Nick Griffin attackerar alt-right – menar att rörelsen är fylld av bögar

NATIONALISM. Den brittiske nationalisten Nick Griffin har släppt en kort skrift som attackerar alternativhögern för att ha välkomnat bögar in i rörelsen.

Nick Griffin, tidigare ledare för det brittiska nationalistpartiet BNP, släppte nyligen en skrift på 88 sidor där han attackerar den internationella ”alt-right”-rörelsen. Skriften, som har rubriken ”Alt right? NOT RIGHT!”, driver tesen att rörelsen har ”homosexualiserats” genom att bland annat välkomna homosexuella som föreläsare och inte otvetydigt fördöma homosexualitet.

Enligt Griffin började dörrarna för homosexuella öppnas runt 2010 på ett sätt som tidigare varit otänkbart bland vita nationalister. Griffin tar bland annat upp den öppet homosexuella författaren Jack Donovan som ett exempel på en person som välkomnats av alternativhögern. Även Counter-Currents Greg Johnson och videobloggaren Millennial Woes (Colin Robertson) är några av de som pekas ut som homosexuella av Griffin.

”Alt-right”-profilen Richard Spencer beskrivs också som en person som haft en ”avgörande roll” i ”gayifieringen” av alternativhögern. Detta påstående från Griffin baseras dock på gamla ställningstaganden och ignorerar det faktum att Spencer-projektet AltRight.com publicerat artiklar som tagit ställning för att homosexuella inte bör vara välkomna inom deras rörelse.

Stora delar av skriften missar dock målet då den tar upp personer och organisationer med svag koppling till alternativhögern. Många av personerna som Griffin kritiserar hör istället hemma i den så kallade ”alt-light”-sfären som är mer kulturnationalistisk och counterjihadistisk.

Griffins skrift har också kritiserats av många, däribland av Jonas De Geer och Frodi Midjord i Me Ne Frego som tog upp ett exempel på hur Griffin helt plockade ett uttalande från en person ur sitt sammanhang och fick det att framstå som att personen var positiv till något som han egentligen var emot.

Noterbart är också att Griffins skrift angriper nationalsocialismen som omoralisk. Utöver ”homosexualiseringen” måste ”den sanna högern” enligt Griffin vara vaksam mot ”satanism, sionism och nazism”. Griffin sprider också konspirationsteorin att NSDAP sponsrades av Wall Street.

Skriften är uppenbart skriven ur ett snävt kristet perspektiv och även om Griffin anser att icke-kristna nationalister är välkomna i rörelsen så måste dessa acceptera att kristendomen spelar en ”vital och oersättbar roll” i den kommande kampen. Griffin jämför också hednisk/förkristen tro med ”tro” på utomjordingar och menar att de enda seriösa religionerna är islam och kristendom. En av de två religionerna kommer enligt Griffin att bli den dominanta religionen i framtidens Europa.

I slutet av skriften attackerar Griffin även libertarianismen som har spelat en viss roll inom den amerikanska ”alt-right”-rörelsen och sedermera också vunnit viss mark bland europeiska nationalister. Griffin skriver angående libertarianismen: ”Reconquistan kommer inte att vinnas av de som tänker i termer av ‘jag’, ‘mig’ och ‘mitt’ utan av de som agerar i termer av ‘vi’, ‘oss’ och ‘vårt’.”

Avslutningsvis menar Griffin att lösningen på homofrågan är att nationalister inte ger någon plattform till öppet homosexuella individer och att de som bryter mot denna regel ska kritiseras och isoleras.

Källa:
Alt right? NOT RIGHT!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Fredrika says:

  Löjligt att kritisera nationalsocialismen med stöd av påhittade skäl som dessutom (inte) gällde för 1930-talets nationalsocialism i ett land som hans farföräldrar kämpade mot. Men visst har han rätt i att många homosexuella män har hittat en plattform att kritisera vänsterpolitik. Få av dem propagerar dock ännu så länge öppet för att deras homosexualitet ska vara norm eller få mer framflyttade positioner. Det kan naturligtvis komma att ändras. Men Griffin gör samma fel som de flesta andra: Det finns ingen enhetlig alternativhöger att stödja eller kritisera. Även om det har uppstått allt fler högljudda kritiker mot dagens globala sozism, är det inte många av just dem som tillhör en rörelse av modell Der Dritte Weg eller Traditionalist Worker Party.

  Griffin kommer dock inte att komma någon vart med sitt gnäll. Han kan inte skapa något bärkraftigt alternativ till nationalsocialismen. Det hjälper inte att framhäva sin egen person genom att kritisera det som redan har satts i rullning. Varken han eller bögar som Johnson och Robertson, judar som Mike Enoch eller White shariaförespråkare och kvinnoförtryckare som Andrew Anglin kan bygga goda stater, eftersom de är folkfientliga; ja även de snälla Johnson och Robertson, i och med att homosexualitet är kontraproduktivt för ett väl fungerande samhälle. Och det är EXAKT som Dennis Wise har visat, nödvändigt för dem som kallar sig fristående alternativhögeraktivister att inse att
  1) De behöver nationalsocialism, och
  2) Det mesta de flesta av dem förespråkar ÄR redan nationalsocialistiska krav.
  De är själva fortfarande bara lite förvirrade.

  • Anders says:

   Den kristna kyrkan är en stor bov, en av de största när det gäller hjärntvätten av vita människor: Att JUDEN Jesus är guds son och att han är den enda vägen till gud.

   Läs gamla testamentet: Vidrigare och hemskare gud finns inte. En gud som förespråkar massmord på kvinnor och barn. Hemskt!

   Och Jesus säger i evangeliet att allt i gamla testamentet är sant!

   Dagens kristna är också de värsta sionisterna.

   Vi har religionsfrihet i Motståndsrörelsen, och det är rätt och bra.

   Men kom ihåg eller ta reda på att nationalsocialismen är en vattentät, solid, skarp, naturlig, rättfärdig och god ideologi som bär hela vägen.

   Nick Griffin är ute och cyklar som kritiserar nationalsocialismen.

   Hell seger!

   • Den guden Jesus dyrkade förespråkar även tagande av slavar, pedofili, incest och blodsoffer.

    Det finns alltså två Jesus; en som eventuellt fanns på riktigt och som var en rasistisk judisk rabbin och en sago-Jesus som skapades långt efter den verklige Jesus död.

    Kristendomen bygger alltså på bägge de här karaktärerna och för alla med en normalt fungerande hjärna så framstår det klart och tydligt att (((vissa krafter))) skapade kristendomen för att förslava alla oss hedningar.

    • Här är förresten en dagsaktuell bild på en staty där en katolsk munk håller fram sin baguette åt en liten pojke. Efter alla pedofilskandaler med småpojkar som katolska präster och munkar figurerat i, ansågs statyn ohållbar och plockades bort.

     https://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/article_small/public/thumbnails/image/2017/11/22/11/adelaide-statue.jpg

     • Fredrika says:

      Hör ni, jag vill inte påskina att jag vet bäst, för det gör jag inte; och ni verkar vara ateister, vilket är helt okay. Jag vill heller inte nu argumentera kring religion för jag tycker att det inte riktigt har med Griffins utspel att göra, och passar kanske inte alls på Nordfront. Dock vill jag påpeka att ni talar om en Bibel som skrivits om av judar åtskilliga gånger under över tusen år, från en katolsk kyrka som styrts av judar under lika lång tid, med dagens globalistiskt godkända New International Version och vår ännu sämre svenska Bibel 2000 som historiens mest urvattnade och förvridna versioner hittills. Ni skriver att juden Jesus (i vissa nedtecknade varianter alltså) förespråkar pedofili som om han var författad av samma sorts rabbiner som skrev Talmud och Koranen…För det första är det inte alls säkert att Jesus var jude bara för att det står så i en judiskt omskriven Bibel. Enligt alla biblar hittills kom Jesus från Gallileen som var grekiskt territorium, som alltså inte tillhörde några semitiska folk. Jag tror att den historiska Jesus, om vilken desvärre berättas extremt överdrivna historier (egentligen allegorier, men vem fattar sånt idag?), var goj som vi, liksom andra andliga ledare under hans tid som också kom från det gamla Grekland, Egypten och Indien. För det andra skrevs nya testamentet på grekiska. Det var först senare som judarna översatte det till hebreiska och anpassade innehållet för sina syften. Gamla testamentet skrevs på många olika språk, bland annat arameiska. Det var först senare texterna fanns på ”europeiskt” latin.

      Jag säger inte att ni ska tro på vare sig det ena eller det andra, men jag tycker att det är fel att döma andra kulturer utifrån hur de beskrivs av judiska omtolkare och propagandister. Judarna sätter likhetstecken mellan den vita rasen och kristendomen. De vill oss enbart illa. Kan de slå oss med ”vår” nuvarande religion, gör de det.

      Kyrkan är ett problem för världen av samma skäl som massmedierna, att judarna styr den. Det har inte, eller behöver inte ha med någon Jesus att göra. Det finns dock en historisk auktoritet på området, om man inte accepterar några nutida, och det är Martin Luthers bok ”Om judarna och deras lögner.”

 • Fredrika says:

  Bra skrivet. Hur kan avskummet Churchill vara någon att hylla? Inte ens britterna ville välja om honom efter kriget, trots att den av bla Churchill och (((Balfour))) infiltrerade regeringen gladdes åt ”segern”.

  • Han var för England vad Stalin var för Sovjetunionen; marionetter som gjorde det smutsiga jobbet mot den vita rasen och blev efter fullbordat värv avpolletterade; Stalin på ett utstuderat grymt sätt då han avlivades med råttgift. Churchill tilläts att supa ihjäl sig.

 • Senaste says:

  Han är skum, den där Griffin. Är han det av sig själv eller är han styrd från något håll, kanske sedan lång tid tillbaka? Han sprider uppgivenhet och tycker att man ska flytta till Östeuropa och där ligga i ide.
  Att islam skulle kunna bli en dominerande religion låter som ren counterjihadism, globalismen går bl a ut på att radera traditionella kulturer och kapa folks rötter och band till det förflutna. Muslimer är inte fria att forma våra samhällen hur de vill, det är ingen grupp. Araber och muslimer, både i deras hemländer och de som har flyttat till Europa, blir påprackade amerikansk kultur och hip-hop dels via USA:s ambassader och de flygs även in till USA för att lära sig göra uppror mot ledare som USA vill ha bort i ungdomarnas hemländer, de får träffa gamla Svarta pantrarna-medlemmar och känna på den häftiga ghetto-kulturen där mm. Det är den vägen som de yngre generationerna muslimer kommer att vandra, deras gamlingar kommer inte att ha mycket att säga till om, och skulle muslimer bli för problematiska på något sätt, för starka t ex parlamentariskt, kommer de till slut bli beskrivna som antidemokrater eller liknande och stoppas.

  Nordfront rapporterade om hur Europadomstolen slog fast att det är ”nödvändigt i ett demokratiskt samhälle” med slöjförbud gällande ansiktet, fallet gällde Belgien och i Frankrike gäller redan detta sedan 2011. På Youtube är det många alt-right/light-typer som högtidligt skanderar att ”nationalism is on the rise” när ÖVP segrar i Österrike och Sebastian Kurz ska börja integrera muslimerna i samhället, dessa nyttiga idioter går i exakt den riktning som husse och matte vill och Griffin verkar ha diskvalificerat sig själv som nationalistisk talesperson. Han har tidigare använt ordet fascism på sant PK-manér, vilket är underligt med tanke på hans plats i APF och Roberto Fiore som borde identifiera sig med sitt lands tidigare kämpar. Det stormar en del i de där kretsarna, Friberg bråkar med Greg Johnsson och Spencer, Motståndsrörelsens stabila bygge fritt från småpåveri är det som slutligen kommer att bära frukt.


 • Kommentera