Nigel Farage pekar ut judisk lobby: ”De har oproportionerligt mycket makt i USA”

JUDISK MAKT. Den före detta UKIP-ledaren Nigel Farage har hamnat i blåsväder efter att ha pekat ut judiska lobbygrupper. ”Det finns cirka sex miljoner judar i USA, men deras inflytande är stort”, ska Farage ha sagt bland annat.

Nigel Farage – antisemit?

Nigel Farage var tidigare ledare för det EU- och invandringskritiska United Kingdom Independence Party (UKIP) och har sedan 1999 representerat partiet i EU-parlamentet.

Farage har gjort sig känd som en excentrisk agitator i Bryssel och en varm förespråkare av Brexit. Sedan det amerikanska presidentvalet under förra året har han även pekats ut som en nära allierad till USA:s president Donald Trump.

Det var också i egenskap av Trump-kännare som han i det brittiska radioprogrammet LBC under måndagen svarade på frågor av lyssnare rörande påstådd rysk inblandning i presidentvalet. En av inringarna frågade då Farage om varför judiska och israeliska lobbygrupper såsom AIPAC inte uppmärksammas för sitt starka inflytande över amerikansk politik.

— Det finns ungefär sex miljoner judar boendes i USA, så rent procentuellt är det en ganska liten grupp. Men i fråga av inflytande är den tämligen stor, blev Farages svar.

Farage återkopplade också till anklagelserna om rysk inblandning i presidentvalet och menade att det är konstigt att just rysk lobbyverksamhet framställs som brottslig.

— Det finns andra väldigt mäktiga utländska lobbygrupper i USA och den judiska lobbyn med dess koppling till den israeliska regeringen är en av dessa starka röster, konstaterade Farage.

För att öppet ha diskuterat judiska lobbygrupper och svarat på inringarens frågor har nu Farage hamnat i blåsväder och anklagats för att sprida ”antisemitism” och ”konspirationsteorier”.

Farages medverkan i LBC kom efter att en amerikansk federal domstol lagt fram ett åtal på tolv punkter gentemot Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort och hans högra hand Richard Gates, rörande otillbörliga kontakter med Ryssland. Bland åtalspunkterna återfinns bland annat ”konspirerande mot nationen” och pengatvätt, uppger The Hill.

Lyssna på delar av Nigel Farages utläggning om den judiska lobbyn nedan:

Källa:
Farage: ’Jewish lobby’ has disproportionate power in the US

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tommy OlsenAllanAmirFredrikaSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Nigel Farage har helt rätt i sitt resonemang om judar då dom överallt i världen har lobbyorganisationer som lyckas påverka våra makthavare.Det är sjukt att se hur mycket makt dom har i förhållande till sitt antal.

Fredrika
Medlem

Ja men tänk att detta måste sägas gång på gång de senaste 150 åren, och ändå blir situationen bara allt värre. När ska vi jaga bort dem, äntligen?

aar88
Medlem
aar88

Intressant, med tanke på att UKIP vurmade för Israel. Välkommen in i värmen!

Allan
Medlem

Juden är ett korkat odjur, den är bara anpassad till ett liv som parasit, att den är korkad beläggs genom att det alltid blir en (((skitstorm))) så fort judar eller deras makt outas, vilket i sin tur belägger just deras inflytande och makt de försöker ljuga inte existerar.

Att riktiga fästingar lyckas bita människor och ge dem farliga sjukdomar gör inte fästingen intelligent, bara att den är anpassad för en nisch som opportunist utan skrupler.

Tommy Olsen
Medlem