Nord- och Sydkorea i möten för första gången sedan 2015

UTRIKES. Under tisdagen så träffades representanter för Nord- och Sydkorea för första gången sedan 2015. Samtalen pågick under elva timmar och det blev bland annat klart att Nordkorea kommer skicka en stor delegation till nästa månads vinter-OS som hålls i Sydkorea.

För första gången på över två år så träffades representanter mellan Nord- och Sydkorea under tisdagen för att samtala med varandra. Samtalen, som hölls vid Fredshuset på den Sydkoreanska sidan av gränsbyn Panmunjom, höll på i elva timmar och efteråt släpptes ett gemensamt uttalande där det bland annat framkom att Nordkorea kommer skicka en stor delegation till nästa månads vinter-OS som hålls i Pyeongchang i Sydkorea.

Nordkorea gjorde efter samtalen ett starkt klagomål mot Sydkoreas förslag att förhandla om att kärnvapennedrusta på den koreanska halvön.

— Alla våra vapen, inklusive atombomber, vätebomber och ballistiska missiler är bara riktade mot USA och inte mot våra bröder (i Sydkorea, reds. anm.), Kina eller Ryssland, sade Nordkoreas chefsförhandlare Ri Son Gwon, som även är ordförande för Nordkoreas kommitté för fredlig återförening av fosterlandet.

— Det här är inte en fråga mellan Nord- och Sydkorea och att ta upp denna fråga kan leda till negativa konsekvenser och riskera att alla dagens framgångar blir till intet, varnade Ri Son Gwon i sina avslutande kommentarer.

Företrädare för de bägge länderna sa även att de kommit överens om att träffas igen för vidare samtal.

Källa:
North Korea tells South it will not discuss nuclear arms in future talks

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

US kommer att sätta käppar i hjulen för fortsatt töväder på den koreanska halvön. Man kommer att fortsätta sin splittrande politik mellan två folk de inte överhuvudtaget har att göra med. Men allt ingår i den stora planen. Med ett antal uppstudsiga självständiga stater kan man inte genomföra den djävulska globalistplanen med en världsregering.

Här skall upprepas i det oändliga att det inte är USA (= amerikanska folket) som styr över all skövling, krig och elände. Makten som styr USA är just kabalen som döljer sig bakom sionistiska (påskyndade av diverse ljusskygga ”filantroper”) planer som globaliseringen bland annat.