Näste 7 besöker nationaldagsfirande på Öland

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. På nationaldagen besökte Näste 7 det traditionsenliga nationaldagsfirandet i öländska Mörbylånga. Läs mer om hur dagen gick här!

Den 6/6, på Sveriges nationaldag, genomförde ett tiotal aktivister och medlemmar en offentlig aktion i form av utdelning av Nordfronts egna tidningsutgåva i Mörbylånga, på vackra Öland. Det var en mycket händelserik aktivitet. Detta skapade en hel del rubriker i Smålands lokala tidningar och radio. Enligt dem ska Motståndsrörelsen ha stört ordningen på det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Mörbylånga, där det bland annat hölls dragkamp för lokala politiker, körsång och ett stadslopp för barn.

För ett antal månader sedan skrevs en artikel i lokal media där det berättas om ett avtal som slutits mellan polismyndigheten i Kalmar län och Mörbylångas kommun. En handlingsplan ska tas fram för ökad närvaro av polisen i kommunen. “Polisen dyker ej upp vid brott”, skrivs i en annan artikel. Att det aldrig syns till några poliser är något som kampgrupperna får bekräftat av medborgare på plats.

Det berättas även att det pågår bråk och uppgörelser mellan svenska ungdomar och rasfrämlingar på skolor, där föräldrar blir tvungna att ta lagen i egna händer för att skydda sina barn. I lite äldre nyheter om Mörbylånga kan man läsa att en afghansk 17-åring, dömd för barnvåldtäkt i Kalmar, numera bor i Mörbylånga där han säkert även avtjänar sin 150 timmar långa samhällstjänst som straff. Men just denna dag såg Mörbylånga ut att vara en relativt homogen stad, vilket var mycket trevligt.

Klockan 11:00 ställde fanbärarna upp och tidningsutdelningen kunde påbörjas. Det tog inte lång tid innan medlemmarna möttes av ett flertal upprörda och något aggressiva äldre damer och herrar som prompt insisterade på att tillstånd skulle sökas och att vi inte var välkomna att störa firandet. Här skulle det minsann hållas ett stadslopp för barn, förklarade en av damerna.

De bemöttes vänligt av nästets medlemmar, som förklarade att inget tillstånd behövs, att Motståndsrörelsen inte var där för att sabotera och att man självklart kunde flytta sig åt sidorna då stadsloppet hölls. Vilket senare även gjordes.

Utan vidare argument tog pensionärerna upp sina telefoner, ringde farbror blå och stod sedan kvar för att övervaka aktiviteten på håll. En annan man, som verkade vara ansvarig för nationaldagsfirandet, attackerade även en Nordfront-fotograf genom att försöka greppa kameran och förstöra filmningen av aktiviteten.

Aktiviteten fortskred och många positivt inställda människor vågade sig fram för att diskutera och ta del av politisk information om Nordiska motståndsrörelsen, dess framtid, samt relevanta samhällsförändringar som måste komma till skott.

Några uppmuntrande klappar på axlarna mottogs med hälsningar om att kämpa på och att vi behövs på gatorna. Någon annan var chockerande omedveten om förändringen och degraderingen som sker i våra samhällen. En väldigt korrekt tillrättavisning av en batikhäxa med dubbelmoral ägde även rum, vilket finns dokumenterat på nästets Twitter.

Efter ett tag, antagligen så lång tid som det tar att ta sig från Kalmar till Mörbylånga, gjorde tre patrullbilar med tillhörande lakejer entré. Uppenbarligen var det ett ypperligt tillfälle för dem att glänsa med sin närvaro och kompensera för tidigare frånvaro.

Tyvärr fick de ej påvisa några krafttag, men tydligen erbjuder numer polisen gratis skjuts för att hämta legitimation på annan närliggande plats och sedan tillbaka, vilket var något nytt som givetvis inte accepterades av den tilltalade aktivisten. I och med att en anmälan om brott mot ordningslagen upprättats, nöjde de sig med att bevaka resten av aktiviteten.

En man slet sönder en tidning i all utåtagerande kraft och fick en tillrättavisning av polisen. Nyckelskramlande snöflingor i liten skara dök även upp, som ville göra så många saker som möjligt samtidigt. Det vill säga nyckelskramla, stå med ryggen vänd och föra diskussion. Trots motdemonstrationen fördes diskussionerna i någorlunda god ton.

Efter 2-3 timmar på platsen valde man att avveckla. Aktiviteten ses som lyckad, och trots de sedvanliga polistrakasserierna på väg tillbaka till fastlandet så kunde kamraterna avsluta dagen med en härlig måltid tillsammans – en påfyllning av nya krafter i den fortsatta kampen för vårt folks överlevnad och en ljusare framtid!

Skicka in en ansökan idag och anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen du också!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SlipsenAnnaKristianErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Erik
Medlem

Aj, vilken läskig typ i det gröna lakanet.

Kristian
Medlem

Bra jobbat kamrater 👍🏻👌🏻

Anonym
Medlem
Anonym

Ja, bete dig vuxet! Dax att öppna långbro igen med full bemanning. God insats.

Slipsen
Medlem

Bra jobbat kamrater!
Det är en liten lögn att det alltid saknas polisresurser för det handlar om hur man prioriterar. Skulle vi stoppa massinvasionen och sända tillbaka 2 miljoner så skulle det inte behövas fler poliser heller…