) risker som är för höga? Varför skulle de annars förbjuda sina assistenter, sekreterare och andra att köpa krypto, om det inte är bankens risker de vill minimera? Får de inte spela klädpoker på nätet heller? Jag menar, tänk på ”riskerna”! Detta luktar Nordea lång väg. Som Danske bank. Men i London (((The City))) eller var Nordea nu för tiden håller hus.

Par
Nybörjare
Par
2 år sedan

Skitbank i flera avseenden

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Hur kommer det sig att vi svenskar har kunnat bli sådana menlösa mähän?

Arbetsgivaren ”förbjuder sina anställda att handla med bitcoin”?

Och ingen av de anställda säger ifrån?

Nästa steg är kanske att arbetsgivaren ”förbjuder sina anställda att äta apelsiner”?