Nekade till att göra homotårta – fälls i domstol

NORDIRLAND. Ägare till ett bageri i Belfast blev i tisdags dömd till böter för att inte ha gjort en tårta med homosexuella budskap på.

o-GAY-MARRIAGE-570-460x296

24-årige Daniel McArthur och hans familjeförateg Ashers Baking Co. i Belfast, blev under tisdagen bötlagd för att ha nekat till att göra en tårta med homopropaganda.

Det var homoaktivisten Gareth Lee som beställde tårtan till homolobbygrupen Queerspace. Tårtan skulle användas som en markering av den internationella dagen mot homofobi och transfobi i maj 2014. På tårtan ville gruppen ha två karaktärer från barn-TV-serien ”Sesam” och texten ”Support Gay Marriage”.

Bageriet, som drivs av den kristna familjen McArthur nekade till att göra tårtan eftersom budskapet gick emot deras religion. Homogruppen gick då till ett annat bageri och fick sin tårta levererad. Detta hindrade dock inte den nord-irländska diskrimineringsombudsmannen att stämma bageriet för brott mot diskriminieringslagen.

Sedan denna anmälan har flera massiva stödkampanjer arrangerats för familjebageriet. Senast i mars samlades 3 000 personer i Waterfront Hall, som är Belfast största konferenscenter.

Rättssaken pågick tidigare i vår och i tisdag denna vecka kom domen. Familjen befanns skyldig och dömdes till att betala 5 000 kronor i böter. Rättssaken ska ha kostat skattebetalarna nästan en halv miljon kronor.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Nektet å bake homokake – får sviende bot

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om