Nationell Ungdom anklagas för attentat

Som Folktribunen igår den 14 november kunde rapportera, anordnades i anslutning till minnet av ”Kristallnatten” den 9 november en demonstration i centrala Skara. En grupp ungdomar drog runt längs gatorna med banderoller och skrek slagord.
En av de demonstranter som gick i täten, Emma, fick natten efter demonstrationen påhälsning av en eller flera personer som av någon anledning vill träffa henne. Emma var dock inte hemma utan spenderade natten hos en vän. Vid inbrottet i hennes hem förstördes lägenheten samt hennes personliga tillhörigheter.
Emma är en av de drivande bakom vänstersekterna i Skara. Hon återfinns först i tåget, hållandes en banderoll, samt bredvid talaren under den ”minneshögtid” som genomfördes utanför Skara domkyrka. Hon har länge bedrivit en kamp mot vad hon kallar ”främlingsfientlighet och högerextremism”. Denna kamp har bland annat innefattat misshandel av en patriot. Emma är känd såsom en mycket rabiat och hätsk person trots att hon bara är 16 år. På grund av hennes låga ålder väljer Folktribunen tillsvidare att inte röja hennes identitet helt.

Massmedia ställer upp på förtalskampanj
Emma tar själv kontakt med media och kallar sig för Marika. Skaraborgs Läns Tidning, SkLT, skriver den 14 november bland annat följande:

”Samma kväll slog unga gärningsmän till mot hennes lägenhet. Tavlorna som hon själv målat revs sönder och hennes prydnadssaker i porslin krossades.”

”Inför fredagens demonstration i Skara stod hon och delade ut flygblad. – Ett av dem kom tillbaka i ett brev med hotelser och ett klistermärke från Nationell Ungdom […]”

”Marika kan naturligtvis inte bevisa det, men hon är övertygad om vem som ligger bakom förstörelsen.”

”Förutom brevet som kom två dagar före demonstrationen så finns det också en hel del andra saker som ger en uppfattning om vilka gärningsmännen är. Möblerna är exempelvis orörda.
– De har bara förstört personliga saker som de tror betyder något för mig. Alla de tavlor jag själv målat är sönderrivna och vem skulle annars ha nöje av att ge sig på min balklänning, undrar Marika.”

Närpolischef, Thomas Pettersson uttalar sig också i SkLT:
”I princip hade vi bara ett dåligt avtryck från en sko att gå på.”

”Hittills har vi handlagt detta som ett vanligt inbrott, men om vi kan knyta det till rasism blir det ett prioriterat ärende.”

”Kan vi knyta händelsen till en rasistisk aktion får en handläggare ta sig an detta.”

Förtalet mot Nationell Ungdom saknar substans
Ännu en gång visar SkLT, denna gång med Leif Claesson vid pennan, att man förvränger sanningen.

1. Det finns inga bevis mot Nationell Ungdom i Skara. Att de påstådda gärningsmännen enbart angrep hennes personliga saker är inte ett skäl att skylla på Nationell Ungdom.
2. Ingenting om ett politiskt motiv nämndes i den ursprungliga polisanmälan.
3. Det mystiska ”brevet” som Emma skall ha mottagit två dagar före demonstrationen kommer inte till polisens kännedom förrän SkLT´s journalist för det på tal. Nationell Ungdom har inte för vana att skicka klistermärken hem till sina meningsmotståndare. Sannolikt kan det förhålla sig på så vis, att anklagelsen är ett påhitt konstruerat av SkLT och Emma med gelikar – för att ge polisen en anledning att trakassera lokala patrioter.
4. SkLT har genomgående fått ta del av information innan den överlämnats till Polismyndigheten.
5. Närpolischefens uttalanden om ”rasism” är irrelevanta i sitt sammanhang. Att SkLT vill få det påstådda attentatet till att vara ett ”rasistdåd” utfört av Nationell Ungdom genom att intervjua närpolischefen förstärker inte bevisbördan i anklagelsen. Att polismyndigheten däremot behandlar fall av ”rasism” på ett annorlunda sätt är däremot intressant ur den aspekten att misstänkliggjorda patrioter inte får samma lagskydd.

Polismän kan känna sig mindre smickrad av vänstersekterna
Det bör tilläggas att de personer som nu utreder inbrottet i Emmas lägenhet är samma polismän som angreps med slagord och ramsor under demonstrationen (se artikeln ”Massmedial förvirring i Skara”). Snart kanske de tröttnar på att skydda Emma och hennes meningsfränder när de drar fram på Skaras gator i höstmörkret.
– Ein, Zwei, Drei – Nazipolizei?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments