Neokonservative krigshöken John Bolton avgår

UTRIKES. Ultrasionisten och krigshetsaren John Bolton avgår från posten som USA:s nationelle säkerhetsrådgivare.

Efter att USA:s president Donald Trump uppmanat den nationelle säkerhetsrådgivaren John Bolton att avgå skickade denne in sin avskedsansökan tidigare under eftermiddagen.

Många Trump-supportrar blev besvikna när Bolton i april 2018 valdes till presidentens rådgivare eftersom utnämningen gick stick i stäv med den America First-politik som Trump utlovat. Förutom att vara en fanatisk sionist som motsätter sig en palestinsk stat har John Bolton nämligen utmärkt sig genom att med militära medel vilja utföra ”regimskiften” i antiglobalistiska nationer som Syrien, Venezuela, Nordkorea och Iran.

Enligt uppgifter ska Donald Trump – som ännu inte infriat sina America First-löften utan fortsatt är involverad i flera konflikter runt om i världen – flera gånger ha bråkat med Bolton om vilken väg USA bör ta.

Som första val på posten som nationell säkerhetsrådgivare hade Trump den före detta generalen Michael Flynn, som i mångt och mycket stödde America First-doktrinen. Han tvingades dock bort efter en judisk komplott mot honom.

Källa:
US National Security Advisor John Bolton resigns

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om