Nigel Farage attackerades av antirasister – säger att det var fascister

STORBRITANNIEN. UKIP-ledaren Nigel Farage möttes av våldsamma protester under ett besök i Skottland. I efterhand har en debatt blossat upp efter att Farage anklagat de antirasistiska och antifascistiska demonstranterna för att vara rasister och fascister.

Rasister eller antirasister?

Rasister eller antirasister?

Igår mötte UKIP-ledaren Nigel Farage kraftiga protester under en presskonferens på puben Canons’ Gait i Edinburgh, Skottland. Demonstranterna ska bland annat ha ropat att Farage var ett ”rasistiskt nazistsvin”.

Protesterna mot Farage spårade till slut ur vilket ledde till att polisen fick köra honom från platsen i en polisbil. Två personer greps i samband med protesterna misstänkta för misshandel och ordningsstörning. Demonstranterna kom från en organisation som tillhör den bredare självständighetsrörelsen i Skottland som förespråkar att Skottland ska bli självständigt från Storbritannien.

I efterhand har en absurd debatt uppstått efter att UKIP-ledaren hävdat att de som störde hans möte var rasistiska fascister som ogillar engelsmän. En talesperson för de antirasistiska demonstranterna bemötte påståendet på följande vis:

”Farages försök att utmåla vår protest som anti-engelsk är patetiskt. Vår vision är ett Skottland som välkomnar alla människor från hela världen, inklusive England. Detta är raka motsatsen till Farage och UKIP:s vision för Skottland, som är en inskränkt, bigott brittisk nationalism. Vi är emot hans rasistiska idéer, inte varifrån han kommer.”

Farage å sin sida vidhåller dock i en intervju med BBC att demonstranterna var personer som framställde sig som antirasister men egentligen var rasister. ”Jag har tidigare hört att delar av den skotska nationalismen är besläktad med fascism men i går såg jag det själv för första gången”, sa Farage också till BBC.

Källa:
Protesters reject Farage accusation

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments