Nazistiska skor skrämmer PK-folk

MARSCH-PROPAGANDA. Fram till nu kunde du skrämma PK-folk bara genom att gå. Men efter en hetskampanj har kängorna som ger hakkors-avtryck återkallats.

polar-fox

Kängor med ett nationalsocialistiskt budskap har i dagarna påträffats i USA och avslöjats genom en användare på forumet Reddit. Nu har kängorna, som heter Polar Fox och designats av Kalifornien-baserade företaget Conal, återkallats efter en PK-hysterisk kampanj världen över.

Kängorna hade nämligen hakkors på sulorna och då de är anpassade för vinterklimat kan de göra många avtryck i snön. Bara genom att gå kan den ur-gamla symbolen för vår ras och för nationalsocialismen spridas i mängder.

Flera menar även att hakkors-skorna har designats medvetet. Veckotidningen Stern i Tyskland skriver att själva namnet ”Polar Fox” väcker oro eftersom Polarräv, eller Polarfuchs på tyska, var namnet på en tysk operation under andra världskriget som handlade om att från Norge och Finland inta Murmansk från Sovjetunionen.

”Vidare kan kängorna beskrivas som militär stridskängor”, skriver tidningen.

polar-fox2

PK-människor skulle förmodligen bli helt utom sig om de kände till historien bakom Adidas och Puma, vars skor bevisligen genomsyrats av den nationalsocialistiska andan. Adidas grundades av nationalsocialisten  Adolf ”Adi” Dassler som i egenskap av kämpande SA-man var en av dem som förde fram Adolf Hitler som ledare i Tyskland. Hans bror Rudolf Dassler, även han NSDAP-medlem, grundade märket Ruda, som senare bytte namn till Puma. Både Adidas och Puma har utsatts för judiska kampanjer på grund av det nationalsocialistiska ursprunget.

Källa:
Company recalls boots when customer finds swastikas on the soles

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments