Nationalister tredje störst i Spanien

EUROPA. Nationalistiska Vox blev det tredje största partiet när parlamentsvalet i Spanien hölls i helgen.

Under gårdagen höll Spanien parlamentsval för fjärde gången på fyra år efter att den socialistiska premiärministern i landet misslyckats med att bilda en regering.

Resultatet visar att det socialistiska partiet PSOE fick 120 av parlamentets 350 platser medan konservativa Partido Popular fick 88 platser.

Samtidigt går det invandringskritiska partiet Vox fram som en ångvält. Dessa fick drygt 15 procent – jämfört med drygt 10 procent i förra valet – av rösterna och 52 parlamentsplatser.

Vox är väldigt kritiska mot muslimsk invandring och har åberopat en betydande återvandring av människor ur den demografiska kategorin. Samtidigt har de öppnat för att ”återbefolka” delar av Spanien med hjälp av jordbrukskunniga och kulturellt närstående latinamerikanska invandrare.

Vox är även positiva till Israel men kritiska till den judiske globalisten George Soros, som de menar finansierar inte bara invandring till Spanien utan även den på senare tid intensifierade katalanska självständighetssträvan. Vox vill sätta stopp för Spaniens autonoma regioners relativa självstyre.

Källor:
Eurosceptics rejoice as Vox becomes 3rd most powerful party in Spanish election
Vox Wikipedia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments