Nederländernas regering får kritik efter stöd till terrorklassade ”rebeller”

UTRIKES. Under måndagen sände nederländska public service en nyhetssändning som avslöjade att Nederländerna understött en syrisk oppositionsgrupp som nederländska åklagare klassat som en terroristorganisation. Detta har lett till stor kritik från parlamentsledamöter.

Det var i måndags som nederländska public service, i samarbete med journalister från tidningen Trouw, under en nyhetssändning avslöjade att den nederländska regeringen understött en syrisk oppositionsgrupp som av åklagarmyndigheten klassas som en terroristgrupp.

Det ska enligt nyhetssändningen handla om att Nederländernas regering bland annat understött gruppen Jabhat al-Shamiya med ”icke-dödlig assistans”, vilket inkluderar fordon, uniformer och annan utrustning. Detta sker samtidigt som den nederländska åklagare i Rotterdam åtalat en misstänkt militant som tillhör just Jabhat al-Shamiya. Av åklagaren så kallas gruppen för en ”salafistisk och jihadistisk rörelse som strävar efter ett kalifat”.

Totalt handlar det om 22 olika beväpnade grupper som fått ”icke-dödlig assistans” av Nederländerna gentemot den syriska regeringen.

Efter avslöjandet har politiker både från oppositionen och från den regerande koalitionen krävt klargöranden gällande stödet till de så kallade rebellerna.

Källa:
Dutch government faces outcry over reported support for Syrian rebels

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Politikerna i Nederländerna är lika vansinniga Bilderberg-Talmud-marxister som i Sverige, Tyskland och Frankrike. Politiken var densamna hittills. ”Holländare måste vänja sig vid att bli minoritet” rapporterade Nordfront 2018-08-17. Det finns 30 …40000 judar (joods) i Nederländerna, bland dem mäktiga med nära förbindelse till Oranje kungahuset, men jag har inte funnit information om judiska regeringspolitiker. Kabinett Mark Rutte är koalition av 4 partier: VVD (33sits), CDA(19), D66 (19) och CU (5). Det står i länken nedan vad förkortningar betyder och vilka partier det finns i Nederländerna https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Politieke_partijen_in_Nederland Mark Rutte var 10 år personalchef i Unilever-koncernen, medlem i VVD (folksparti för frihet… Läs mer »