Nationella bombskyddet hittade en granat på en grundskola

INRIKES. En skarpladdad granat hittades på en grundskola i Horndal i Avesta kommun. Nationella bombskyddet kallades in.

Nationella bombskyddet. Genrebild.

Under lördagseftermiddagen kallades det nationella bombskyddet till grundskolan Johan-Olovskolan i Horndal. Anledningen var att en skarpladdad granat hade hittats på skolområdet.

Polisen spärrade av området under dagen och bekräftade runt 22-tiden på kvällen att det var en granat som hade hittats. Granaten hade då säkrats och transporterats bort för att desarmeras.

— Den här är upphittad i terrängen och sedan så har förmodligen någon släpat den här till skolan, men inte i något hotsyfte, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Polisen beskriver granaten som farlig, men ännu finns inga spår och ingen är misstänkt. Rubriceringen för brottet kan bli “framkallande av fara för annan,” berättar Hedelin.

Källa:
Nationella bombskyddet fraktade bort granat i Horndal

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias
Nybörjare
Tobias
4 månader sedan

Sånt här har vi väl alltid haft i Sverige? Sinnessjuka demokrater som fullständigt förvandlar riket till en sopstation och krigsplats!