Nationellt skivbolag åtalas för skivomslag

ÅTAL. Justitiekanslern väljer att åtala ett skivbolag för hets mot folkgrupp efter att bolaget haft skivomslag och hakkors på sin hemsida.

Ett av skivomslagen som mannen kommer att åtalas för.

Ett av skivomslagen som mannen kommer att åtalas för.

En 28-årig man i Västsverige kommer att åtalas för gummiparagrafen hets mot folkgrupp. En av anledningarna är att han sålt albumet ”Död åt ZOG”, vars skivomslag JK menar ”uttrycker missaktning och hot mot den judiska folkgruppen med anspelning på ras och trosbekännelse”.

Andra skivomslag och bilder som publicerats i mannens webbutik kommer också att prövas. Bland annat ska bilderna innehålla hakkors och andra nationalsocialistiska symboler.

Källa:
Hetsåtal för hakkorsbilder på nätet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar