Nick Griffin attackerar alt-right – menar att rörelsen är fylld av bögar

NATIONALISM. Den brittiske nationalisten Nick Griffin har släppt en kort skrift som attackerar alternativhögern för att ha välkomnat bögar in i rörelsen.

Nick Griffin, tidigare ledare för det brittiska nationalistpartiet BNP, släppte nyligen en skrift på 88 sidor där han attackerar den internationella ”alt-right”-rörelsen. Skriften, som har rubriken ”Alt right? NOT RIGHT!”, driver tesen att rörelsen har ”homosexualiserats” genom att bland annat välkomna homosexuella som föreläsare och inte otvetydigt fördöma homosexualitet.

Enligt Griffin började dörrarna för homosexuella öppnas runt 2010 på ett sätt som tidigare varit otänkbart bland vita nationalister. Griffin tar bland annat upp den öppet homosexuella författaren Jack Donovan som ett exempel på en person som välkomnats av alternativhögern. Även Counter-Currents Greg Johnson och videobloggaren Millennial Woes (Colin Robertson) är några av de som pekas ut som homosexuella av Griffin.

”Alt-right”-profilen Richard Spencer beskrivs också som en person som haft en ”avgörande roll” i ”gayifieringen” av alternativhögern. Detta påstående från Griffin baseras dock på gamla ställningstaganden och ignorerar det faktum att Spencer-projektet AltRight.com publicerat artiklar som tagit ställning för att homosexuella inte bör vara välkomna inom deras rörelse.

Stora delar av skriften missar dock målet då den tar upp personer och organisationer med svag koppling till alternativhögern. Många av personerna som Griffin kritiserar hör istället hemma i den så kallade ”alt-light”-sfären som är mer kulturnationalistisk och counterjihadistisk.

Griffins skrift har också kritiserats av många, däribland av Jonas De Geer och Frodi Midjord i Me Ne Frego som tog upp ett exempel på hur Griffin helt plockade ett uttalande från en person ur sitt sammanhang och fick det att framstå som att personen var positiv till något som han egentligen var emot.

Noterbart är också att Griffins skrift angriper nationalsocialismen som omoralisk. Utöver ”homosexualiseringen” måste ”den sanna högern” enligt Griffin vara vaksam mot ”satanism, sionism och nazism”. Griffin sprider också konspirationsteorin att NSDAP sponsrades av Wall Street.

Skriften är uppenbart skriven ur ett snävt kristet perspektiv och även om Griffin anser att icke-kristna nationalister är välkomna i rörelsen så måste dessa acceptera att kristendomen spelar en ”vital och oersättbar roll” i den kommande kampen. Griffin jämför också hednisk/förkristen tro med ”tro” på utomjordingar och menar att de enda seriösa religionerna är islam och kristendom. En av de två religionerna kommer enligt Griffin att bli den dominanta religionen i framtidens Europa.

I slutet av skriften attackerar Griffin även libertarianismen som har spelat en viss roll inom den amerikanska ”alt-right”-rörelsen och sedermera också vunnit viss mark bland europeiska nationalister. Griffin skriver angående libertarianismen: ”Reconquistan kommer inte att vinnas av de som tänker i termer av ‘jag’, ‘mig’ och ‘mitt’ utan av de som agerar i termer av ‘vi’, ‘oss’ och ‘vårt’.”

Avslutningsvis menar Griffin att lösningen på homofrågan är att nationalister inte ger någon plattform till öppet homosexuella individer och att de som bryter mot denna regel ska kritiseras och isoleras.

Källa:
Alt right? NOT RIGHT!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SenasteKarlAndersFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Löjligt att kritisera nationalsocialismen med stöd av påhittade skäl som dessutom (inte) gällde för 1930-talets nationalsocialism i ett land som hans farföräldrar kämpade mot. Men visst har han rätt i att många homosexuella män har hittat en plattform att kritisera vänsterpolitik. Få av dem propagerar dock ännu så länge öppet för att deras homosexualitet ska vara norm eller få mer framflyttade positioner. Det kan naturligtvis komma att ändras. Men Griffin gör samma fel som de flesta andra: Det finns ingen enhetlig alternativhöger att stödja eller kritisera. Även om det har uppstått allt fler högljudda kritiker mot dagens globala sozism, är… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Den kristna kyrkan är en stor bov, en av de största när det gäller hjärntvätten av vita människor: Att JUDEN Jesus är guds son och att han är den enda vägen till gud. Läs gamla testamentet: Vidrigare och hemskare gud finns inte. En gud som förespråkar massmord på kvinnor och barn. Hemskt! Och Jesus säger i evangeliet att allt i gamla testamentet är sant! Dagens kristna är också de värsta sionisterna. Vi har religionsfrihet i Motståndsrörelsen, och det är rätt och bra. Men kom ihåg eller ta reda på att nationalsocialismen är en vattentät, solid, skarp, naturlig, rättfärdig och god… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Den guden Jesus dyrkade förespråkar även tagande av slavar, pedofili, incest och blodsoffer.

Det finns alltså två Jesus; en som eventuellt fanns på riktigt och som var en rasistisk judisk rabbin och en sago-Jesus som skapades långt efter den verklige Jesus död.

Kristendomen bygger alltså på bägge de här karaktärerna och för alla med en normalt fungerande hjärna så framstår det klart och tydligt att (((vissa krafter))) skapade kristendomen för att förslava alla oss hedningar.

Karl-Путин A
Medlem

Här är förresten en dagsaktuell bild på en staty där en katolsk munk håller fram sin baguette åt en liten pojke. Efter alla pedofilskandaler med småpojkar som katolska präster och munkar figurerat i, ansågs statyn ohållbar och plockades bort.

comment image

Fredrika
Medlem

Hör ni, jag vill inte påskina att jag vet bäst, för det gör jag inte; och ni verkar vara ateister, vilket är helt okay. Jag vill heller inte nu argumentera kring religion för jag tycker att det inte riktigt har med Griffins utspel att göra, och passar kanske inte alls på Nordfront. Dock vill jag påpeka att ni talar om en Bibel som skrivits om av judar åtskilliga gånger under över tusen år, från en katolsk kyrka som styrts av judar under lika lång tid, med dagens globalistiskt godkända New International Version och vår ännu sämre svenska Bibel 2000 som… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Bra skrivet. Hur kan avskummet Churchill vara någon att hylla? Inte ens britterna ville välja om honom efter kriget, trots att den av bla Churchill och (((Balfour))) infiltrerade regeringen gladdes åt ”segern”.

Karl-Путин A
Medlem

Han var för England vad Stalin var för Sovjetunionen; marionetter som gjorde det smutsiga jobbet mot den vita rasen och blev efter fullbordat värv avpolletterade; Stalin på ett utstuderat grymt sätt då han avlivades med råttgift. Churchill tilläts att supa ihjäl sig.

Senaste
Medlem

Han är skum, den där Griffin. Är han det av sig själv eller är han styrd från något håll, kanske sedan lång tid tillbaka? Han sprider uppgivenhet och tycker att man ska flytta till Östeuropa och där ligga i ide. Att islam skulle kunna bli en dominerande religion låter som ren counterjihadism, globalismen går bl a ut på att radera traditionella kulturer och kapa folks rötter och band till det förflutna. Muslimer är inte fria att forma våra samhällen hur de vill, det är ingen grupp. Araber och muslimer, både i deras hemländer och de som har flyttat till Europa,… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Instämmer helt!