Näthatsgranskaren får ytterligare en halv miljon skattekronor – ska bedriva ”rättsstatsaktivism”

ÅSIKTSCENSUR. Organisationen Näthatsgranskaren har fått godkänt ytterligare en halv miljon kronor i bidrag av staten. I ansökan beskriver man verksamheten som ”rättsstatsaktivism mot nätkränkningar”.

Det är tidningen Nya Tider som avslöjar att organisationen Näthatsgranskaren, som leds av djurplågaren Tomas Åberg, av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fått beviljat en halv miljon kronor i bidrag för 2019.

Organisationen har gjort sig känd för att söka igenom sociala medier efter politiskt inkorrekta yttranden av etniska svenskar, som man sedan anmäler för ”hets mot folkgrupp”. I många fall lyckas man även få de anmälda fällda, då lagen konstant omtolkas och utvidgas.

Nya Tider skriver att organisationen i sina ansökningar för 2017 och 2018 kallade sin verksamhet för ”Nätfrid” och ”Valfrid”, men att man för 2019 helt sonika beskriver det man gör som ”rättsstatsaktivism mot nätkränkningar”. Näthatsgranskaren har beviljats bidrag vid samtliga tre ansökningar, om totalt 2 131 000 skattekronor.

”En statlig myndighet ger alltså pengar till en privat förening för att bedriva polisiär verksamhet mot medborgares åsikter på nätet, trots att polisen redan har anställt särskilda ’hat- och demokratibrottsutredare'”, skriver Nya Tiders Jonas Persson.

Vidare skriver Nya Tider att samhällsdebattören Kjell Böhlin begärt ut de offentliga uppgifterna kring Näthatsgranskarens senaste bidragsansökan hos MUCF och att förnamn, efternamn, adress och telefonnummer censurerats i dokumenten. Det enda som framgår är att Tomas Åberg har gjort ansökan.

Tidigare i år uppmanade Åberg till massangivelser mot åsiktsbrottslingar på nätet.

— Skicka en skärmdump till oss så säger vi om det är hets mot folkgrupp eller inte, eller om vi bedömer att det är hets mot folkgrupp, för vi kan ju inte säga med säkerhet. Sen är det jättebra att anmäla sånt här till polisen, sa Åberg i en intervju med SVT.

Källa:
Får nya skattemedel för att jaga svenskar med fel åsikter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LottaEthnyCaesar-AureliusFrekePeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Yttrandefrihet och åsiktsfrihet är inte några bedömnindssporter som gymnastik och simhoppning vilka har domare som granskar utförandet.

Yttrande- och åsiktsfrihet är mycket mer konkret: Antingen har man det eller så har man det inte. Det finns inga mellanlägen eller tveksamheter.

Sverige har tydligen inte dessa friheter.

Bo
Medlem

Statsbetald privat-Stasi. Det rättmätiga folket kläms åt på alla sätt och vis och får betala för förtrycket.

Vera
Medlem

Rättsstatsaktivism – fint ord för förtryckandet av patriotism med betald angiveri.

Peter
Medlem

Jag blir alltid så glad över Dina inlägg!

Kanske dumt att fråga Dig, men med tanke på Din bror Folke, som jag misstänker är jude, undrar jag om inte Du också är det. – Så mycket mera hedrande i så fall med Dina åsikter, som jag helhjärtat stödjer. (Det finns ju undantag, trots allt. Nathanael Kapner och Benjamin Freedman är två som jag känner till.) -Gud välsigne Dig, kära Vera, Du som tidigt fick upp ögonen för sanningen!

Vera
Medlem

NEJ för h —–te Schimanski är ett rätt vanligt östtysk efternamn. Jag skulle varken fått bli elev i bruna NS socialskolan eller min far bli Oberscharfuhrer i SA. Hela Schimanskisläkten hade TYSKA förnamn som var födda i den s. k. korridoren d. v. s. Westpreussen. Alltsä låt det förbli äntligen: TYSK far, SVENSK mor Farmor född Ton i Ostpreussen Mor Greta född Svensson av en känd byggmästarsläkt Karlshamn i Blekinge Mormor född Nilsson av skånsk bondesläkt i Lundtrakten. Farfar Wilhelm Schimanski Major i Kejserliga armen. Fars syskon: Grete antälld i propagandaministeriet som hon fick straff för. Ellinor protestantisk religionslärare liksom… Läs mer »

Peter
Medlem

Jag tackar hjärtligt!

nordbo
Medlem

Varifrån börjades motangreppet ”oliktänkande” i debatten egentligen – för mig har det alltid haft ett negativt klang (som man skulle vara beng på något vis)

Visst blir man OLIK om man inte följer den nuvarande anti-svenska ,sub-kulturella liberala skit korridoren som Åberg prostituerar sig för.

Sanningsägare finner jag borde byta plats med ”oliktänkare” framöver.

ps: ryktas att denna Åberg har fått sina skulder avskrivna om han skulle hora sig för systemet – låter i alla högsta grad troligt.

Freke
Medlem

Yttrandefriheten iRyssland är större än i Sverige. Jag har blogg på VK.com som aldrig censureras och tittar på ryska TV-kanalen RT (engelskt tal) som säger sanningen och inte är politiskt korrekt som censur-TV-kanaler som SVT, TV4, CNN m fl

https://vk.com/frekevarg

Lotta
Medlem

Näthatsgranskaren har anmält mig för inlägg på ryska VK, så ligg lite lågt :) Men jaa, det är betydligt högre i tak där än på tex FB

Caesar-Aurelius
Medlem

Näthatsgranskaren –
Ordf. (Bert) Kenneth Bodin (1967-01-21)
comment image

Näthatsgranskaren Kenneth Bodins dotter:
Milla Bodin, 18 år, Adress västergatan 4d umeå
comment image

Caesar-Aurelius
Medlem

Näthatsgranskaren Tomas Åberg (Bergsreöm) svalt ihjäl sina jakar.
comment image

Ethny
Medlem

Bra grävt med bilden. Förmodligen en ren psykopat som visade sina första tendenser när han började misshandla och döda försvarslösa djur.

Fan, sådana som skadar försvarslösa djur anser jag vara på samma nivå som pedofiler (om än det senare är lite grövre med oskyldiga, försvarslösa barn).