Netflixchef avgår – har använt ”N-ordet”

KULTUR. En av strömningföretaget Netflix högsta chefer har använt ”N-ordet” under möten med anställda. Nu tvingas han avgå.

Kommunikationschefen Jonathan Friedland tillkännagav under fredagen att han lämnar strömningsföretaget Netflix efter att vid två tillfällen ha använt ”N-ordet” inför sina anställda. På sin Twitter skriver han:

”Jag lämnar Netflix efter sju år. Ledare måste stå över klander i de regelverk vi har och tyvärr misslyckades jag följa detta när jag på ett okänsligt vis pratade med mina medarbetare om ord som är förolämpande i komiska sammanhang”.

Friedland har tidigare arbetat för Disney, som journalist på Wall street journal och nu senast alltså på Netflix – ett strömningsföretag med cirka 125 miljoner prenumeranter över hela världen. Netflixledningen har inte uttalat sig offentligt efter händelsen, men Variety har publicerat ett meddelande som vd:n Reed Hastings skickade ut till alla medarbetare under fredagen. Där skriver han bland annat:

”Jonathan har bidragit stort inom många områden, men hans användande av N-ordet vid minst två tillfällen har visat en oacceptabelt låg känslighet och medvetenhet om rasism, och ligger inte i linje med vårt företags värderingar”.

Källor:
Netflix Comms Chief Jonathan Friedland Out Over Insensitive Comments
Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

comment image

… så fånigt.