Nationella fronten släpper kravet på Frexit

FRANKRIKE. Nationella fronten släpper kravet på ett EU-utträde och kravet att lämna eurosamarbetet, enligt partiets chefsekonom.

Den brittiska tidningen The Telegraph skrev under gårdagen en artikel om att Marine Le Pen och hennes parti Nationella fronten tänker släppa kravet på Frexit och kravet på att återinföra den franska francen.

Det kommer inte att bli någon Frexit. Vi har lyssnat på vad det franska folket har sagt, säger Nationella frontens chefsekonom Bernard Monot.

Nationella frontens ledning kommer att hålla ett möte efter parlamentsvalet som hålls nästa månad för att diskutera fram en helt ny policy.

Jag fortsätter att tycka att euron tekniskt sett inte är livskraftig men det tjänar ingenting till att envist insistera i frågan. Från och med nu kommer vi att driva frågorna om att omförhandla EU-avtal för att ge oss mer kontroll över vår budget och bankregler, säger Monot.

Källa:
Marine Le Pen abandons Frexit crusade ’error’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments