Nattklubb attackerades av brandbomber

MÅNGKULTUR. Under natten till söndag attackerades nattklubben 19Hundra i Ängelholm av en man med molotovcocktails. Enligt klubbens ägare fanns det ett flertal brandbomber samt religiösa böcker och texter i gärningsmannens ryggsäck.

Under natten mellan lördag och söndag attackerades nattklubben 19Hundra i Ängelholm av en 21-årig man med flera molotovcocktails. En kvinna träffades av en flaska och glassplitter och skadades lindrigt.

Nationella bombskyddet kallades också in då man i samband med gripandet stötte på föremål som bedömdes som farliga. Efter att en bombrobot undersökt mannen bedömdes föremålet som ofarligt. Vad det rörde sig om för föremål ville polisen inte nämna på grund av pågående utredning.

Gärningsmannen ska även ha visat upp en kniv och burit på sig något som liknande ett bombbälte.

På nattklubbens Facebooksida skriver ägaren Jim Nilsson följande om natten.

Mannen som kastade flaskorna genom rutan lyckades snabbt brottas ner av ett flertal bargäster samt ordningsvakter som ryckte in.

Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik.
Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom. I hans ryggsäck fanns det ett flertal brandbomber eller ngt som liknar det samt religiösa extrema böcker och texter på laminerade A4.
Polis, sniper och bombgrupp har tillkallats och den misstänkta är omhändertagen samt har man säkrat eventuella bombmaterial.
Vi har i nuläget inte fått bekräftat av polisen om det var skarp laddning eller inte, samt vad gärningsmannens motiv var.
Tack gode gud att ingen kom till allvarlig skada och ett stort tack till alla som hjälpte till att fånga gärningsmannen och säkra platsen.
Detta trodde man ju inte skulle hända när man gick upp imorse.
Vart är Sverige på väg när ngt sådant här händer i lilla Ängelholm, sjukt och skrämmande.
Nu ska man förhoppningsvis få lite sömn.
Ta hand om er!

Händelsen rubriceras som försök till mord och inte terrorrelaterat.

Polisen har hållit förhör med gärningsmannen under morgonen. Vad som kom fram vill de dock inte gå in på med hänsyn till utredningen, säger Calle Persson, på polisens ledningscentral.

Källa:
Brandbomber mot nattklubb – man med ‘religiösa extrema böcker’ gripen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments