Näste 3 besökte höstmarknad i Sjöbo

Den 6 oktober åkte Näste 3 till Mikaeli marknad i Sjöbo. Dagen var perfekt för en höstmarknad då solen lyste och vädret var varmt med en svalkande vind.

Inledningsvis tog besökarna mest emot flygblad men efter en halvtimme började besökarna ställa frågor till utdelarna. En lugn och sansad diskussion om människans ursprung fick ett abrupt avslut när en tölp försökte slå flygbladen ur näven på en av utdelarna. Aktivisterna på plats konfronterade honom omgående och han försökte då urskulda sig själv med att han är en person som vill föra dialoger. En av aktivisterna frågade då retoriskt om han alltid börjar sina dialoger med att försöka slå saker ur händerna på folk.

Mannen gick sin väg men kom strax tillbaka och försökte nu starta ett samtal på ett betydligt mer civiliserat sätt. Aktivisterna berättade att han bör läsa på Nordfront dagligen och studera nationalsocialistisk ideologi. Mannen var inte intresserad av detta då han trodde på ”alla människors lika värde”. Aktivisten frågade då om han tycker pedofiler är lika mycket värda. Ett sundhetstecken från mannen var att han själv inte tyckte att de var lika värda och motbevisade därmed sig själv.

Höstmarknaden lockade även till sig människor från andra delar av Skåne. Två kvinnor berättade att de var sympatiska till organisationen och att de upplever att städer som Lund blir allt sämre med den nuvarande folkutbytespolitiken. Ett par från Sjöbo berättade att de upplevde samma sak och fick tips av flygbladsutdelaren om var de kunde köpa ideologiskt material.

När alla flygbladen var utdelade åkte nästet iväg för att hålla ett månadsmöte, när mötet var avklarat genomfördes aktivisttestet av medlemmarna. Efter flera lyckade prestationer avslutades till slut dagen för Näste 3.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments