Nittioåring döms för grovt vapenbrott

INRIKES. En 90-årig farbror döms för grovt vapenbrott efter att släktingar ringt polisen då de hittat hans vapengömma.

En 90-årig äldre herre har dömts för grovt vapenbrott efter att hans släktingar anmält honom till polisen. Mannen som bor på ett äldreboende ska enligt polisen illegalt ha förvarat hela 40 licenspliktiga vapen i sin tidigare bostad.

Vapengömman hittades av mannens släktingar när de skulle tömma hans hus. Enligt släktingarna har mannen under sitt liv varit en flitig vapensamlare, men då de inte visste vad de skulle göra med alla vapen kontaktade de polisen som konstaterade att de vapen man funnit saknade licens.

Polisen genomförde därefter en större sökning av vapen i bostaden, varpå de då hade hittat ytterligare gömmor med både vapen och vapendelar.

Eftersom det rörde sig om ett så pass stort antal illegala vapen åtalades mannen för grovt vapenbrott. Han döms nu till villkorlig dom samt 4 000 kronor i böter.

Källa:
90-åring hade pistoler på äldreboende – döms

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LIVE 20.00 - Nordic Frontier #61: Support the Cause | Nordfront.seRamón MercaderGrottbjörnenRichard Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Richard
Medlem

Som vanligt så tömms Sverige på vapen hos hederliga människor, medans kriminella indvandrare endast skaffar sig fler. Nästan ett folkföräderi att inte spara dessa vapen till kampen när den nu är så nära…

Grottbjörnen
Medlem

att polisanmäla en gammal 90-åring? skulle aldrig falla mig in, om han inte var pedofil möjligtvis, låt gubben va ifred, han lär ju inte springa runt på stan och skjuta folk direkt.

Ramón Mercader
Medlem

De borde satts i arbetsläger kombinerat med vapenträning så de kunnat lära sig att hantera och uppskatta ett framtida arv av dessa vapen istället för att det går de spillo och denna stackars 90-åring blir straffad för sin förnuftiga fina vapensamling.

trackback

[…] Nittioåring döms för grovt vapenbrott […]