Nigel Farage: ”Trump kommer att lagstifta om yttrandefrihet på internet”

YTTRANDEFRIHET. Nigel Farage tror att Donald Trump kommer att lagstifta om ökad yttrandefrihet på internet.

Den karismatiske konservative politikern och Brexit-ikonen Nigel Farage har uttalat sig om den allt mer utbredda censuren på internet. Enligt honom hade inte Donald Trumps valseger, Brexit-omröstningen eller det italienska valet kunnat få de utfall de fick utan sociala medier.

Men efter att nätbaserade företag som judiska Google och Facebook samt Twitter i kölvattnet av framförallt Trumps seger valt att censurera allt fler människor så hotas nu yttrandefriheten enligt Farage.

— Vi står med färre än en handfull företag som nu kontrollerar hela västvärldens demokratiska debatts framtid och jag anser att det har väldigt allvarliga konsekvenser, sa Farage under gårdagen på en konferens i London.

— Jag anser att det som står på spel här är så viktigt att vi inte kan tillåta att hela den politiska diskursens framtid […] ska hållas i händerna på två eller tre personer som genom sina egna ord visat sig vara politiskt styrda, fortsatte han innan han anlände till samma slutsats som Donald Trump:

— Jag tror att Donald Trump och [kampanjansvarige] Brad Parscale kommer att gå in i valet 2020 med att lova ett Bill of Rights för sociala medier, sa Farage som också trodde att liknande yttrandefrihetsstärkande lagar skulle kunna tillkomma i Europa.

Källa:
Future of Political Discourse at Stake: Farage Calls for Social Media ‘Bill of Rights’ to End Bias

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SverkerKarl-Путин AAxel ErikssonPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Att (((dom utvalda))) redan innan detta utspel hatar Trump och agerar med frenesi för att stoppa honom, är ett gott tecken.
Nu när han ev stoppar deras försöka att censurera internet, så vet (((dom))) att det med tiden är kört, för till slut fattar alla vilken grupp som är mänsklighetens fiende.
Men samtidigt så växer hotet att (((man))) gör en JFK, alltså mördar honom rakt av.
Det är en kamp om tiden.

Karl-Путин A
Medlem

Inte för att låta defaitistisk men även om Trump lyckas införa några yttrandefrihetsstärkande lagar, så kommer hans efterföljare i valet 2020 att riva upp dem.

Sverker
Medlem

Lite pessimistisk är du allt. Defaitistik är att ta i :-)
Jag tror att det är flera, helt olika, större problem för juden, som styrs så att det sker samtidigt = klassisk krigskonst.
Just nu kommer detta att krångla till det för juden väldigt mycket:
https://www.rt.com/news/439151-russia-israel-il-20-negligence/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

Sedan har vi rörelsen av tekniker & ingenjörer(själv medlem) som har på G att få nya undersökningar om hur 911 egentligen gick till och vilka som gjorde det.
Kommer den till stånd nu, så är juden helt stekt!

Karl-Путин A
Medlem

Lite krångel kommer det att bli, men inte mycket mer, tyvärr. Men saker som detta stärker samarbetet mellan Ryssland, Syrien, Iran och Turkiet och det är bra i det långa loppet. Israel kan inte längre härja helt fritt i Mellanöstern.

Sverker
Medlem

Som sagt, nu är det krångligt för juden.
Ryssen har blockerat luftrummet, över norra israHELL :-)
http://russ-news.org/шойгу-закрыл-для-израиля-часть-средиз/

Påläst
Medlem

Varför gör han inte det nu i så fall? Låter oseriöst.

Karl-Путин A
Medlem

— Jag tror att Donald Trump och [kampanjansvarige] Brad Parscale kommer att gå in i valet 2020 med att lova ett Bill of Rights för sociala medier, sa Farage som också trodde att liknande yttrandefrihetsstärkande lagar skulle kunna tillkomma i Europa.

Inom EU har yttrandefriheten precis avskaffats helt på internet, så det blir till att börja från ruta 1.