Nato-soldater bajsade ner offentliga platser

NORGE. Över 400 norrmän har lämnat in klagomål på svenska och amerikanska soldaters toalettbeteende under den stora Natoövningen.


Natoövningen Trident Juncture lämnade spår i Norge. Soldaterna på bilden är dock varken utpekade svenskar eller amerikaner.

Över 400 klagomål mot svenska och amerikanska soldaters slarviga bajsande på offentliga platser och 119 klagomål från lantbrukare på skadad åkermark efter tung militärtrafik — det är ett par av utkomsterna efter den största gemensamma militärövningen under Natos flagga sedan ”kalla kriget”.

Övningen kallad Trident Juncture pågick mellan den 25 oktober och den 7 november.

Enligt Norges public service (NRK) har soldater tömt sig bland annat på platser nära förskolor och fritidsanläggningar.

— Det här är hemskt, det handlar om att ha normal anständighet. Vi måste städa upp efter soldaterna som har lättat sig. Det är bokstavligen talat ett sk*tjobb, sade major Marianne Bø till NRK.

— Vi har faktiskt ett system för att hantera detta. Soldaterna tar med sig utrustning så att de kan städa efter sig. Men nästa gång vi har en större övning måste vi skärpa till det här, sade Bø.

Hårt supande
Klagomålen från Norge kom samtidigt som amerikanska soldater tömde pubar och barer i Reykjavik på öl under loppet av ett enda veckoslut under övningarna på Island.

Ett stort antal barer kände sig nödgade att anskaffa ”nödleveranser” av öl under attacken av törstiga amerikanska sjömän och marinsoldater.

Den största ilskan i Norge kommer dock från lantbrukares missnöje med hur deras landarealer har skadats av stridsvagnar och andra militärfordon under övningarna.

Källor:
Hundreds Of Norwegians Complain About NATO Troops Defecating In Public Places
’It’s literally a sh**ty job’: Hundreds of Norwegians complain that NATO soldiers taking part in military exercises have left a mess after defecating in public places

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenLingonetCaesar-AureliusVictorKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

En övning är ingen skarp läge, det är en stor lek. Trots allt undrar jag att amerikanska soldater tömde pubar och barer på öl, kanske amerikanska skrävlare. Om soldater måste skita gör de enten ”spadegång” (tysk Spatengang), gräva grop på dolt ställe och täcker skiten med jord efter affären, eller de går till en förbered fällesgrop. När amerikaner eller Västtysklands Bundeswehr gjorde övningar i Västtyskland skadade de också landarealer men amerikaner mycket mer. Den tyska ockupationsregeringen betalde bönderna skadestånd. När den röda armén gjorde övningar i DDR var det mycket fruktansvärt som i skarp läge. Stridsvagnar rullade natt och dag,… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

De bajsade i alla fall inte i handfaten eller hade gruppsex med kvarlämnade kondomer som svenska poliser brukar göra på sina personalfester.

Norska bönder klagar över att NATO kör sönder vägarna och deras marker – tänk då på hur Norge kommer att se ut efter ett krig som NATO triggat igång mot Ryssland.

Det finns bara en lösning på problemet; ett förenat Norden som är beväpnat upp till tänderna, ungefär som Sverige var ända in på 80-talet och så slipper man skitande och supande rasbastarder från andra sidan Atlanten som ska föreställa ens vänner och allierade.

Victor
Medlem

Ja? Nato är skit som sagt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Soldaterna på bilden är dock varken utpekade svenskar eller amerikaner.

Jag ser inga soldater, bara två rollspelare som leker krig, när de borde vara hemma och laga mat till man och barn.

Lingonet
Medlem

Kanske hade de indiskt ursprung.

Rokviken
Medlem

Man kanske förväntade sig ett gäng inkvoterade daliter som gör samma jobb som i hemlandet.

Rokviken
Medlem

För tredje gången försöker jag länka en artikel från Daily Stormer. Och alla tre inväntar moderering men publiceras icke. Hoppas att detta godkänns :)
Nato i Norge kvoterar in kvinnor som navigatörer inom marinen och vad händer?

https://resett.no/2018/11/13/kvinner-politisk-korrekthet-og-knm-helge-ingstad/