Ännu en korruptionsskandal i Finland

NORDEN. Återigen åtalas en högt uppsatt finsk tjänsteman för korruption. Denna gång gäller det tullens generaldirektör.

Som Nordfront tidigare rapporterat om så har flera finska tjänstemän inom landets lagförande myndigheter på senare tid åtalats för brott, tjänstefel eller korruption, och nu är det dags igen. Denna gång är det den finska tullens generaldirektör Antti Hartikainen som står åtalad för jäv. Detta efter att han varken jävat sig eller lämnat ett möte där hans frus tidsbundna tjänsteförhållande behandlades. Brottet Hartikainen står åtalad för är brott mot förvaltningsrätten.

Hartikainens åtal blir således det tredje mot en högt uppsatt tjänsteman från Finlands lagförande myndigheter sedan dess att Nordiska motståndsrörelsens finska gren dömts till att lägga ner sin verksamhet under den skenheliga förevändningen ”mot god sed”.

Finansministeriet, under vilket tullen lyder, har inte valt att vidta några åtgärder mot Hartikainen.

Källa:
Finansministeriet kommenterar åtal mot tullens generaldirektör

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Frimureriet skyddar sina egna. Frimureriet framstår mer och mer i öppen dager som det mest raffinerade nätverket för kriminell verksamhet. Detta har de lägre gradernas medlemmar givetvis ingen ANING om, då de är så stolta över att ha blivit invalda och nu kan frottera sig med diverse patrask från den styrande klassen.