Nationalister återvände till Charlottesville

UTRIKES. Under lördagskvällen återvände nationalister till Charlottesville för att demonstrera mot den förda anti-vita politiken.

Under lördagskvällen anordnade delar av den amerikanska alt-right-rörelsen en överraskningsdemonstration i staden Charlottesville i Virginia.

Bland andra Richard Spencer deltog i demonstrationen som bestod av ett fackeltåg med Robert E Lee-statyn som slutmål. Lee-statyn har blivit symboliskt viktig eftersom den, liksom många andra sydstats-monument, riskerar att rivas.

Charlottesville blev i augusti välkänt då en nationell demonstration hölls i staden, varpå konfrontationer uppstod mellan de nationella och den amerikanska våldsvänstern.

Polisen mötte efter konfrontationerna hård kritik då de ska ha släppt fram vänstern mot nationalisterna, vilket även skedde i Berkeley tidigare i år.

Källa:
‘We will keep coming back:’ Richard Spencer leads another torchlight march in Charlottesville

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om