Nationalism i fokus på Göteborgs filmfestival

KULTURMARXISM. Under gårdagen drogs Göteborgs filmfestival igång och huvudtema för i år är nationalism.

Under fredagen drogs den vänstervridna Göteborgs filmfestival igång för 41.e året i rad och huvudtema för i år är nationalism som ska man ska ”vrida och vända på”.

— Den extrema nationalismen är en högljudd kraft i dagens samhälle, men vi vill fördjupa samtalet bland annat genom att fråga oss ”finns det en god nationalism?”, säger programchefen för Göteborgs filmfestival Tobias Åkesson.

Invigningsfilmen Amatörer anspelar på temat och den handlar enligt Åkesson om ”vem som har makten av att skapa den nationella identiteten av ett samhälle”.

Förutom kulturmarxistiska filmer kommer diverse seminarier att hållas. Bland annat ett som man kallar för ”Att skilda högerextremism” där man kommer att ha ”fördjupande samtal knutet till festivalens huvudtema: nationalism. Om hur filmen kan närma sig högerextremismen, bland annat med regissörer som jobbar med just detta”.

Källor:
Göteborgs filmfestival 2018: Filmerna och programmet
Filmfestivalen – med fokus på nationalism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Vilka spån. Fattar de vilka nyttiga idioter de är? Det spelar nog ingen roll, de har fått en identitet, kan ”prata politik” och känna sig viktiga, det är det huvudsakliga.
Angående invigningsfilmens tema så rekommenderar jag Åkesson att börja rota i de senaste århundradenas utveckling för att närmare komma fram till svar på vilka det är som formar våra samhällen och identitet. Är han sedan ärlig så kommer han inte längre att vilja vara en del av sin krets längre. Han kommer nog att förbli den han är och fortsätta att ”sparka uppåt”…

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Senaste

Göteborgs filmfestival är, precis som det står i artikeln, en kulturmarxistisk grej utan någon folklig förankring; en klubb för inbördes vänsterbeundran bland invånare i Haga och den angränsande stenstaden. Men tack vare att den judiska pressen blåser upp eventet till groteska proportioner framstår det som något viktigt och omdanande.

Systemlakejer är ett allt för milt epitet. I början på 80-talet visades filmer som hyllade RAF, Horst Mahler och som kritiserade den tyska illegitima staten BRD – var finns samhällskritiken numera? Att det tas emot för få rasfrämlingar och att det finns för få kön?