Nigel Farage ställer inte upp i brittiskt parlamentsval

UTRIKES. Nigel Farage meddelar nu att han inte kommer ställa upp i det brittiska parlamentsvalet i december, trots att Brexitpartiet ställer upp i cirka 600 valkretsar.

I en intervju med BBC:s Andrew Marr avslöjar Nigel Farage, ledare för det brittiska Brexitpartiet, att han inte kommer ställa upp i det parlamentsval som hålls den 12 december. Istället menar han att det vore bättre att kampanja över hela landet för att hjälpa de 600 kandidater partiet ställer upp med.

Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn kallar det hela ett ”märkligt” beslut, då partiledare brukar ställa upp i en egen valkrets.

Just nu leder det konservativa partiet i opinionsundersökningarna med ett stöd på strax över 30 procent, följt av Labour på 25 procent. På tredjeplatsen ligger Liberaldemokraterna på 20 procent, följt av Brexitpartiet på ungefär 12 procent.

Källa:
General election 2019: Nigel Farage will not stand as candidate

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om