Netanyahu: Iran håller på att skaffa kärnvapen

UTRIKES. Israel hävdar att Iran i smyg håller på att försöka skaffa kärnvapen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har under dagen hållit ett TV-sänt tal där han hävdade att Iran i smyg håller på att skaffa kärnvapen. Men hjälp av en powerpointpresentation hävdade han att Israel har ”100 000 dokument” som bevisar att Iran försöker utveckla sin kunskap av kärnvapen.

Tack vare en ”fantastisk underrättelsebedrift” ska Israel nu ha listat ut att Iran försöker skapa en atombomb under arbetsnamnet ”Projekt Amad”. Netanyahu kommer att skicka israeliska experter till bland annat Frankrike och Tyskland för att dela informationen, något han redan ska ha gjort med Rysslands president Vladimir Putin.

Iransk statsmedia har svarat med att kalla powerpointpresentationen för en ”propagandashow” medan landets utrikesminister Mohammed Javad Zarif anklagar Netanyahu för att ”ropa varg”.

Iran har nämligen tidigare anklagats för att ha försökt skaffa kärnvapen, bland annat av kärnvapenmakterna Israel och dess lydstat USA. För att slippa de omfattande sanktioner som då riktades mot landet kom västvärlden och Iran år 2015 överens om ett avtal som skulle ge full insyn i Irans kärnteknik i utbyte mot lättade sanktioner. USA:s president Donald Trump har dock uttryckt sitt missnöje med avtalet, som många tror att USA kommer att lämna senare i år. Lämnar USA har Iran i sin tur sagt att de kommer att se sig som fria från avtalets begränsningar.

Källa:
Netanyahu shows slides, shelves of docs claiming Iran has nuclear weapons program

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GaborKarl AJohn Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
John
Medlem

Israel har redan utvecklat kärnvapen i smyg, vilket USA inte har något emot.

Karl-Путин A
Medlem

Efter Syrien ska tydligen Iran också bombas till stenåldern. Det är i vanlig ordning rena lögner som judarna kommer med. T.o.m. Carl Bildt förkastar dem som propaganda som bygger på kända 15 är gamla uppgifter.

Gabor
Medlem

USrael passar på nu, när all uppmärksamhet riktas mot Korea, att starta kriget mot Iran. Det är förödmjukande för amerikanska folket, att vara vasall till Israel. Den 5:e kolonnen i USA AIPAC, ADL har makten.